Αλλαγή... διάθεσης για Ολυμπιακό, 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα (video)

Αλλαγή... διάθεσης για Ολυμπιακό, 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα (video)

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην παρουσίασε σημαντικά σημάδια βελτίωσης στο παιχνίδι του, ωστόσο έδειξε περισσότερη διάθεση και πήρε τη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 στο πρώτο ματς του Αντώνη Νικοπολίδη στον πάγκο.

Οι Πειραιώτες πανηγύρισαν την ένατη νίκη τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο φαληρικό γήπεδο, χάρις σε τέρματα των δύο Αλγερινών, Τζεμπούρ (45+2') και Αμπντούν (68'). Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μασάντο στον άξονα, ενώ ο Αριέλ Ιμπαγάσα στην επανεμφάνισή του έδειξε για ποιο λόγο είναι ακόμα πολύτιμος για το «συγκρότημα» του Λιμανιού. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» με τη νίκη τους κόντρα στον ΠΑΣ έφυγε 13 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ και ουσιαστικά κάνουν ήδη τα... πλάνα τους για τη φιέστα του πρωταθλήματος.

Από την άλλη, οι Ηπειρώτες δεν κατάφεραν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους, μια και άργησαν να ρισκάρουν στο παιχνίδι τους και να απειλήσουν την εστία του Μπάλαζ Μέγιερι. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται σωστά για την φάση του 83' όπου ο Ούγγρος πορτιέρο του Ολυμπιακού χτύπησε στο πόδι τον Γιάκο εντός πειραϊκής περιοχής. Η ομάδα των Ιωαννίνων παρέμεινε στους 23 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον 5ο Λεβαδειακό, ο οποίος αντιμετωπίζει τη Δευτέρα τη Βέροια.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν με νέο… πρόσωπο, καθώς το σύστημα γύρισε στο 4-2-3-1 με τον Μασάντο πιο μπροστά από τους δύο αμυντικούς μέσους, οι οποίοι ήταν οι Μανιάτης και Γκρέκο, με τον Ιταλό να… πατάει περισσότερο την αντίπαλη περιοχή και να δίνει βοήθειες στον Τζεμπούρ, ενώ οι Αμπντούν και Πίνο κινούνταν από τις δύο άκρες.

Η αλλαγή συστήματος έδειξε πως ταιριάζει περισσότερο στον Ολυμπιακό, ο οποίος μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με εμφανή διάθεση να παίξει παιχνίδι, απειλώντας την εστία του Ταμπάση. Ειδικά το τρίλεπτο 11’ με 13’ οι Πειραιώτες έχασαν τρεις σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, αρχικά με τον Πίνο και στην συνέχεια με τους Τζεμπούρ και Γκρέκο, αλλά στην περίπτωση του Αλγερινού ο Ταμπάσης έδιωξε σωστά και οι άλλες δύο πέρασαν άουτ.

Στην συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους γηπεδούχους να κρατούν την πρωτοβουλία των κινήσεων, καθώς ο ΠΑΣ έδειξε περισσότερη… προσήλωση στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ στο 14’ ο Ίλιτς ανακόπηκε με οφσάιντ, σε μία φάση που ξεκινάει από την ίδια ευθεία με τους αμυντικούς των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε και πάλι… στροφές μετά την συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου και απείλησε στο 32’ με τον Τζεμπούρ, ο οποίος για μία ακόμα φορά απώλεσε σημαντική ευκαιρία, καθώς βρέθηκε απέναντι στον Ταμπάση, αλλά το σουτ πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η υπεροχή των «ερυθρόλευκων» έφερε καρπούς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Γκρέκο εκτέλεσε το φάουλ, ο Ταμπάσης δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα και ο Τζεμπούρ πήρε το… ριμπάουντ, κάνοντας το 1-0 για τους Πειραιώτες.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε, καθώς ο Ολυμπιακός διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων, θέλοντας να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα που θα «κλείδωνε» το ματς, ενώ οι Ηπειρώτες προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα, έχοντας ως κινητήριο… μοχλό τον Ίλιτς, ο οποίος δημιούργησε πολλά προβλήματα για τους αμυντικούς των γηπεδούχων, είτε από τα δεξιά, είτε από τα αριστερά.

Μάλιστα, στο 58’ ο Γεωργίου σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Βίλα τρία λεπτά αργότερα, στις δύο στιγμές που η άμυνα των «ερυθρόλευκων» ένιωσε για τα καλά πίεση.

Το ανέβασμα του ΠΑΣ Γιάννινα… θορύβησε τον Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Αριέλ Ιμπαγάσα στο 65’ θέλοντας να δώσει μία πιο… φρέσκια πνοή στην μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Μάλιστα, ο Αργεντίνος τον… επιβεβαίωσε με το… καλημέρα, μια και στο 68’ άλλαξε με τον Αμπντούν, με τον τελευταίο να νικά με δυνατό σουτ τον Ταμπάση για το 2-0

Στην συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον ΠΑΣ να προσπαθεί να βγει περισσότερο στην επίθεση και δικαιούται να φωνάζει για την φάση του 83’ όταν ο Μέγιερι, κάνοντας τραγικό λάθος, χτύπησε στο πόδι τον Γιάκο μέσα στην περιοχή του, στην προσπάθειά του να διώξει, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δασκαλόπουλος (Συνδέσμου Κορινθίας), ο οποίος έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Τζημόπουλο και Γεωργίου.

Ολυμπιακός (Αντώνης Νικοπολίδης): Μέγιερι, Ντιακιτέ, Μανωλά, Κοντρέρας, Χολέμπας, Γκρέκο (65’ Ιμπαγάσα), Μανιάτη, Μασάντο, Πίνο (72’ Μήτρογλου), Αμπντούν, Τζεμπούρ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Ταμπάσης, Λίλα, Οικονόμου (55’ Ντάσιος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς, Βίλα (81’ Γιάκος), Γεωργίου (71’ Νικλητσιώτης), Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης.

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

{coveritlive}11b887bbc1{/coveritlive}

Αλλαγή... διάθεσης για Ολυμπιακό, 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα (video)

Unsupported video


Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved