«Να ζήσω τη μαγεία του Άρη»

«Να ζήσω τη μαγεία του Άρη»

Την πρώτη του συνέντευξη ως τεχνικός του Άρη έδωσε ο Σάκης Τσιώλης στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του συλλόγου.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός στην συνέντευξη που παραχώρησε στον «ΑΡΗΣ FM» παραδέχτηκε, μεταξύ άλλων, ότι ήταν θέμα δέκα λεπτών ώστε να πειστεί από τον πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάση Αθανασιάδη και να αναλάβει την ομάδα ενώ μίλησε και για την πρώτη εικόνα που εισέπραξε από την χθεσινή (10/3) προπόνηση στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Για τη λύση της συνεργασίας του με την ομάδα του Βόλου:  «Πραγματικά ήταν δυσάρεστη η εξέλιξη με τον Ολυμπιακό Βόλου, γιατί υπήρχε μία ωραία χημεία, παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο και προς το τέλος το απολάμβανα κι εγώ. Αλλά η ζωή κάνει κύκλους,  και παράγοντες είναι αυτοί που αποφασίζουν για ορισμένα πράγματα με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να έρθει αυτή η ρήξη γιατί υπήρχαν πράγματα που δε συμβάδιζαν με το χαρακτήρα μου και τη δουλειά μου».

Για το γεγονός ότι ανέλαβε άμεσα την ομάδα: «Εγώ αρχικά ήθελα να αναλάβω την ομάδα από το καλοκαίρι. Μία ομάδα όμως σαν τον Άρη με την ιστορία και τη δυναμική που έχει είναι μεγάλη πρόκληση για κάθε Έλληνα προπονητή και δεδομένης της πίεσης από τον πρόεδρο αλλά και από τους φίλους της ομάδας, οι ενδοιασμοί μου ξεπεράστηκαν. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που είμαι στον Άρη».


Για την προσέγγιση που είχε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης: «Είμαι πολλά χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου κι έχω δει πάρα πολλά και παράξενα. Όταν είπα στον κ. Αθανασιάδη να αναλάβω την ομάδα από το καλοκαίρι, μου μίλησε με τέτοιο τρόπο ζητώντας μου να αναλάβω τώρα την ομάδα, και ήταν αρκετός για να μου διαλύσει όλους τους ενδοιασμούς μου και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δεν χρειάστηκαν παραπάνω από δέκα λεπτά για να πάρω την απόφασή μου».

Για το στόχο του στα πέντε εναπομείναντα παιχνίδια: «Δεν εξαρτάται και τόσο από τα αποτελέσματα του Άρη. Εμείς πάντα πρέπει να έχουμε σαν στόχο να είμαστε μέσα στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας και να συμμετέχουμε στην Ευρώπη. Αυτό είναι το ζητούμενο. Αυτό που είπα στα παιδιά είναι να τα δώσουμε όλα, να αποκτήσουμε αγωνιστική ταυτότητα, να δούμε τι είναι αυτό που μας πάει καλύτερα και να μπορέσουμε να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι, γιατί ο Άρης δεν αξίζει να βρίσκεται στην θέση που είναι τώρα».

Για την πρώτη εικόνα που εισέπραξε στα αποδυτήρια: «Το πρόβλημα και το πρώτο που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η ψυχολογική κατάσταση των παιδιών. Στη πρώτη μας επαφή και παρά το γεγονός ότι γνωρίζω πολλά από τα παιδιά, είδα μία ψυχολογική πίεση και στεναχώρια. Αντιθέτως σήμερα ήταν πιο ευχάριστη η  προπόνηση, τα πρόσωπα των παιδιών ήταν πιο χαμογελαστά, και φάνηκαν πιο συγκεντρωμένοι σε αυτά που ζητάμε. Νιώθω κάπως καλύτερα είναι η αλήθεια γιατί χθες το βράδυ δυσκολεύτηκα να κοιμηθώ.

Για την κόπωση των ποδοσφαιριστών: «Το θέμα δεν έχει να κάνει τόσο με τη συχνότητα των παιχνιδιών όσο με την αποκατάσταση και την προετοιμασία των παιχνιδιών. Όταν υπάρχει ένταση στους αγώνες καταρτίζουμε ένα πρόγραμμα που θα εξυπηρετεί τους ποδοσφαιριστές τους για να επανέρχονται. Από τις εργομετρικές εξετάσεις θα διαπιστώσουμε αν υπάρχει οργανική κούραση αν και νομίζω ότι περισσότερο είναι ψυχολογική η κούραση».

Για ενδεχόμενες αλλαγές στο σύστημα της ομάδας: «Αν μέχρι σήμερα ο Άρης έχει ένα κεντρικό σύστημα 4-4-2 και μέσα από τα εργομετρικά αποδειχτεί ότι οι παίκτες στη μεσαία γραμμή είναι οργανικά κουρασμένοι, θα είναι καταστροφικό να παίξουμε με αυτό το σύστημα. Θα πρέπει να μπει ακόμα ένας παίκτης στο κέντρο. Ακόμα κι αν υπάρξει αδυναμία σε αυτό τον τομέα θα προσπαθήσουμε με το σύστημα και την τακτική να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα».

Για το ματς με την Κέρκυρα: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τους δύο όμως εμείς κοιτάμε τη δική μας ομάδα και πρέπει να πάμε προετοιμασμένοι σε αυτόν τον αγώνα. Έχουμε αναλύσει τον αντίπαλο, και τα Σαββατοκύριακο θα τον εξετάσουμε ακόμα πιο αναλυτικά ώστε να είμαστε έτοιμοι».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα: «Ο Πρίττας δεν ξεπέρασε εντελώς το πρόβλημά του αλλά ο Βανγκέλι μπήκε κανονικά. Επίσης είναι και ο «Μπόμπα» ο οποίος έχεις πρόβλημα στην ποδοκνημική και είναι δύσκολο να είναι στην αποστολή».

Για τον κόσμο του Άρη: «Είναι ευλογία Θεού ο κόσμος του Άρη, κάτι το οποίο έλεγα και στους συνεργάτες μου. Είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας και μαζί του πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε σε αυτές τις αγωνιστικές ώστε το καλοκαίρι να φτιάξουμε μία ομάδα που να ανταποκρίνεται στο μεγαλείο του κόσμου του Άρη. Πρέπει να στρωθούμε όλοι και να φανούμε αντάξιοι αυτής της κατάστασης που δημιουργούν οι φίλοι  του Άρη και όσο περνάει από το χέρι μου θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά».

Για το αν είχε άλλες προτάσεις την ίδια χρονική περίοδο: «Είχα προτάσεις και από ομάδες που είναι ψηλότερα στη βαθμολογία. Δεν θέλω όμως να πω κάτι και να δημιουργήσω πρόβλημα. Εγώ επέλεξα να έρθω τώρα στον Άρη και μου αρέσει που βρίσκομαι εδώ».

Τέλος ο 51χρονος τεχνικός των «κιτρίνων» πρόσθεσε: «Μου αρέσει που είμαι στον Άρη.  Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι υποστηρίζω τη Λάρισα γιατί μου έδωσε ψωμί και ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά σε αυτήν την ομάδα.

Από την άλλη πάντα ένιωθα μια συγκίνηση κι ένα περίεργο δέος όταν έμπαινα στο γήπεδο Χαριλάου και αυτός είναι ο λόγος που οι δύο πρώτες προπονήσεις διάλεξα να γίνουν στο «Βικελίδης». Το μόνο που μένει είναι να δικαιώσω τον κόσμο και να χαρούμε την μαγεία του Άρη».



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved