Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-1: Πίνο και... κερνώ! (photos)

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-1: Πίνο και... κερνώ! (photos)

Με ακόμα μια ασίστ του Χουάν Πάμπλο Πίνο, και το 14ο γκολ του Τζεμπούρ, ο Ολυμπιακός απέδρασε στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων από τη Λιβαδειά και συνεχίζει απτόητος την πορεία του για το αήττητο πρωτάθλημα. Δυο δοκάρια οι γηπεδούχοι

Οι «ερυθρόλευκοι» μάλλον πίστευαν πως θα πάρουν πιο εύκολα το τρίποντο στη Λιβαδειά, έπεσαν όμως πάνω σε έναν εξαιρετικό Κυριακίδη, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα σταθερός, αλλά και σε μια εξαιρετικά οργανωμένη ομάδα από τον Γιώργο Παράσχο η οποία δεν επέτρεψε να μετατραπεί σε γκολ η υπεροχή των παικτών του Ζαρντίμ. Όλα αυτά, μέχρι το έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν η σέντρα του Πίνο βρήκε τον Τζεμπούρ κι αυτός δεν χαρίστηκε δίνοντας στην ομάδα του μια ακόμα νίκη, με το 14ο φετινό του γκολ!

Ο Λεβαδειακός πάντως, βασίστηκε στην αμυντική του λειτουργία αλλά σε δυο περιπτώσεις θα μπορούσε να «κλέψει» το ματς, αν οι προσπάθειες του Πόι, στο πρώτο ημίχρονο, και του Ακόστα, στο δεύτερο, δεν σταματούσαν στα δοκάρια του Μέγερι. Οι «ερυθρόλευκοι» από την πλευρά τους κατάφεραν έστω και στο… φινάλε, να κάνουν δώρο τη νίκη στους 3000 φιλάθλους τους που βρέθηκαν στη Λιβαδειά, φτάνοντας ωστόσο τους 45 βαθμούς και το +11 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ

Στον πάγκο Μήτρογλου και Πίνο

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν προχώρησε για δεύτερο παιχνίδι στο «πείραμα» με την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Τζεμπούρ και Μήτρογλου στην ενδεκάδα, αφήνοντας τον Έλληνα φορ στον πάγκο, όπως και τον Χουάν Πάμπλο Πίνο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον Μέγερι κάτω από τα δοκάρια και τους Χολέβας, Κοντρέρας, Μανωλά και Τοροσίδη από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Ανασταλτικά χαφ ήταν οι Μανιάτης και Μοδέστο, με τους Γκρέκο, Μασάντο και Αμπντούν να κινούνται μπροστά τους και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Τζεμπούρ.

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε ένα σαφώς πιο αμυντικό σύστημα για την ομάδα, θέλοντας να κρατήσει τον Ολυμπιακό μακριά από την περιοχή του. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κύριακίδης, ενώ στην άμυνα, από αριστερά προς τα δεξιά, ήταν οι Νικολακάκης, Λισγάρας, Γεωργίου και Χοσέμι. Αμυντικά χαφ ήταν οι Μουλόπουλος και Ζησόπουλος, με τους Ροτζέριο, Πόι και Κόρμπο να κινούνται πίσω από τον μοναδικό επιθετικό, Βασιλείου.

«Ερυθρόλευκη» υπεροχή, δοκάρι ο Πόι!

Το παιχνίδι στη Λιβαδειά ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να δείχνει από το ξεκίνημα τις προθέσεις του. Οι παίκτες του Ζαρντίμ με το ξεκίνημα πήραν την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού, ήθελαν να εκμεταλλευτούν τον ορεξάτο Αμπντούν που επέστεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά από ένα μήνα απουσίας, αλλά δεν τα κατάφεραν χάρη στην καλή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν το ποσοστό κατοχής τους στο 75% κάποια στιγμή, είχαν τελικές με τον Τζεμπούρ όμως να μην βρίσκει τον στόχο και έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ στη Λιβαδειά.

Μια εξέλιξη που θα μπορούσε να είναι διαφορετική αν οι γηπεδούχοι είχαν την τύχη με το μέρος τους στην καλύτερη στιγμή τους στο πρώτο μέρος. Ήταν το 11’ της αναμέτρησης όταν μετά από καλή ευκαιρία του Τζεμπούρ ο Λεβαδειακός βγήκε στην κόντρα, ο Πόι είδε εκτός θέσης τον Μέγιερι και επιχείρησε να τον «κρεμάσει», όμως, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ούγγρου.

Με Πίνο και τρία φορ, πάλι δοκάρι όμως οι γηπεδούχοι…

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ διέγνωσε πως το παιχνίδι της ομάδας του δεν είχε φαντασία και έτσι απέσυρε τον Λεάντρο Γκρέκο για να βάλει τον «βιρτουόζο» Πίνο. Πράγματι, ο Κολομβιανός έδωσε αρκετά στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά στο εκτελεστικό οι Πειραιώτες δεν τα πήγαν καλά κι έμεναν στο «μηδέν». Έτσι, ο Πορτογάλος τεχνικός, βλέποντας τον Λεβαδειακό να έχει κλειστεί περισσότερο στα καρέ του, έβαλε στο ματς τόσο τον Μήτρογλου, όσο και τον Πάντελιτς, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις καλές μεταβιβάσεις του Κολομβιανού κάτι που, όμως, δεν έγινε.

Αντίθετα, ο Λεβαδειακός στη μία και μοναδική καλή στιγμή που είχε στο δεύτερο ημίχρονο, λίγο έλειψε να πάρει προβάδισμα και να θέσει βάσεις για νίκη κόντρα στους πρωταθλητές. Ήταν το 81’ της αναμέτρησης όταν ο Ακόστα έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι του Μέγερι. Ήταν η δεύτερη φορά που η τύχη… γύρισε την πλάτη στους Βοιωτούς…

Εν τέλει… κέρασε ο Πίνο και ήπιε ο Ραφίκ!

Οι προσπάθειες του Ολυμπιακού πάντως, δεν σταμάτησαν, όσο απροσπέλαστη κι αν έμοιαζε η άμυνα των γηπεδούχων. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν, είδαν τον Κυριακίδη να κάνει την επέμβαση του ματς στο 89’ σε κεφαλιά του Τοροσίδη αλλά δικαιώθηκαν στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων!

Ήταν η τελευταία φάση του ματς, με τον Πίνο να αναλαμβάνει εκτέλεση φάουλ από δεξιά, τον Τζεμπούρ να σηκώνεται ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά να χαρίζει ένα ακόμα τρίποντο στον Ολυμπιακό τη φετινή σεζόν. Το φινάλε τους ματς, βρήκε τους 3000 φίλους των πρωταθλητών να πανηγυρίζουν έξαλλα το γκολ του Αλγερινού και τους ανθρώπους του Λεβαδειακού να διαμαρτύρονται έντονα στον Βοσκάκη για τις αποφάσεις του αλλά και για το γεγονός ότι είχαν υποδειχθεί πέντε λεπτά καθυστερήσεων…

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα…

{coveritlive}68334bd8a3{/coveritlive}



Ιστιοπλοΐα: Φινάλε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 470 Mixed
Ιστιοπλοΐα: Φινάλε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 470 Mixed
Premier League: Η Μάντσεστερ Σίτι «αγκάλιασε» τον τίτλο - Στο Champions League η Άστον Βίλα
Premier League: Η Μάντσεστερ Σίτι «αγκάλιασε» τον τίτλο - Στο Champions League η Άστον Βίλα
Παναθηναϊκός AKTOR: Ανυπόμονος για το Final Four της Euroleague ο Λεσόρ – «Χρειαζόμαστε τον κόσμο»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ανυπόμονος για το Final Four της Euroleague ο Λεσόρ – «Χρειαζόμαστε τον κόσμο»
Μίλτος Τεντόγλου: «Σίγουρα στα μετάλλια στο Παρίσι, οι Τζαμαϊκανοί θέλουν να με... φάνε»
Μίλτος Τεντόγλου: «Σίγουρα στα μετάλλια στο Παρίσι, οι Τζαμαϊκανοί θέλουν να με... φάνε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved