Super League: Μόνο οι μισοί… άντεξαν!

Super League: Μόνο οι μισοί… άντεξαν!

Ένα ποδοσφαιρικό ρητό αναφέρει πως η θέση του προπονητή δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί… μόνιμη, αφού αποτελεί… ηλεκτρική καρέκλα. Ειδικά στην Ελλάδα, τα πράγματα είναι πιο… τραγικά, καθώς η υπομονή δεν αποτελεί… προτέρημά μας και οι κόουτς είναι αυτοί που την πληρώνουν, τις περισσότερες φορές, πρώτοι.

Η φετινή χρονιά στη Super League μπορεί να χαρακτηριστεί ειδικών συνθηκών, καθώς πολλές ομάδες αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν τον προγραμματισμό τους με λιγότερα χρήματα από αυτά που είχαν αρχικά σχεδιάσει και σε μερικές περιπτώσεις με μηδενικό μπάτζετ.

Σε άλλες περιπτώσεις η οικονομική κρίση έκανε καλό στις ομάδες, καθώς εμπιστεύτηκαν τα δικά τους παιδιά και… ανακάλυψαν αυτό που λέγεται πολλά χρόνια πως στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο ταλέντο, είτε είχε… καταστροφικές συνέπειες.

Όπως και να έχουν τα δεδομένα σε μία ομάδα, αυτός που κρίνεται πρώτος είναι ο προπονητής, αφού πιο εύκολα διώχνεις έναν τεχνικό, παρά 22 ποδοσφαιριστές…

Στην Ελλάδα, ένας προπονητής περνάει τις αρχικές… εξετάσεις σε τρεις… δόσεις, μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Αυτές είναι η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, το Πολυτεχνείο και το ρεβεγιόν, είτε των Χριστουγέννων, είτε της Πρωτοχρονιάς. Μάλιστα, τη φετινή χρονιά, είχαμε αποχώρηση προπονητή λίγο πριν την ολοκλήρωση και της τρίτης… δοκιμασίας, αυτή του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος έφυγε από τον Ατρόμητο, παραμονή Χριστουγέννων.

Πάμε λοιπόν να δούμε αυτούς που… άντεξαν τα τεστ…

Λεονάρντο Ζαρντίμ (Ολυμπιακός)

Ο Πορτογάλος τεχνικός ήρθε στον Πειραιά έχοντας βαριά… κληρονομιά, μια και διαδέχθηκε τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος λατρεύτηκε όπως λίγοι τεχνικοί του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Η αρχή δεν ήταν με το… μέρος του 38χρονου προπονητή και μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που θεωρούσαν πως θα αποχωρούσε από την ομάδα, λίγο πριν το πρώτο τεστ. Την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, βρε! Ωστόσο, ο Ίβηρας κόουτς δούλεψε, κατάφερε να περάσει την πρώτη δοκιμασία και με την προσθήκη του Αντώνη Νικοπολίδη, έφτασε μέχρι το τέλος του α’ γύρου, έχοντας τους «ερυθρόλευκους» πρώτους και αήττητους, ενώ… ετοιμάζεται και για το Europa League.

Γιώργος Δώνης (ΠΑΟΚ)

Ο Έλληνας προπονητής έπειτα από πολλά χρόνια παρουσίας στον πάγκο του Ατρόμητου αποφάσισε να αλλάξει… πολιτείες και παραστάσεις, αναζητώντας το καλύτερο δυνατό. Η προοπτική του ΠΑΟΚ ήρθε ως… δώρο, καθώς ο νεαρός τεχνικός είχε την ευκαιρία να αποδείξει σε όλους αυτούς που τον έκριναν από το πέρασμά του στην ΑΕΚ πως μόνο χρόνο για να δείξει την δουλειά του δεν του είχαν δώσει. Ο Γιώργος Δώνης κλήθηκε να δημιουργήσει μία ομάδα με έναν βασικό κορμό, ελάχιστες προσθήκες έμπειρων ποδοσφαιριστών και πολλά νέα παιδιά. Μετά από την ολοκλήρωση του α’ γύρου μπορεί να υπερηφανεύεται πως η δουλειά που κάνει στην Τούμπα έχει αντίκρισμα. Δεν είναι και λίγο για τον «Δικέφαλο» να βρίσκεται στην δεύτερη θέση και οι «ασπρόμαυροι» να κάνουν όνειρα για τίτλο ή τίτλους.

Σάκης Τσιώλης (Αστέρας Τρίπολης)

Η παρουσία του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο των Αρκάδων είναι ίσως η μοναδική που δεν αμφισβητήθηκε ούτε στο ελάχιστο από τη διοίκηση και τον κόσμο του Αστέρα. Οι Πελοποννήσιοι έχουν μάθει να στηρίζουν σε… βάρος τον άνθρωπο στον οποίο έχουν δώσει τα… κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος και τη φετινή χρονιά… γεύονται τους «καρπούς». Ο Σάκης Τσιώλης, μαζί με τον Γιώργο Παράσχο, και το Νίκο Αναστόπουλο είναι οι μοναδικοί που έχουν καταφέρει να… αντέξουν ακόμα και τη δοκιμασία του καλοκαιριού, καθώς έχουν παραμείνει στη θέση τους από την προηγούμενη σεζόν. Όσον αφορά τώρα στον τεχνικό ηγέτη της ομάδας της Τρίπολης, η παρουσία του Αστέρα έχει γεμίσει άπαντες στο σύλλογο με ευρωπαϊκές ελπίδες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ίσως αυτή την χρονιά οι ελπίδες να είναι… σεντονάτες.

Γιώργος Παράσχος (Λεβαδειακός)

Ίσως η φετινή χρονιά να είναι η μοναδική στην ιστορία του Λεβαδειακού, όπου ένας προπονητής μοιάζει… μετεξεταστέος στις δύο πρώτες δοκιμασίες, αλλά καταφέρνει να βγει δυνατός και να κάνει ρεβεγιόν Χριστουγέννων αλλά και Πρωτοχρονιάς, έχοντας κρατήσει τη θέση του. Η διοίκηση των «πράσινων» στήριξε τον Γιώργο Παράσχο ακόμα κι όταν η ομάδα δεν έδειχνε ικανή να πάρει βαθμούς από ισοδύναμους, θεωρητικά, αντιπάλους και αυτή τη στιγμή είναι στην ευχάριστη θέση να κάνει… όνειρα πεντάδας και να έχει ευρωπαϊκή προοπτική.

Γιάννης Χριστόπουλος (ΠΑΣ Γιάννινα)

Η φετινή ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, μαζί με τον Πανιώνιο είναι ίσως οι αποκαλύψεις του πρωταθλήματος, καθώς οι δύο σύλλογοι αναγκάστηκαν να κάνουν τον προγραμματισμό τους με περιορισμούς, εξαιτίας της… ιστορίας των αδειοδοτήσεων. Παρά τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν, ο Γιάννης Χριστόπουλος άρπαξε από τα… μαλλιά την ευκαιρία που του δόθηκε από τη διοίκηση και έστησε την ομάδα από την αρχή με τις δικές του επιλογές. Η εικόνα των Ηπειρωτών στο πρώτο μέρος του πρωταθλήματος, ίσως θα πρέπει να αποτελέσει πρότυπο και για άλλες ομάδες, πιο… φημισμένες, μια και ο «Άγιαξ» κοιτάζει για τα… καλά την έξοδο στην Ευρώπη.

Δημήτρης Ελευθερόπουλος (Πανιώνιος)

Ο Πανιώνιος ήταν η μόνη ομάδα που γνώριζε από την αρχή πως τα… χέρια της δεν θα είναι πολύ μακριά. Αυτός ήταν και ο λόγος που ανατέθηκε η ηγεσία του πάγκου στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο και η συγκεκριμένη είδηση έκανε ακόμα πιο συγκρατημένους τους οπαδούς του Ιστορικού. Ωστόσο, ο νεαρός Έλληνας τεχνικός μπορεί να υπερηφανεύεται πως κατάφερε με τη δουλειά του να πάρει με το μέρος του όλους τους «κυανέρυθρους», μια και η ομάδα του παίζει ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο και φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Νίκος Αναστόπουλος (ΟΦΗ)

Φαίνεται πως το κλίμα της Κρήτης κάνει… καλό στον «Αλενατόρε» και αυτό κατά… συνέπεια κάνει καλό στον ΟΦΗ. Ο Έλληνας προπονητής βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην ομάδα, έχει ενσωματώσει τα δικά του στοιχεία στο παιχνίδι των «ασπρόμαυρων» και τα οποία συνάδουν με την κουλτούρας της Μεγαλονήσου, καθώς έχει δημιουργήσει ένα σκληροτράχηλο σύνολο, το οποίο ποτέ δεν πρόκειται να παραδώσει τα όπλα.

Άκης Μάντζιος (Κέρκυρα)

Η απόφασή του να αποχωρήσει από τον Πανιώνιο για την Κέρκυρα έφερε πολλές αντιδράσεις από… Πλατεία μεριά, αλλά οι «Φαίακες» πρέπει να νιώθουν δικαιωμένοι από την πορεία της ομάδας, κυρίως στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, όπου οι νησιώτες παρουσίασαν ένα αξιόμαχο σύνολο. Αυτό… βοήθησε τον Άκη Μάντζιο να περάσει τις τρεις δοκιμασίες και παρά το γεγονός πως η ομάδα είναι στην τελευταία θέση του πίνακα… παρέα με την ΑΕΚ η παρουσία του στον πάγκο του ΑΟΚ να θεωρείται πιο σίγουροι από άλλους τεχνικούς που βρίσκονται πιο ψηλά στη βαθμολογία.



Το ανακοίνωσε ο Εμπαπέ: Φεύγει απ' την Παρί Σεν Ζερμέν!
Το ανακοίνωσε ο Εμπαπέ: Φεύγει απ' την Παρί Σεν Ζερμέν!
Παναθηναϊκός AKTOR: Τρέλα από 11.000 “πράσινους”
Παναθηναϊκός AKTOR: Τρέλα από 11.000 “πράσινους”
Diamond League: Δεύτερος ο Τεντόγλου, πέμπτη η Στεφανίδη
Diamond League: Δεύτερος ο Τεντόγλου, πέμπτη η Στεφανίδη
Conference League: Στη διάθεση του κοινού το τρόπαιο - Ακυρώθηκε η έκθεση στη Ν. Φιλαδέλφεια
Conference League: Στη διάθεση του κοινού το τρόπαιο - Ακυρώθηκε η έκθεση στη Ν. Φιλαδέλφεια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved