Φάμπρι: «Να πεθαίνουμε στο γήπεδο»

Φάμπρι: «Να πεθαίνουμε στο γήπεδο»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού υποστήριξε πως μόνο η σκληρή δουλειά μέσα στο γήπεδο μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση στους «πράσινους» και να φέρει άμεσα αποτελέσματα και αντιστροφή του κλίματος. «Να πεθαίνουμε στο γήπεδο για το αποτέλεσμα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γαλιθιάνος.

Ο Φάμπρι Γκονζάλες είναι ο τρίτος προπονητής που κάθεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν, μετά τους Ζεσουάλδο Φερέιρα και Χουάν Ραμόν Ρότσα, και όπως τόνισε το μόνο που έχει στο μυαλό του – σαν πλάνο για το «τριφύλλι» - είναι η σκληρή δουλειά έτσι ώστε να έρθουν άμεσα τα θετικά αποτελέσματα. Ο Ισπανός προπονητής ξεκαθάρισε πως δεν σκέφτηκε… ούτε λεπτό την πρόταση που του έκαναν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, καθώς χαρακτήρισε ως ένα γνωστό ευρωπαϊκό club το «τριφύλλι», ενώ υποστήριξε πως αυτό που ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του είναι να αγωνίζονται πάντα και να δίνουν… και την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε, στο επίσημο πρόγραμμα που εξέδωσε η «πράσινη» ΠΑΕ για τον αγώνα με τον Πανθρακικό, ο Φαμπριθιάνο Γκονζάλες.

Όταν παρουσιάστηκε η προοπτική του Παναθηναϊκού μιλήσατε με κανένα που να γνωρίζει τον Σύλλογο προκειμένου να ενημερωθείτε;

«Όχι, δεν μίλησα πολύ, εκτός βέβαια από τον Ούγκο Βαρέλα που είναι φίλος μου. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα ιστορικό και γνωστό club και νομίζω ότι πολλοί προπονητές θα ήθελαν να είναι εδώ, στη θέση μου. Μου αρέσει που είμαι εδώ και το θέμα είναι να είσαι επαγγελματίας και να εκμεταλλευτείς την ευκαιρία που σου δίνεται. Εάν ο Παναθηναίκός ήταν σήμερα σε καλύτερη κατάσταση και διένυε μια πιο καλή περίοδο, ενδεχομένως να μην καλούσε κανένα προπονητή να αναλάβει την ομάδα».

Μιλώντας για επαγγελματική προσέγγιση, πως οριοθετείτε τους στόχους της ομάδας;

«Έχω ήδη αναφέρει τρία πράγματα. Προχωράμε πάντοτε βασιζόμενοι στην πολλή δουλειά, η οποία όμως πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Μπορεί να δουλεύεις πολύ αλλά χωρίς ποιότητα οπότε δεν καταφέρνεις κάτι. Χρειαζόμαστε λοιπόν πολλή και καλής ποιότητας δουλειά. Δεύτερη αξία που πρέπει να διέπει τη δουειά μας είναι ο σεβασμός. Πρέπει να σεβόμαστε τους εαυτούς μας και τους αντιπάλους μας. Τρίτον, πρέπει να δουεύουμε με την απαιτούμενη ταπεινότητα που αποτελεί μια αναγκαία βάση για να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι κάθερ μέρα, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Η ομάδα πρέπει να τίθεται πάνω από όλα. Το πνεύμα και οι ικανότητες των ποδοσφαιριστών πρέπει να τίθενται στην υπηρεσία της ομάδας, ώστε η ομάδα να καταφέρει να έχει συνοχή και να συμπεριφέρεται σαν μια μονάδα. Αυτά είναι τα κλειδιά των καλών ομάδων».

Αν είχατε τη δυνατότητα να αλλάξετε ένα πράγμα στην ομάδα, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα επιλέγατε;

«Δύσκολη ερώτηση για να την απαντήσει κανείς. Θα έλεγα ότι το πρώτο πράγμα που θα άλλαζα θα είναι να κάνει με την νοοτροπία ή και τον τρόπο προπόνησης. Ψάχνουμε μεγαλύτερη ένταση, μεγαλύτερη ποιότητα και καλύτερο transition αμυντικό και επιθετικό. Θα έλεγα εν γένει ότι ψάχνουμε την ποιότητα και την ένταση και αυτό είναι που προσπαθούμε να αλλάξουμε στην ομάδα».

Ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα και με δεδομένες τις δυσκολίες που όλοι αναγνωρίζουν, στον Παναθηναϊκό καλώς ή κακώς οι προσδοκίες παραμένουν μεγάλες. Μπορεί η σημερινή ομάδα να διαχειριστεί αυτές τις προσδοκίες;

«Εμείς με την καθημερινή μας δουλειά και βιώνοντας έντονα το παρόν, την κάθε μέρα, την κάθε αγωνιστική, χωρίς να σκεφτούμε τίποτα παραπέρα, οφείλουε να προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Χρησιμοποιώ πολύ αυτή τη λέξη: πρέπει να αγωνιζόμαστε, να αγωνιζόμαστε, να αγωνιζόμαστε. Πρέπει να είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα ακόμα κι αν μερικές φορές το παιχνίδι μας είναι μέτριο ή δεν έχουμε την εικόνα που αρέσει στον κόσμο. Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες.Ακόμα κι αν χρειαστέι να "πεθάνουμε" στο γήπεδο, προκειμένου να μην μπορεί κανείς να πει ότι δεν δώσαμε τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Οι ανάγκες άμεσης αλλαγήυς τις οποίες επισημαίνετε μπορούν να συμβιβαστούν με έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για το μέλλον της ομάδας;

«Όπως έχω ήδη επισημάνει το μέλλον χτίζεται με τα αποτελέσματα του παρόντος και για αυτό πρέπει να ζήσουμε πολύ έντονα το παρόν επειδή αυτό έχουμε στα χέριας μας τώρα. Είμαι πεπεισμένος πως αν τα καταφέρουμε να έχουμε αποτελέσματα τώρα, στο παρόν, τότε θα έχουε και ένα μέλλον σε καλύτερο επίπεδο».



Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved