Ο Μήτρογλου… λύτρωσε τον Ολυμπιακό, 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης (video)

Ο Μήτρογλου… λύτρωσε τον Ολυμπιακό, 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης (video)

Με «χρυσό» γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 92’ ο Ολυμπιακός έφυγε με το «διπλό» από την Αρκαδία, επικρατώντας 1-0 του Αστέρα στην Τρίπολη και του… έσπασε το εντός έδρας αήττητο.

Πολλά παράπονα από τους γηπεδούχους για την διαιτησία του Σπάθα από τον σύνδεσμο του Πειραιά, ο οποίος απέβαλε τον Σανκαρέ στο 56’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μάλιστα, μετά το τέλος της αναμέτρησης, οι άνθρωποι των Αρκάδων την… έπεσαν στον Έλληνα ρέφερι, που έφυγε εσπευσμένα για τα αποδυτήρια.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στις νίκες, μετά την ήττα από τον Ατρόμητο, την προηγούμενη αγωνιστική, με τον Μίτσελ να κάνει ντεμπούτο με το… δεξί στον πάγκο των Πειραιωτών. Πλέον, η ομάδα του Λιμανιού αύξησε τη διαφορά από τους διώκτες της στους 15 πόντους, με τον Αστέρα να υποχωρεί στην τρίτη θέση, έναν βαθμό πίσω από τον ΠΑΟΚ.

«Ερυθρόλευκη» υπεροχή, υποχώρηση από Αρκάδες

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε πάρει τα ηνία της αναμέτρησης, ελέγχοντας τον ρυθμό και κυρίως τον χώρο του κέντρου με τον Φέισα να ενεργεί σωστά μπροστά από τα στόπερ και τους Μασάντο και Μανιάτη να βοηθούν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού των φιλοξενούμενων. Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Αμπντούν έδειξε μεγάλη διάθεση και βοήθησε από τα αριστερά, ενώ ο Φετφατζίδης δεν κατάφερε να κάνει τη... διαφορά από το δεξί άκρο.

Από την άλλη… πλευρά, οι Αρκάδες είχαν δώσει σαφώς χώρο στους «ερυθρόλευκους», θέλοντας να «χτυπήσουν» στην κόντρα, ωστόσο, οι Φορμίκα και Κουρμπέλης αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στον άξονα, με αποτέλεσμα, ο Αστέρας να μην μπορεί να «πατήσει» στην εστία του Μέγιερι, Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα μετά το 34ο λεπτό, όταν ο Περόνε υπέστη τράβηγμα και αποχώρησε από τον αγωνιστικό, με αποτέλεσμα να μείνει… γυμνή η επίθεση, μια και ο Κάφα που μπήκε στη θέση του δεν κατάφερε να προκαλέσει πολλά προβλήματα.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τους Πειραιώτες, οι οποίοι απείλησαν στο 4’ με τον Μασάντο, αλλά ο Φούλοπ μπλόκαρε, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κοντρέρας δεν έπιασε σωστά την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν και πάλι στο 13’ με τον Μανιάτη, αλλά το σουτ που έκανε βρήκε σε ετοιμότητα τον πορτιέρο του Αστέρα που απέκρουσε και δύο λεπτά αργότερα, ο Αμπντούν δεν βρήκε στόχο στο εκτός περιοχής σουτ που επιχείρησε.

Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Αστέρα να προσπαθεί να ελέγξει κάπως τον ρυθμό και να κρατήσει μπάλα στα πόδια του, ενώ στο 28’ απείλησε για πρώτη φορά με τον Περόνε, αλλά το μακρινό σουτ που έκανε δεν ανησύχησε τον Μέγιερι. Ωστόσο, στο 34’ ο Αργεντίνος επιθετικός αναγκάστηκε να δώσει τη θέση του στον Κάφα, μια και υπέστη τράβηγμα και δεν κατάφερε να συνεχίσει.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πετύχει το γκολ που θα του έδινε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ πριν την ανάπαυλα, ωστόσο, στο 43’ το σουτ του Φετφατζίδη δεν απείλησε σημαντικά τον Φούλοπ, ενώ ο πορτιέρο των γηπεδούχων αντέδρασε σωστά και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων στην σέντρα σουτ του Αμπντούν.

Δυναμικό μπάσιμο των γηπεδούχων, αποβολή για Σανκαρέ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και αναζήτησαν ένα γρήγορο γκολ που θα τους έδινε το πλεονέκτημα, όμως, στο 47’ ο Μπαρτολίνι με κεφαλιά δεν κατάφερε να νικήσει τον Μέγιερι. Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με τον Τζεμπούρ στο 55’ αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Στο επόμενο λεπτό, οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα… χάλασαν, καθώς ο Σανκαρέ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, δεύτερη κίτρινη, για φάουλ στον Αμπντούν, μία απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους γηπεδούχους.

Η συνέχεια άνηκε στους Πειραιώτες, οι οποίοι είχαν επιθετικό δίδυμο τους Μήτρογλου και Τζεμπούρ. Στο 61’ ο Φετφατζίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ καθώς το σουτ που έκανε πέρασε άουτ, έπειτα από φάση διαρκείας, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κάφα δεν κατάφερε να σκοράρει έπειτα από σέντρα του Τσαμπούρη από τα δεξιά.

Στο 72’ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μεγάλη, διπλή, ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μήτρογλου σούταρε, αλλά ο Φούλοπ απέκρουσε και στην επαναφορά ο Τζεμπούρ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός απείλησε και πάλι με τον Μήτρογλου, αλλά για μία ακόμα φορά ο Φούλοπ αντέδρασε σωστά.

Ο Έλληνας επιθετικός έχασε την ευκαιρία του αγώνα στο 90’ όταν δεν κατάφερε να βάλει το κορμί του σωστά σε γύρισμα του Αμπτνούν από τα αριστερά, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει άουτ. Πάντως, ο διεθνής άσος πήρε το… αίμα του πίσω δύο λεπτά αργότερα, με ωραίο πλασέ, λύνοντας το «Γόρδιο δεσμό» της άμυνας του Αστέρα, σκοράροντας για τους Πειραιώτες και έδωσε το «τρίποντο» στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν με το «διπλό» χάρις στην εξαιρετική επέμβαση του Μέγιερι στο 94' στην κεφαλιά του Μπαρτολίνι.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σπάθας (Πειραιά), ο οποίος απέβαλε τον Σανκαρέ στο 56' και έδειξε την κίτρινη κάρτα στους: Περόνε, Κουρμπέλη, Ουσέρο, Βλαχοδήμο, Ντε Μπλάσις.

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Κουρμπέλης (64' λ.τρ. Αλβάρες), Φορμίκα (46' Ουσέρο), Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Ναβάρο, Περόνε (34' λ.τρ. Κάφα).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Παπάζογλου (60' Μήτρογλου), Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης, Μασάντο, Φετφατζίδης (64' Βλαχοδήμος), Αμπντούν, Τζεμπούρ (81' Ιμπαγάσα).

Θυμηθείτε το γκολ και την εξέλιξη του αγώνα όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

{coveritlive}d06c030701{/coveritlive}

Ο Μήτρογλου… λύτρωσε τον Ολυμπιακό, 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης (video)

Unsupported video


Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved