«Πενιχρά αποτελέσματα»

«Πενιχρά αποτελέσματα»

Επιφυλακτικός για όσα ακούγονται στις συνομιλίες των κασετών, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανιώνιου, Γεράσιμος Βεντούρης, ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι η χρονική περίοδος που βγήκε στην επιφάνεια το θέμα, του κάνει εντύπωση.

Ο Γεράσιμος Βεντούρης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» και αναφέρθηκε αρχικά στο θέμα που έχει προκύψει: «Αυτά που έχω δει τις τελευταίες μέρες, μου κάνουν μεγάλη και κακή εντύπωση, αλλά κρατάω και επιφυλάξεις. Μου κάνουν κυρίως εντύπωση ο χρόνος και η στιγμή, κατά την οποία όλα βγήκαν στη φόρα.

Αναφέρονται σε συζητήσεις που έγιναν πριν από έξι μήνες. Άρα, κάποιος είχε αυτές τις κασέτες και δεν τις έβγαλε, για να κάνει καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τις βγάζει τώρα με κάποιον απώτερο σκοπό και για αυτόν το λόγο δεν θα έχουν τα ίδια οφέλη, με αυτά που θα έφερναν αν έβγαιναν πριν από έξι μήνες.

Ακούγοντας κάποια αποσπάσματα από τις κασέτες, συμφώνησα με τον κ. Μπέο που αναρωτιόταν μετά «στον τοίχο μίλαγα;» Έχουν κοπεί όλες οι απαντήσεις αυτού στον οποίο μιλάει. Για ποιο λόγο; Άρα, κάποιον κρύβουν. Θεωρητικά, αυτή η κίνηση είναι για το καλό του ποδοσφαίρου. Στην πράξη, όμως, τα κίνητρα και τα ελατήρια με τα οποία δόθηκαν αυτές οι κασέτες στη δημοσιότητα, δεν είναι το καλό του αθλητισμού. Γι' αυτό, τα αποτελέσματα θα είναι πενιχρά».

Αναφερόμενος στην ευθύνη που μπορεί να έχουν οι παράγοντες, τόνισε: «Αν εξαιρεθούν οι μικρότερες ομάδες, κανείς δεν θέλει να λύσει την ιστορία της «παράγκας». Το πρόβλημα δεν είναι να διαλυθεί η «παράγκα», αλλά ο έλεγχός της. Αυτό επιδιώκουν όλοι όσοι έχουν τη δύναμη να το κάνουν».

Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε να αποδώσει δικαιοσύνη η ΕΠΟ, υποστήριξε: «Θεωρητικά, θα μπορούσε. Όμως, διοικείται από ανθρώπους, οι οποίοι είναι όλοι «στιγματισμένοι» από μια ομάδα. Πηγαίνεις στην ΕΠΟ για να μιλήσεις για ένα πρόβλημα που έχεις και σου λένε ότι μπορεί να το λύσει μόνο εκείνος που ανήκει σε συγκεκριμένη ομάδα.

Αυτό δεν το έχω συναντήσει μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο μπάσκετ και το πόλο. Οι ομοσπονδίες δεν λειτουργούν τελείως αυτόνομα, αλλά κάτω από οπαδική καθοδήγηση. Έτσι, δεν υπάρχει μέλλον.

Η μοναδική ομοσπονδία χωρίς «χρωματισμό» είναι η ΕΟΚ στο μπάσκετ, επειδή έχει την ευτυχία να την καθοδηγεί ένας μεγάλος παράγοντας, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, που λόγω του κύρους και της γενικότερης παρουσίας του, καμιά ομάδα δεν μπορεί να ασκήσει έλεγχο στην ομοσπονδία. Αντίθετα, στην ΕΠΟ κάθε ομάδα έχει τα ερείσματά της».

Τέλος, εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος στην περίπτωση να επέμβει η UEFA: «Θεωρώ ντροπή να περιμένουμε έξωθεν επέμβαση, για να μπουν τα πράγματα σε μια τάξη. Θα έρθει η UEFA να μας διοργανώσει το πρωτάθλημα; Αν δεν έχουμε την τσίπα και το φιλότιμο να τακτοποιήσουμε τα του οίκου μας, δεν γίνεται τίποτα.

Μετά από έξι ή δώδεκα μήνες, θα εκτροχιαστούμε και πάλι. Το θέμα είναι, ο κάθε παράγοντας να ασχολείται με το πόστο του: την ομάδα του ή την ομοσπονδία του. Αν κάποια στιγμή λειτουργήσουμε έτσι, έχουμε μέλλον».



Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved