ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Η «ακτινογραφία» του ντέρμπι

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Η «ακτινογραφία» του ντέρμπι

Το Onsports αναλύει ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, προσφέροντάς σας τους «μονομάχους» του ΟΑΚΑ στο… πιάτο, λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του Αθηναϊκού ντέρμπι.

Μπορεί η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός να διανύουν τις πλέον άσχημες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας τους, ωστόσο, μια αναμέτρηση των δυο πάντα ελκύει το ενδιαφέρον. Η «μάχη» των «κιτρινόμαυρων» με τους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ μαγνητίζει τα βλέμματα και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των φιλάθλων των δυο ομάδων, με την Ένωση να θέλει συνέχεια στην καλή παράδοση των τελευταίων ετών στην έδρα της για να «κλειδώσει» την παραμονή και το «τριφύλλι» που καλείται να πιστοποιήσει πως είναι «ζωντανό» στη μάχη για την Ευρώπη.

«Δικέφαλος» και «τριφύλλι» έχουν ως τώρα απογοητεύσει στο φετινό πρωτάθλημα και στη… ζυγαριά του Onsports μπαίνουν όλα τα δεδομένα, έτσι ώστε να γνωρίζετε τι θα δείτε στις 19:30 της Κυριακής (04/03) στο ΟΑΚΑ, το που ποντάρουν οι δυο προπονητές, σε ποια γραμμή υπερτερεί ο κάθε αντίπαλος, ποια θα είναι τα κέρδη της κάθε ομάδας και πως το συγκεκριμένο ντέρμπι μπορεί να αλλάξει το κλίμα, προς το καλύτερο για το νικητή και προς το χειρότερο για τον ηττημένο…

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

ΑΕΚ:Οι απόψεις για τον Έβαλντ Λίνεν διίστανται. Ο Γερμανός τεχνικός, σίγουρα έχει φέρει την αναγέννηση της ομάδας καθώς την ανέλαβε αρκετά κάτω από τις θέσεις της παραμονής και πλέον βρίσκεται πάνω από αυτές και έχει την τύχη στα χέρια της για το μέλλον. Παρόλα αυτά, ο έμπειρος τεχνικός έχει και συμπάθειες εντός των αποδυτηρίων και αρκετές αντιπάθειες. Μεσοβδόμαδα έγινε group therapy στα Σπάτα όπου οι παίκτες είπαν τα παράπονά τους στον τεχνικό της ομάδας. Αυτό που πηγάζει από τη συγκεκριμένη κατάσταση είναι πως η τάξη επανήλθε, ωστόσο αυτό θα φανεί στο άμεσο μέλλον. 

Παναθηναϊκός: Ο Φάμπρι δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ως τώρα την εμπιστοσύνη που θα μπορούσε στο «τριφύλλι». Ναι μεν με τον Ισπανό η ομάδα δείχνει πιο συμπαγής και πιο «διαβασμένη» σε κάποια παιχνίδια, ο χαρακτήρας του όμως και διάφορα συμβάντα έχουν φέρει αρκετές μουρμούρες γύρω από τον Γαλιθιάνο. Με εξαίρεση το ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αυτό είναι το πρώτο ντέρμπι που θα κοουτσάρει τον Παναθηναϊκό ο Φάμπρι και καλείται να δείξει πως προετοίμασε σωστά την ομάδα του για το πιο κρίσιμο τεστ από την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα.

ΑΜΥΝΑ

ΑΕΚ:Από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ΑΕΚ στον πρώτο γύρο ήταν η άμυνα. Στις τελευταίες αγωνιστικές όπου ήρθε και η… αναγέννηση, το δίδυμο Κουτρουμπή – Μπουγαΐδη έδειξε πολύ καλή βελτίωση. Μελανό σημείο, μόνο η εμφάνιση επί του Πλατανιά. Το βασικότερο πρόβλημα της Ένωσης στο ντέρμπι έρχεται με την απουσία του Βαλεντίνου Βλάχου ο οποίος είναι τραυματίας και το κενό του θα καλυφθεί από τον Τσουκαλά, που δεν έχει εμπειρία από τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Από την άλλη πλευρά, ο Τάσος Τσουμάγκας δείχνει σταθερή εικόνα, ωστόσο για να μπορέσει να αποσοβήσει τους κινδύνους με τις… κούρσες του Σισοκό θα χρειαστεί βοήθεια και από τα χαφ.

Παναθηναϊκός: Το δίδυμο των Μπουμσόνγκ και Πίντο δεν αναμένεται να αλλάξει για τους «πράσινους» και ο Φάμπρι φιλοδοξεί να καταφέρουν να περιορίσουν τον, μέχρι πρότινος, συμπαίκτη τους, Αντώνη Πετρόπουλο. Στα άκρα ο Παναθηναϊκός θα πάρει σημαντικές βοήθειες από τον φορμαρισμένο Σεϊταρίδη, ενώ το θετικό είναι πως θα λείπει από την απέναντι πλευρά ο Φούντας για την ΑΕΚ, καθώς ως αριστερός μπακ παίζει κατά συνθήκη ο Μαρίνος. Στέκεται μεν αξιοπρεπώς, αλλά με έναν διεμβολιστή απέναντί του θα είχε προβλήματα.

ΚΕΝΤΡΟ:

ΑΕΚ:Ίσως πρόκειται για την πιο πλήρη γραμμή της ΑΕΚ από τις υπόλοιπες. Τον Ιανουάριο απέκτησε τον Παύλο Μητρόπουλο ο οποίος αποδεικνύεται λίρα εκατό για τους «κιτρινόμαυρους». Ο νεαρός μέσος δείχνει αμέτρητες δυνάμεις και δεν κουράζεται, καταπίνοντας αρκετά χιλιόμετρα σε κάθε παιχνίδι και καλύπτοντας όλους τους χώρους. Στο μεγάλο ντέρμπι βέβαια, δεν θα είναι μόνος του. Σύμφωνα με τα όσα έδειξε ο Λίνεν κοντά του θα είναι ο Φέτσης που αυτό που του λείπει είναι η σταθερά καλή απόδοση, καθώς έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα. Στα άκρα, θα βρίσκονται οι Γκερέιρο και Κορδέρο με τον Ισπανό να δίνει σημαντικές βοήθειες στον Τσουμάγκα.

Παναθηναϊκός: Κομβικής σημασίας τομέας για το ματς. Αν ο Σο ξεκινήσει στην ενδεκάδα, ο Παναθηναϊκός θα έχει αρκετά πλεονεκτήματα. Ο Σενεγαλέζος κάνει πολλές δουλειές στη μεσαία γραμμή, μοιράζει το παιχνίδι και «μαζεύει» λάθη που γίνονται δεξιά και αριστερά. Σίγουρα τον χρειάζεται ο Παναθηναϊκός όπως χρειάζεται και τα τρεξίματα του Ζέκα αλλά και το φορμάρισμα του Βιτόλο, για να τα βγάλει πέρα με Κορδέρο και Μητρόπουλο που έχουν δείξει πως μπορούν να «μπλοκάρουν» την αντίπαλη ομάδα.

ΕΠΙΘΕΣΗ:

ΑΕΚ:Η βασική κίνηση που δείχνει να φέρνει και την παραμονή στην ΑΕΚ, έγινε με την απόκτηση του Αντώνη Πετρόπουλου. Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού έχει δώσει ήδη σημαντικούς βαθμούς στην Ένωση και απέναντι στην παλιά του ομάδα, έχει αρκετούς λόγους παραπάνω να σκοράρει, καθώς δεν πήρε τις ευκαιρίες που θεωρεί ότι άξιζε. Κατά τα άλλα, λίγο πίσω του θα είναι ο Γιώργος Κατίδης ο οποίος από την πλευρά του, επίσης έχει να αποδείξει πολλά, καθώς ακόμα δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα και η πίεση πάνω του είναι μεγάλη. Από το χώρο του κέντρου θα ξεκινούν οι προσπάθειες του Γκερέιρο, ο οποίος θα έχε καθαρά ρόλο οργανωτή στο παιχνίδι και με την ποιότητά του μπορεί να δημιουργήσει αρκετούς κινδύνους προς την αντίπαλη εστία.

Παναθηναϊκός: Εδώ είναι που ο Παναθηναϊκός «πονάει» υπερβολικά σε αυτόν τον τομέα. Η απουσία του Τοτσέ δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. Δεν θα υπάρχει κλασικό φορ και φαίνεται πως ο Φάμπρι προσανατολίζεται στο να βάλει στην κορυφή τον Εσπάρθα, προκειμένου να χτυπήσει στην ταχύτητα. Στην αποστολή είναι ο Φορναρόλι, που έχει μερικές πιθανότητες να είναι βασικός, αλλά κι ο Φιγκερόα. Δύσκολα θα πάρει χρόνο πάντως ο Αργεντινός, ο οποίος αν ήταν έτοιμος να αγωνιστεί κανονικά, θα είχε πάρει… σπίτι του τη φανέλα βασικού.

ΥΠΕΡ

ΑΕΚ:Από τους βασικούς λόγους που η Ένωση παραμένει ζωντανή στη φετινή σεζόν, δεν είναι άλλος από την παρουσία του κόσμου της στο γήπεδο. Οι φίλοι του «δικέφαλου» όσες δυσκολίες και αν ήρθαν φέτος, ποτέ δεν γύρισαν την πλάτη στην ομάδα που στηρίζεται από νεαρούς ποδοσφαιριστές. Το θετικό, είναι πως αναμένεται μαζική προσέλευση στο ΟΑΚΑ. Κάτι που μπορεί να δώσει φτερά στους παίκτες του Έβαλντ Λίνεν στα πρώτα λεπτά, όπου αν εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν θα μπορέσει να φτάσει πολύ κοντά στη νίκη.

Παναθηναϊκός: Αν σε κάτι υπερτερεί ο Παναθηναϊκός είναι το momentum της πρώτης εντός έδρας ήττας μετά από αρκετούς μήνες, της καλής εμφάνισης και της ανεβασμένης ψυχολογίας έπειτα από καιρό. Το «τριφύλλι» είχε ύστερα από αρκετές εβδομάδες μια ήρεμη προετοιμασία για παιχνίδι, κόντρα στον ΟΦΗ έβγαλε στο γήπεδο αρκετά καλά στοιχεία και δείχνει έτοιμο να μπει δυναμικά στην διεκδίκηση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Καλείται κόντρα στην ΑΕΚ να πιστοποιήσει πως είναι ανώτερος ποιοτικά και να αποδείξει ότι μπορεί να «σώσει» τη χρονιά.

ΚΑΤΑ

ΑΕΚ:Το γεγονός ότι η Ένωση στηρίζεται αρκετά σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, έχει και τα θετικά του, και τα αρνητικά του. Η απειρία στα μεγάλα ντέρμπι πάντα παίζει σημαντικό ρόλο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για τον πρώτο γύρο, όπου δέχτηκε τη βαριά ήττα με 4-0, την ώρα που θα μπορούσε φυσικά το εύρος αυτής να είναι χαμηλότερο. Ωστόσο με το σκορ στο 2-0, ανέβηκε όλη η ομάδα μπροστά και άφησε κενούς χώρους πίσω πληρώνοντάς το. Κατά τα άλλα, υπάρχει και το άγχος που μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι της.

Παναθηναϊκός: Το γεγονός ότι οι «πράσινοι» δεν έχουν επιθετική λύση θα είναι το μεγάλο τους μειονέκτημα. Αναφέραμε πως η απουσία του Τοτσέ θα είναι σημαντικό πρόβλημα, ενώ δεν πρέπει να παραγνωρίζει κανείς πως στις δυο τελευταίες του επισκέψεις στην έδρα του «δικεφάλου» δεν κατάφερε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΛΕΙΔΙ

ΑΕΚ:Σε ό,τι αφορά τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ που θα έχει πάνω του όλα τα βλέμματα και οι συμπαίκτες του θα περιμένουν από αυτόν να κάνει τη διαφορά, αυτός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Αντώνη Πετρόπουλο. Το «πράσινό» του παρελθόν τον αναγκάζει να δώσει τα πάντα για να δείξει ότι άδικα δεν είχε πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής. Την ίδια ώρα είναι ο ηγέτης της ομάδας, καθώς στα δύσκολα, αυτός ήταν που βγήκε μπροστά και έσωσε την παρτίδα. Κάτι ανάλογο περιμένει στο ντέρμπι από αυτόν τόσο ο Έβαλντ Λίνεν όσο και οι φίλοι της ομάδας.

Παναθηναϊκός: Με τη μορφή που θα έχει το παιχνίδι, θα παίξει μεγάλο ρόλο για τον Παναθηναϊκό η κατάσταση του Ιμπραΐμ Σισοκό. Αν ο Ιβοριανός τα πάει καλά από την πλευρά του και δώσει το κάτι παραπάνω δημιουργικά, αλλά κι εκτελεστικά όπως έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει, τότε ο Παναθηναϊκός θα πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες για νίκη. Ο Φάμπρι στηρίζει πολλά στον Σισοκό και σίγουρα αναμένεται να είναι από τους μεγάλους «πονοκεφάλους» του Λίνεν.

ΤΙ ΘΕΛΕΙ

ΑΕΚ:Η απόστασή της από τις θέσεις του υποβιβασμού δεν είναι μεγάλη και με δύο συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα, όλα μπορούν να… γυρίσουν τούμπα. Την ίδια ώρα, ακολουθεί και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όπου κακά τα ψέματα δύσκολα θα μπορέσει να αποσπάσει κάτι θετικό. Έτσι υπάρχει ο κίνδυνος για τρία διαδοχικά αποτυχημένα αποτελέσματα που θα τη φέρουν ξανά στη ζώνη του υποβιβασμού. Όλα αυτά, μπορούν να ξεχαστούν αν φτάσει στη νίκη που είναι και ο βασικός της στόχος. Σε περίπτωση ισοπαλίας, διατηρεί το προβάδισμα από τις ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα και μπορεί να κριθεί θετικό, αλλά όχι αρκετό αποτέλεσμα για να δει με μεγαλύτερη ηρεμία τη συνέχεια.

Παναθηναϊκός: Νίκη και μόνο νίκη. Στον Παναθηναϊκό όλοι μιλούν για τους τρεις βαθμούς που είναι απαραίτητοι έτσι ώστε η ομάδα να κάνει την τελική της αντεπίθεση και να μπει στα play off του πρωταθλήματος. Άρα, ο μοναδικός στόχος για το «τριφύλλι» στο ΟΑΚΑ, είναι οι τρεις βαθμοί και τίποτα λιγότερο.



«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved