Δώνης: «Τα πυρά να πέσουν σε μένα»

Δώνης: «Τα πυρά να πέσουν σε μένα»

Πάνω του πήρε την ευθύνη για την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης ο Γιώργος Δώνης.

Ο τεχνικός ηγέτης του ΠΑΟΚ, στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της αναμέτρησης με τους Αρκάδες, τόνισε πως προτιμά τα πυρά και η κριτική να πέσουν πάνω του και να ηρεμήσουν οι ποδοσφαιριστές, ούτως ώστε να βρουν τον καλό τους εαυτό.

Αρχικά, ο Έλληνας κόουτς ανέφερε: «Πρώτα από όλα όταν υπάρχουν άσχημα αποτελέσματα σε μια ομάδα, υπάρχουν οι αρχηγοί. Ένας τέτοιος σε ένα ποδοσφαιρικό σύνολο είναι ο προπονητής. Προτιμώ για την άσχημη εικόνα, όλα τα πυρά και η κριτική να πέσουν πάνω μου. Οι παίκτες πρέπει να ηρεμήσουν, να βρουν τον καλό τους εαυτό γιατί έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι την Πέμπτη, αλλά κι πολλά ακόμη μέχρι το τέλος της σεζόν προκειμένου να διεκδικήσουμε τους στόχους που θέσαμε».

Και συνέχισε: «Εμείς δεν μπορέσαμε για δεύτερο συνεχόμενο ματς να γίνουμε απειλητικοί και να κάνουμε καθαρές ευκαιρίες. Αν με ρωτήσετε που οφείλεται αυτό, μπορώ να πω ότι ενώ έχουμε την μπάλα στα πόδια μας και φθάνουμε στην  αντίπαλη περιοχή, δυστυχώς είτε οι επιλογές είτε η έλλειψη ορισμένων προσπαθειών δε κάνουμε μια καλή προσπάθεια. Στο δεύτερο μέρος πέρασε ο χρόνος με την μπάλα στα πόδια, αλλά δεν κάναμε κάτι ουσιαστικό για να ισοφαρίσουμε».

Ερωτηθείς για την απόδοση των παικτών του, απάντησε: «Δε θέλω να μιλήσω ατομικά. Ολες οι ομάδες περνάνε μια δύσκολη φάση στο πρωτάθλημα. Πρέπει οι παίκτες να ηρεμήσουν, να βρουν την καλή τους απόδοση και να διεκδικήσουμε τους στόχους μας».

Όσον αφορά στο σχόλιό του για το παιχνίδι του Ατρόμητου στο προηγούμενο ματς, σχολίασε: «Δεν έκανα κριτική στον αντίπαλο προπονητή. Απλά είπα ότι η μια ομάδα ενδιαφερόταν να παίξει ποδόσφαιρο κι η άλλη αγωνιζόταν με μια οργανωμένη άμυνα. Δε φταίει ο Ατρόμητος που έπαιξε καλή άμυνα. Εμείς, πάντως, έχουμε καλούς παίκτες, οι οποίοι περνάνε μια κάμψη ατομικά και ομαδικά. Θα τους στηρίξω μέχρι το τέλος της σεζόν. Πιστεύω στους ποδοσφαιριστές μας, δεν είμαι από αυτούς που επειδή έρχονται κάποια άσχημα αποτελέσματα θα μιλήσω για το υλικό της ομάδας».

Παράλληλα, μίλησε και για τις αποδοκιμασίες του κόσμου του «Δικέφαλου»: «Ο κόσμος έχει πάντα το δικό του κριτήριο κι είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε το οποιοδήποτε κριτήριο. Αυτί συμβαίνει σε όλες τις ομάδες και αποδεχόμαστε ότι κι αν κάνει ο κόσμος, αν κι ορισμένα πράγματα είναι σκληρά. Είμαι, πάντως, αισιόδοξος λόγω της ενέργειας που βγάζουν οι παίκτες και της προσπάθειάς τους. Δε θα ισοπεδώσω την προσπάθειά τους λόγω δύο, τριών ή τεσσάρων άσχημων αποτελεσμάτων».

Τέλος, για το αν στο ματς της Πέμπτης ο μεγαλύτερος αντίπαλος είναι το άγχος ή η Καλλιθέα, ανέφερε: «Στην Ελλάδα μάθαμε να ζούμε με το άγχος. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι που θα πρέπει να κερδίσουμε».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved