«Ατρόμητος» ως Παναθηναϊκός, 2-1 στο Περιστέρι (video+photos)

«Ατρόμητος» ως Παναθηναϊκός, 2-1 στο Περιστέρι (video+photos)

Στο ματς ζωής και θανάτου, κόντρα στους Περιστεριώτες, οι πράσινοι πήραν αυτό που ήθελαν (1-2, τον Ατρόμητο) χωρίς να εντυπωσιάσουν, χάρη σε τέρματα που πέτυχαν Ζέκα (μετά από ολέθριο λάθος του Γιαννούλη) και Μπουμσόνγκ - Στο 90’ μείωσε ο Καραμάνος για τους γηπεδούχους

Υπό το βλέμμα του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος επέστρεψε νωρίτερα από τις ΗΠΑ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας, ο Παναθηναϊκός έβγαλε τουλάχιστον χαρακτήρα και νίκησε στο Περιστέρι, σ’ ένα ματς που διακυβεύονταν πολλά περισσότερα από τους τρεις βαθμούς. Σημαντικότατη η συγκομιδή τους βέβαια για τους «πράσινους», αφού κατάφεραν να φτάσουν τους 25 στο πρωτάθλημα και να είναι απόσταση δυο πόντων από την πεντάδα.

Αντίθετα, ο Ατρόμητος παρουσιάστηκε «φλύαρος» και για πρώτη φορά με τον Αναστόπουλο στο τιμόνι του δέχθηκε γκολ κι ηττήθηκε. Χαμένη ευκαιρία για την ομάδα του Περιστερίου, καθώς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το «στραβοπάτημα» του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και έτσι δεν πέρασε στη δεύτερη θέση όπου είναι μόνος του πλέον ο Αστέρας Τρίπολης.

Με Καζιγιάμα ο Παναθηναϊκός…

Ο Φάμπρι έκανε τελικά μόνο δυο αλλαγές στην αρχική του ενδεκάδα, σε σχέση με το ματς κυπέλλου κόντρα στον Πλατανιά, όμως, η μία προκάλεσε έκπληξη. Ο Ισπανός έδωσε φανέλα βασικού στον Γιοχέι Καζιγιάμα, με τον Ιάπωνα να κάνει ντεμπούτο με τους «πράσινους». Από εκεί και πέρα, κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε ο Καρνέζης κάτω από τα δοκάρια. Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μπουμσόνγκ και Σεϊταρίδης ήταν οι τέσσερις της άμυνας, με τους Βιτόλο και Σο πίσω από τον Καζιγιάμα. Στην αριστερή πτέρυγα ήταν ο Σισοκό και στη δεξιά ο Ζέκα, με τον Τοτσέ στην κορυφή της επίθεσης.

Στον αντίποδα, ο Νίκος Αναστόπουλος είχε κάτω από τα δοκάρια τον Ιτάνζ και τους Γιαννούλη, Φυτανίδη, Ταυλαρίδη και Σκόνδρα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Ο Ιγκλέσιας ήταν σε ρόλο καθαρού αμυντικού μέσου, με τους Πίτου και Δημούτσο σε ρόλο εσωτερικών χαφ. Οι Έπσταϊν και Σουμπίνιο, κινήθηκαν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Κούκι.

Ανιαρό το πρώτο…

Το παιχνίδι στο Περιστέρι είχε τη μορφή που θα περίμενε όποιος έχει παρακολουθήσει τις δυο ομάδες το τελευταίο διάστημα. Ο Ατρόμητος του Αναστόπουλο ήταν μεν πιο «σφιχτός», είχε συνοχή και καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά ελάχιστο… ρίσκο στο παιχνίδι του, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έδειχνε μεν να έχει το νου του στα μετόπισθεν, ελέω Φάμπρι, και να περιμένει από τις εμπνεύσεις του Σισοκό και του Ζέκα να προκύψει κάτι καλό επιθετικά.

«Πράσινοι» και Περιστεριώτες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία, με το πρώτο ημίχρονο να είναι περισσότερο ανιαρό και σίγουρα ένα από αυτά που θα ξεχαστούν γρήγορα από όσους το παρακολούθησαν.

Σε ρόλο δημιουργού ο… Τοτσέ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να δείχνει πως πατάει καλύτερα. Οι «πράσινοι» είδαν τον Σπυρόπουλο να δίνει τη θέση του στον Μαρίνο αλλά αυτό δεν τους επηρέασε στο παιχνίδι τους. Το «τριφύλλι» έδειξε να ανακτά τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή, είχε μεγαλύτερη συνοχή ενώ ο Φάμπρι εξακολουθούσε να ζητάει το πρεσάρισμα προς τους αμυντικούς του Ατρόμητου. Στο 52’ η ομάδα του Ισπανού θα μπορούσε να προηγηθεί από την προσπάθεια του Τοτσέ που εξουδετέρωσε ο Ιτάνζ, όμως δικαιώθηκε τελικά για το πρέσινγκ οκτώ λεπτά αργότερα.

Στο 60’ ο Γιαννούλης έκανε λάθος γύρισμα προς τον Φυτανίδη, ο Τοτσέ έγινε αποδέκτης της μπάλας κι έφυγε μόνος του με τον Ιτάνζ, προτίμησε όμως να «σιγουρέψει» το γκολ δίνοντας πάσα στον Ζέκα που προ κενής εστίας δεν αστόχησε κι έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε το αποτέλεσμα, σωστά αυτή τη φορά. Οι «πράσινοι» δεν οπισθοχώρησαν κι είχαν ακόμα μια καλή ευκαιρία με τον Μαυρία στο 74’, πριν φτάσουν στο δεύτερο γκολ τέσσερα λεπτά αργότερα.

Πρωταγωνιστής στη φάση του 78’ ήταν ξανά ο Τοτσέ, αφού έκανε το δυνατό σουτ που ανάγκασε σε ασταθή απόκρουση τον Ιτάνζ, για να έρθει από κοντά ο Μπουμσόνγκ – ο οποίος είχε μείνει στην περιοχή του Ατρόμητου από εκτέλεση στημένης φάσης – και να κάνει δυο τα τέρματα του Παναθηναϊκού, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη για το «τριφύλλι». Το μόνο που κατάφεραν στα υπόλοιπα λεπτά οι γηπεδούχοι, ήταν να μειώσουν με τον νεαρό Καραμάνο στο 90’, στη νίκη του «τριφυλλιού» μετά από τρεις αγωνιστικές χωρίς… χαμόγελα στο πρωτάθλημα και λίγες μέρες μετά τον ταπεινωτικό αποκλεισμό στο κύπελλο από τον Πλατανιά…

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης…

{coveritlive}099a8b1c20{/coveritlive}

«Ατρόμητος» ως Παναθηναϊκός, 2-1 στο Περιστέρι (video+photos)

Unsupported video


Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved