Κερδήθηκε το πρώτο στοίχημα

Κερδήθηκε το πρώτο στοίχημα

Η δημοσιογραφία είναι ένα δύσκολο επάγγελμα. Δεν έχει ώρες, δεν έχει μέρες, ο προσωπικός χρόνος είναι λιγοστός.

Θα πρέπει να έχεις γερό στομάχι, να είσαι οπλισμένος με υπομονή, αλλά το κυριότερο είναι να έχεις αξιοπρέπεια πάνω σε αυτό που αποφάσισες να ακολουθήσεις.

Καθημερινά κρίνεσαι και μάλιστα αυστηρά από αυτούς που σε διαβάζουν και σε ακούνε… Θα κοροϊδέψεις μια, θα κοροϊδέψεις δυο, την τρίτη φορά θα σε… τσακώσουν. Δεν μπορείς να κρυφτείς από πουθενά και από τίποτε.

Ο εύκολος δρόμος είναι η ανάρτηση ειδήσεων με «ελαφρά την καρδία», που μπορεί να φτάσει στα όρια της παραπληροφόρησης, ο κιτρινισμός και η ισοπέδωση των πάντων μπροστά στον βωμό του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ο δύσκολος δρόμος είναι η αξιοπιστία στο ρεπορτάζ, η συνέπεια λόγων και πράξεων, το τσεκάρισμα και το φιλτράρισμα των ειδήσεων και η απόδοση στην σωστή τους διάσταση.

Μαθήματα ηθικής στην δημοσιογραφία, τα οποία δεν τα μαθαίνεις σε κανένα πανεπιστήμιο, σε κανένα ΙΕΚ, σε καμία ιδιωτική σχολή. Μόνο στο… πεζοδρόμιο και στην καθημερινή τριβή.

Η δημοσιογραφία είναι ένα καθημερινό στοίχημα που βάζεις με τον εαυτό σου. Σίγουρα δεν μπορείς να το κερδίζεις πάντα. Κάποιες φορές θα χάσεις. Όμως θα έχεις ήσυχη την συνείδησή σου ότι πάλεψες και προσπάθησες για το καλύτερο.

Στο ρεπορτάζ του Άρη το θέμα του Σάκη Τσιώλη ήταν το πρώτο μεγάλο στοίχημα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε στο Onsports, που μετρά λίγο καιρό ζωής. Και το κερδίσαμε όλοι μαζί με την εγκυρότητα και την αξιοπιστία των ρεπορτάζ από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το «φλερτ» της ομάδας της Θεσσαλονίκης με τον καρδιτσιώτη τεχνικό.

Το Onsports ουδέποτε θέλησε να μπει σε διαδικασία δημοσιογραφικού… πλειστηριασμού, ούτε θέλησε να «πατήσει επί πτωμάτων» για να κερδίσει κάποια επιπλέον χτυπήματα. Απλά έκανε αυτό που επέβαλε η δημοσιογραφική ηθική και η σωστή ενημέρωση των οπαδών του Άρη (και όχι μόνο…).

Και εκ του αποτελέσματος αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Αυτήν την πεπατημένη θα ακολουθήσουμε και στα υπόλοιπα θέματα που θα «σκάσουν» στην πορεία. Και τότε όλοι μας θα ζυγιστούμε και θα δούμε ποιοι θα μετρηθούν ελλιπείς.

Αυτά πως γνώση και συμμόρφωση…

Η συμφωνία με τον Σάκη Τσιώλη για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «κίτρινων» ήταν επίσης και το πρώτο κερδισμένο στοίχημα της διοίκησης της ΠΑΕ για τον Άρη της επόμενης μέρας. Τούτη η διοίκηση πιστώνεται το γεγονός ότι κατάφερε να πείσει τον καλύτερο –κατά πολλούς- Έλληνα προπονητή αυτήν την περίοδο, έναν άνθρωπο με ηθική, να μετακομίσει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και να ξεκινήσει το «χτίσιμο» τον Άρη της επόμενης μέρας.

Γιατί ανεξαρτήτως το πως θα τελειώσει η φετινή χρονιά και αν η ομάδα καταφέρει να πετύχει ή όχι τους στόχους της, ο Άρης θα υπάρχει και την επόμενη σεζόν. Και η πρώτη κίνηση ήταν πετυχημένη.

Όπως είχα γράψει και στο προηγούμενο άρθρο μου, η σωστή διαχείριση είναι το ζητούμενο. Και το πρώτο δείγμα γραφής είναι κάτι παραπάνω από θετικό.
Περιμένουμε να δούμε τα επόμενα και να τα κρίνουμε…



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved