Κούγιας: «Η φωνή είναι του Μπέου»

Κούγιας: «Η φωνή είναι του Μπέου»

Τη βεβαιότητά του ότι ο Αχιλλέας Μπέος είναι αυτός που ακούγεται στις επίμαχες κασέτες εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας λίγο μετά την κατάθεσή τους στην Εισαγγελία.



«Θα ακούσετε και λεπτομέρειες που δεν τις γνωρίζετε», είπε ο Αλέξης Κούγιας  στον Sentra FM 103,3 αναφερόμενος στο περιβόητο θέμα των κασετών, και τόνισε πως πεποίθησή του είναι ότι το περιεχόμενό τους θα προκαλέσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Προηγουμένως, ο  κ. Κούγιας είχε καταθέσει στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου τις κασέτες που είχαν περιέλθει στα χέρια του, ενώ κατέθεσε και ο ίδιος για δύο ώρες όσα γνωρίζει για την υπόθεση.

Ο κ. Κούγιας τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό μεταξύ άλλων πως:

  • Η φωνή στις κασέτες είναι του Αχιλλέα Μπέου».
  • Ο Αχιλλέας Μπέος με τους κακοποιούς συνεργάτες του μου στέρησαν την άνοδο στην κατηγορία στα χρόνια που ήμουν στα Γιάννενα και τώρα στην Παναχαϊκή, γιατί ανέβαζαν ομάδες του κυκλώματος
  • Το κύκλωμα είχε ένα και  μοναδικό σκοπό τα κέρδη του στοιχήματος.
  • Μέχρι τώρα πίστευα πως το κύκλωμα περιορίζεται στην Β΄ και Γ΄ Εθνική αλλά επεκτείνεται και στη Σούπερ Λίγκα
  • Το κύκλωμα ορίζει όποιον διαιτητή θέλει στη Σούπερ Λίγκα.
  • O διαιτητής που ακούγεται στις κασέτες εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία.
  • Οι κασέτες αφορούν περισσότερους από ένα αγώνα.
  • Το περιεχόμενο δεν γίνεται να μην προκαλέσει την παρέμβαση της δικαιοσύνης
  • Δέχθηκα πιέσεις από θεσμικούς και μη θεσμικούς παράγοντες για να μην δημοσιοποιήσω το περιεχόμενο των κασετών

Ειδικότερα ο Αλέξης Κούγιας μίλησε:

Για την κατάθεση των κασετών στην Εισαγγελία:

«Υπήρχε προφορική ενημέρωση από μένα προς την Εισαγγελία και λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν ήταν δυνατόν να τις παραδώσω από την αρχή.  Νομίζω ότι άρχισε κάτι σημαντικό να κινείται. Μιλάμε για δύο κασέτες. Εδωσα τις πρωτότυπες  μαζί με το φάκελο με τον οποίο μου απεστάλησαν και κράτησα αντίγραφα για τον εαυτό μου. Εδωσα επίσης απομαγνητοφωνήσεις, τις ίδιες που μου είχαν αποσταλεί  μαζί με τις κασέτες».

Για τον Αχιλλέα Μπέο και την ύπαρξη κυκλώματος:

Στη συνέντευξη Τύπου θα δώσω ακριβώς τα αντίγραφα των απομαγνητοφωνήσεων, όπως μου εστάλησαν. Θα τα δώσω στους δημοσιογράφους των Πατρών, γιατί ήθελα η παρέμβασή μου να είναι θεσμική. Όχι ως ο δικηγόρος  Αλέξης Κούγιας, αλλά ως ο πρόεδρος της Παναχαϊκής γιατί όλη αυτή η ιστορία ήταν ο καθοριστικός παράγοντας (οι συμπεριφορές αυτών των ανθρώπων, κυρίως του Μπέου και των στενών συνεργατών του, των κακοποιών με τους οποίους συνεργάζεται και που έδωσα επίσης τα ονόματά του) για το ότι στα δύο χρόνια που ήμουν στα Γιάννενα και τα δυόμιση που είμαι στην Παναχαϊκή, οι ομάδες που είχα εγώ να μην ανεβαίνουν κατηγορία, μόνο και μόνο για να ανεβούν οι ομάδες του κυκλώματος. Το κύκλωμα είχε έναν και μοναδικό σκοπό:  τα κέρδη του στοιχήματος. Το πέτυχε βάζοντας τους διαιτητές που ήθελε σε όλες τις κατηγορίες».

Για το αν το κύκλωμα επεκτείνεται στην Σούπερ Λίγκα:

Eχετε την ίδια πλάνη που είχα κι εγώ. Νόμιζα ότι περιοριζόταν η δραστηριότητα του κυκλώματος σε Β΄ και Γ΄ Εθνική. Δεν περίμενα ότι θα επεκτείνεται και στη Σούπερ Λίγκα. Τουλάχιστον ο διαιτητής που αναφέρεται είτε λόγω χρημάτων – γιατί αναφέρεται σε συμφωνία οικονομική – είτε μέσω τρομοκρατήσεως εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία. Θα σας δώσω ακριβώς το κείμενο των απομαγνητοφωνήσεων. Ακουσα ότι παίζει και σε ένα site. Αυτό που άκουσα όμως είναι λογοκριμένο».

Για το αν ακούγεται η φωνή του Αχιλλέα Μπέου στις κασέτες:

«Είναι αναμφισβήτητο ότι είναι ο Μπέος στις κασέτες. Θέλω να προχωρήσω θεσμικά και να ξεκινήσει από την Παναχαϊκή αυτό το θέμα, αφού κανείς άλλος δεν το κάνει θα το ακούσετε το μεσημέρι. Πριν φτάσω σ’ αυτό το σημείο, προσπάθησα με οποιονδήποτε τρόπο να ενεργοποιήσω τις δυνάμεις του ποδοσφαίρου. Θα τα πούμε τα απόγευμα».

Για το αν το περιεχόμενο των κασετών θα ενεργοποιήσει τα θεσμικά όργανα:

«Αν και μετά από αυτό, δεν ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορίείς, τότε καλά κάνει το ΔΝΤ και μας παίρνει το κεφάλι. Γιατί αυτό σημαίνει πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα μόνοι μας. Όταν ακούσετε τις απομαγνητοφωνήσεις θα κρίνετε αν έχω δίκιο. Θα τα ακούσετε και θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας».

Για το αν  θεωρεί πως η Εισαγγελία θα κάνει το καθήκον της:

«Η πεποίθησή μου είναι ότι η Εισαγγελία θα κάνει το καθήκον της και θα το κάνει γρήγορα. Από εκεί και πέρα θα ασκηθούν διώξεις, θα γίνουν προανακρίσεις η δικαιοσύνη μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, καθώς είναι ανεξάρτητη αρχή. Όμως, τα περισσότερα είναι υποχρεωμένη να τα κάνει  η ΕΠΟ. Αλλά και το υπουργείο Πολιτισμού, ο κ. Μπιτσαξής και ο κ. Νικητιάδης. Δεν θα κάνουν τίποτα κι αυτοί…».

Για το ποιους αγώνες αφορούν οι επίμαχες κασέτες:

«Οι κασέτες αφορούν περισσότερους από έναν αγώνα. Δεν ξέρω αν είναι μονταρισμένες, αυτό που ξέρω είναι ότι ακούγεται η φωνή του Μπέου. Δεν ξέρω αν έχουν κόψει κομμάτια, το θεωρώ βέβαιο κάτι τέτοιο, γιατί δεν ακούγεται ο δεύτερος συνομιλητής, αλλά έχω ακούσει και κασέτες με τρεις συνομιλητές. Επειδή το αντικείμενο της συζήτησης ήταν ίδιο, εμένα μου αρκεί αυτό που έχει φτάσει στα χέρια μου».

Για αν δέχτηκε πιέσεις να μην δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο των κασετών:

«Είχα πιέσεις και από θεσμικούς και από μη θεσμικούς παράγοντες. Εγιναν προσπάθειες για να μην προχωρήσω. Θέλω να σεβαστώ αυτό που προανήγγειλα. Θα τα ακούσετε όλα το απόγευμα».

Για το αν είναι ο Νικόλας Πατέρας ο άνθρωπος που του έδωσε τις συγκεκριμένες κασέτες:

«Θα τοποθετηθώ για όλα. Πρέπει να σας πω όμως κάτι. Μπορεί να πει ο καθένας οτιδήποτε για μένα, αλλά τουλάχιστον δεν είμαι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να με χρησιμοποιήσει κανείς. Θα ακούσετε και λεπτομέρειες που δεν γνωρίζετε».



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved