Αήττητος στο 96’ ο Αστέρας, 2-2 με τον Παναθηναϊκό (video)

Αήττητος στο 96’ ο Αστέρας, 2-2 με τον Παναθηναϊκό (video)

Ο Γάλλος υπέπεσε σε πέναλτι στο 94ο λεπτό της αναμέτρησης κι ο Περόνε ήταν αυτός που διατήρησε το αήττητο του Αστέρα στην Τρίπολη, αφού ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από τη νίκη χάρη στα εκπληκτικά γκολ του Σισοκό (6’, 72’)

Στο καλύτερο παιχνίδι του από την ημέρα που ο Φάμπρι ανέλαβε την τεχνική του ηγεσία, ο Παναθηναϊκός κρατούσε τη νίκη στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης ως το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, η υπόδειξη του Γιάχου ήταν αυτή που του στέρησε τη νίκη. Ο ρέφερι από τη Χίο καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Μπουμσόνγκ στο 94’, το οποίο έγινε καθώς ο Γάλλος έπεφτε στο έδαφος μετά από διεκδίκηση της μπάλας, κι έτσι ο Περόνε δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με το οποίο οι Αρκάδες έμειναν αήττητοι στην έδρα τους στο φετινό πρωτάθλημα.

«Φωνάζουν» για την απόφαση του Γιάχου οι «πράσινοι» που ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο, και βρήκαν στο πρόσωπο του Σισοκό τον πρωταγωνιστή της βραδιάς αφού ο Αφρικανός μεσοεπιθετικός ήταν αυτός που με προσωπικά του γκολ στο 6’ και το 72’ είχε δώσει προβάδισμα στο «τριφύλλι», με τον Ράγιος να ισοφαρίζει στο 26’ για τον Αστέρα. Μοναδική ευκαιρία με τον Μαυρία έχασε ο Παναθηναϊκός, μια φάση πριν το πέναλτι του Αστέρα, να «καθαρίσει» το παιχνίδι και να φτάσει στο δεύτερο συνεχόμενο διπλό του στο φετινό πρωτάθλημα και την 5η θέση του πρωταθλήματος. Παραμένουν δεύτεροι οι Αρκάδες με 38 βαθμούς, στους 26 έμεινε ο Παναθηναϊκός που δικαιούταν τη νίκη αλλά δεν κατάφερε για μια ακόμα φορά να τη διατηρήσει.

Το «τριφύλλι» παρουσίασε αρκετά βελτιωμένη εικόνα, παρότι είχε μόνο τον Καζιγιάμα από τα νέα του μεταγραφικά αποκτήματα στην ενδεκάδα, κυριάρχησαν στο δεύτερο ημίχρονο με τον Σο να δεσπόζει στη μεσαία γραμμή και τον Σισοκό να κάνει… όργια στη δεξιά πτέρυγα, ωστόσο, σε ένα ακόμα ματς στο φετινό πρωτάθλημα είδαν τον αντίπαλο να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες του και να του στερεί τη νίκη. Ο Αστέρας από την πλευρά του δεν δικαιολόγησε τη φόρμα του, με τον Τσιώλη να έχει παράπονα από την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του, θύμισε το καλό του πρόσωπο μόνο στη φάση του πρώτου γκολ με τον Ράγιος και στις δυο ευκαιρίες που δημιούργησε στις καθυστερήσεις, με τον Καρνέζη να λέει «όχι» κάνοντας την επέμβαση του ματς στο 92’ και τον Περόνε τελικά να αξιοποιεί το πέναλτι στο φινάλε.

Με Καζιγιάμα και Μαρίνο ο Παναθηναϊκός

Ο Φάμπρι δεν έκανε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του, σε σχέση με τη νίκη στο Περιστέρι, πλην των επιβεβλημένων λόγω της αποχώρησης των Σπυρόπουλου, Βύντρα, ενώ ο Γιοχέι Καζιγιάμα ήταν ξανά στην αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Έτσι, οι «πράσινοι» είχαν κάτω από τα δοκάρια τον Καρνέζη και τους Μαρίνο, Βελάσκες, Μπουμσόνγκ και Σεϊταρίδη από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τους Σο και Βιτόλο στη μεσαία γραμμή με τους Σισοκό και Ζέκα να εναλλάσσονται στα άκρα και τον Καζιγιάμα να παίρνει ρόλο οργανωτή πίσω από τον Τοτσέ.

Στον αντίποδα, ο Σάκης Τσιώλης έμεινε πιστός στη… συνταγή των επιτυχιών και παρέταξε τον Αστέρα με τον Φούλοπ κάτω από τα γκολπόστ και τους Πιπίνη, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ και Τσαμπούρη στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Άλβαρεζ και Ουσέρο, με τον Ναβάρο στο δεξί άκρο, τον Ράγιος στο αριστερό και τον Ντε Μπλάσις πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Περόνε.

Σισοκόλαση με το καλησπέρα!

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μπήκε εξαιρετικά στο ματς, αφού μόλις στο 6’ κατάφερε να πάρει προβάδισμα. Ο Σο έκανε τη διαγώνια μπαλιά στον Σισοκό που με το κοντρόλ ξεπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και πλάσαρε υποδειγματικά τον Φούλοπ για να δώσει προβάδισμα τους «πράσινους» και να ξεσηκώσει τους περίπου 1000 οπαδούς του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στην Τρίπολη. Η ομάδα του Φάμπρι έδειχνε να έχει τον έλεγχο, αν και μετά το τέταρτο ο Αστέρας πήρε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Ισπανό να έχει ωστόσο παράπονα από το κέντρο της άμυνάς του και κυρίως τον Βελάσκες.

Οι Αρκάδες ήταν μεν αυτοί που είχαν την κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν κατάφερναν να τη μετουσιώσουν σε γκολ, ως τη στιγμή της ισοφάρισης από τον Ράγιος. Στο 26’ του ματς ο Περόνε κράτησε την άμυνα επάνω του, «έσπασε» τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή στον Ισπανό κι αυτός με «οβίδα» δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Καρνέζη φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος του ημιχρόνου, αφού αμφότερες οι ομάδες δεν δημιούργησαν τη μεγάλη φάση.

«Μαύρη» μαγεία…

Το δεύτερο ημίχρονο μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως το 45λεπτο της… μαύρης μαγείας. Τόσο λόγω της απόδοσης του Σισοκό, κατά κύριο λόγο και του Σο σε δευτερεύοντα, αλλά και της… γκαντεμιάς του Παναθηναϊκού αφού είχε τη νίκη στα χέρια του μέχρι το τελευταίο λεπτό του ματς. Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ δυνατά, με τον Σισοκό αφού ξεπέρασε το αρχικού «μούδιασμα» της αλλαγής προσωπικού αντιπάλου (ο Τσιώλης απέσυρε τον Πιπίνη και έβαλε τον Φορμίκα πάνω στον Αφρικανό), να παίρνει την ομάδα επάνω του. Στο 72’ ο άσος του «τριφυλλιού» πήρε τη μπάλα από δεξιά, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο κι έφτασε στα όρια της περιοχής όπου με εξαιρετικό αριστερό σουτ νίκησε τον Φούλοπ και έδωσε ξανά προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» από αυτό το σημείο κι έπειτα κυριάρχησαν, ο Φάμπρι πέρασε στο ματς και τον Φουρλάνο για να κρατήσει μπάλα στη μεσαία γραμμή και η αλλαγή του είχε αποτέλεσμα, με τον Τσιώλη να ζητά από τους παίκτες του να ανεβάσουν «στροφές» καθώς έβλεπε ότι ο Παναθηναϊκός είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Ο Αστέρας… ξύπνησε στις καθυστερήσεις, άγγιξε στο 92’ την ισοφάριση αλλά ο Καρνέζης έκανε την επέμβαση του ματς στην κεφαλιά του Περόνε, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μαυρίας βγήκε μόνος του με τον Φούλοπ μετά το «1-2» με τον Τοτσέ και δεν κατάφερε να πλασάρει εύστοχα για να τελειώσει το ματς.

Έτσι, στην τελευταία φάση του παιχνιδιού ο Αστέρας τα έπαιξε… όλα για όλα, είδε την τύχη να του χαμογελάει αφού η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μπουμσόνγκ στο 94’ κι ο Γιάχος έδωσε αμέσως το πέναλτι, με αποτέλεσμα στο 96’ ο Περόνε με πέναλτι αλά Πανέγκα να χαρίσει στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας και να διατηρήσει αήττητη την Τρίπολη στο φετινό πρωτάθλημα…

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα...

{coveritlive}455d5dc983{/coveritlive}

Αήττητος στο 96’ ο Αστέρας, 2-2 με τον Παναθηναϊκό (video)

Unsupported video


Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved