ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Το ΟΑΚΑ στις «φλόγες»

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Το ΟΑΚΑ στις «φλόγες»

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (19:30, Onsports/Novasports) στο ΟΑΚΑ και οι τρεις βαθμοί είναι μονόδρομος για «κιτρινόμαυρους» και «πράσινους»…

Όλα τα βλέμματα στρέφονται στο τελευταίο παιχνίδι της Κυριακής (03/03), στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής, με την Ένωση να υποδέχεται το «τριφύλλι» σε μια μάχη που κρίνει σχεδόν όλη τη χρονιά για τους δυο αντιπάλους.

Η ΑΕΚ μετά από έξι αγωνιστικές χωρίς ήττα γύρισε χωρίς βαθμούς από την Κρήτη την προηγούμενη εβδομάδα κι από εκεί που άπαντες στα Σπάτα μιλούσαν για… αλλαγή στόχου, η ομάδα μπήκε ξανά σε περιπέτειες. Η ένταση που επικράτησε όλη την εβδομάδα στα Σπάτα δεν ήταν κι ότι καλύτερο, όμως, φαίνεται πως στην τελική ευθεία του ντέρμπι Λίνεν και παίκτες πάνε σαν μια «γροθιά» για το τρίποντο που θα αλλάξει όλη την ατμόσφαιρα στον «δικέφαλο».

Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός πέρασε ήσυχη εβδομάδα μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ το προηγούμενο Σάββατο. Το ενδιαφέρον στράφηκε κυρίως στα διοικητικά, ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε δυο επισκέψεις… τόνωσης του ηθικού της ομάδας στην Παιανία ενώ οι παίκτες πήραν και χρήματα που δικαιούνταν για προηγούμενες νίκες τους στη σεζόν. Ο Φάμπρι βέβαια έχει να λύσει τον «γρίφο» της απουσίας του Τοτσέ, όμως, φαίνεται να βρίσκει λύση στον Εσπάρθα και έχει μιλήσει για μάχη… μέχρι θανάτου έτσι ώστε να έρθει η νίκη που θα δώσει ακόμα περισσότερη ώθηση στον Παναθηναϊκό για να καταφέρει την είσοδό του στα play off.

«Καίγονται» για τους βαθμούς…

Βαθμολογικά και μόνο να δει, πάντως, κάποιος το ματς, καταλαβαίνει τη σημασία του. Πέρα από το χαρακτήρα του ντέρμπι, τον οποίο έχει έτσι κι αλλιώς, οι δυο ομάδες «καίγονται» για το τρίποντο. Η ΑΕΚ είναι στους 26 βαθμούς και αν νικήσει «πιάνει» στους 29 τον Παναθηναϊκό, κάνοντας μεγάλο άλμα για την παραμονή στην κατηγορία, έχοντας και μαθηματικές ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη. Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους με νίκη εκτοξεύονται στους 32 βαθμούς και με συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορούν να είναι ακόμα και μέσα στην πεντάδα των play off από αυτή την αγωνιστική.

Με Κατίδη βασικό

Ο Έβαλντ Λίνεν δεν υπολογίζει στα πλάνα του τον τιμωρημένο Ταξιάρχη Φούντα και τον τραυματία Βαλεντίνο Βλάχο, οι οποίοι είναι εκτός αποστολής. Έτσι, ο Γερμανός τεχνικός προσανατολίζεται στο να βάλει στο δεξί άκρο της άμυνας τον Τσουκαλά και τον Κατίδη στη μεσαία γραμμή για να καλυφθούν τα κενά. Όλα δείχνουν πως η ΑΕΚ θα έχει κάτω από τα γκολπόστ τον Κωνσταντόπουλο, με τους Τσουμάγκα, Μπουγαΐδη, Κουτρουμπή και Τσουκαλά από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Οι Μητρόπουλος και Φέτσης θα πάρουν θέσεις στον άξονα ενώ ο Γκερέιρο θα κινηθεί αριστερά και ο Κορδέρο δεξιά τους. Ρόλο οργανωτή πίσω από τον Πετρόπουλο, αναμένεται να πάρει ο Γιώργος Κατίδης.

Στην κορυφή ο Εσπάρθα

Ο Φάμπρι από την πλευρά του δεν έχει στη διάθεσή του τον Χοσέ Τοτσέ και ο «γρίφος» στην επίθεση είναι… άλυτος. Όλα δείχνουν πως τη θέση του Ισπανού θα πάρει ο συμπατριώτης του, Εσπάρθα, με τον Φορναρόλι να έχει κάποιες πιθανότητες για την ενδεκάδα αλλά φαίνεται πως θα μείνει τελικά στον πάγκο. Όπως φαίνεται ο Παναθηναϊκός θα αρχίσει το ντέρμπι με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια και τους Μαρίνο, Πίντο, Μπουμσόνγκ και Σεϊταρίδη από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Σο και Βιτόλο, ενώ οργανωτικό ρόλο στην τριάδα θα έχει ο Ζέκα. Ο Μαυρίας θα κινηθεί στο αριστερό άκρο και ο Σισοκό στο δεξί, με τον Εσπάρθα στην κορυφή.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ηλίας Σπάθας του συνδέσμου Πειραιά, ενώ οι άνθρωποι της ΑΕΚ περιμένουν περισσότερους από 25.000 φίλους της ομάδας να δώσουν το «παρών» στο ΟΑΚΑ έτσι ώστε να σπρώξουν την ομάδα προς τη νίκη…

Διαβάστε επίσης:

Στη «Λεωφόρο» για τη Ν. Φιλαδέλφεια και… τούμπαλιν! (photos)

Η «ακτινογραφία» του ντέρμπι

«Μάχη» νο58 στο αθηναϊκό ντέρμπι (photos+videos)

Η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο «Πετρογκόλ» κι οι συμπτώσεις (photos+videos)

Ισόπαλο το ντέρμπι των Νέων



Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved