Ζέκα: «Παίζουμε για την ιστορία του συλλόγου!»

Ζέκα: «Παίζουμε για την ιστορία του συλλόγου!»

Σε μια συνέντευξη – ποταμό στην «Πράσινη» ο Πορτογάλος άσος του «τριφυλλιού» αιφνιδιάζει με την ειλικρίνειά του καθώς χαρακτηρίζει τους παίκτες του Παναθηναϊκού ως κύριους υπεύθυνους για την κακή πορεία της ομάδας και τονίζει ότι το πιο σημαντικό είναι το γόητρο της ομάδας

«Το σφάλμα, το λάθος το έχουμε μόνο εμείς! Οι παίκτες. Εμείς φταίμε. Ολοι μας και βάζω και τον εαυτό μου φυσικά, πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Είναι γεγονός ότι δεν πάμε καλά και πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Να δούμε τι δεν πήγε καλά και τι άσχημα. Τι κάναμε σωστά και τι λάθος. Και να προσπαθήσουμε να αλλάζουμε σε κάθε ματς. Προς το καλύτερο. Τόσος κόσμος που υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό θέλει να κερδίζουμε. Αλλά κι εμείς αυτό θέλουμε», λέει αρχικά.

Ο Ζέκα μιλάει για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα για τον οποίο εκφράζει την ευγνωμοσύνη του, για την ψυχολογία της ομάδας που ανέβασε ο ερχομός του Ρότσα, αλλά και για τον κόσμο του «τριφυλλιού» που τα έχει χάσει με τη συμπαράστασή του στην ομάδα. Τονίζει ότι ήταν έκπληξη γι' αυτόν η αποχώρηση Κατσουράνη, δηλώνει ευχαριστημένος με τη θέση στην οποία αγωνίζεται τώρα, ενώ αναφέρεται και στη χειρότερη μέχρι τώρα εμπειρία του που ήταν η αποβολή του στο παιχνίδι με τον Πλατανιά τονίζοντας πως η διαιτησία έχει στερήσει πράγματα στον Παναθηναϊκό, αλλά επισημαίνοντας παράλληλα πως αν η ομάδα ήταν αυτή που έπρεπε οι διαιτητές δεν θα μπορούσαν να τη βλάψουν.

Ο Ζέκα μιλά ακόμα για τον εαυτό του, τη ζωή του στην Αθήνα, την τρίχρονη κορούλα του που υπεραγαπά, τους κολλητούς του, Κουίνσι και Τοτσέ, ενώ δηλώνει ότι λατρεύει τον ύμνο του Παναθηναϊκού και εκμυστηρεύεται ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στο «τριφύλλι».

Στόχος το κύπελλο

Ο Ζέκα παρουσιάζεται ρεαλιστής και αναφέρει πως ο μόνος στόχος που κυνηγά το «τριφύλλι» είναι η κατάκτηση του κυπέλλου:

«Η αλήθεια είναι πως πλέον το Κύπελλο πρέπει να είναι στόχος μας. Να δίνουμε μάχη, να πολεμάμε για να κερδίζουμε κάθε ματς. Παίζοντας καλά και νικώντας. Να μπορέσουμε να κερδίσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε».

Η ιστορία του συλλόγου

Παράλληλα είναι κατηγορηματικός πως δεν φταίνε τα προβλήματα με τις πληρωμές, ότι αυτά μπορεί κανείς να τα χρησιμοποιήσει μόνο ως δικαιολογία και τονίζει πως αυτό που έχει σημασία είναι η ιστορία του συλλόγου.

«Οχι, αυτό που έχει να κάνει με τις πληρωμές για μένα είναι κάτι που ο καθένας σε μια δύσκολη στιγμή μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία. Βέβαια κι εμείς δουλεύουμε παίζουμε και θέλουμε να πληρωνόμαστε όπως όλοι οι άνθρωποι. Ομως, εδώ δεν είναι μόνο τα χρήματα. Μιλάμε για την ιστορία του συλλόγου. Διακυβεύονται οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, που πρέπει να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, με σεβασμό στον εαυτό τους. Αλλά κι αυτοί που είναι δίπλα στην ομάδα. Το ξαναλέω φταίμε εμείς οι παίκτες. >Και γι’ αυτό πρέπει να συνεχίζουμε να πολεμάμε ακόμα κι όταν δεν μας βγαίνουν τα πράγματα. Να μαχόμαστε, να τρέχουμε, διότι αν δεν πηγαίνουν καλά τα πράγματα δεν μαχόμαστε και δεν τρέχουμε, σίγουρα δεν θα πετύχουμε. Δεν παίζουμε καλά, αλλά αν τρέχουμε και μαχόμαστε θα είναι δύσκολο να χάσουμε».

«Είμαι ευγνώμων στον Φερέρα, με τον Ρότσα έχουμε ελευθερία»

Δηλώνει ευγνώμων στον Ζεσουάλδο Φερέιρα που τον έφερε στον Παναθηναϊκό, εξηγεί γιατί δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε και μιλάει με ενθουσιασμό για την αυτοπεποίθηση που κέρδισε η ομάδα με τον ερχομό του Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Για τον Φερέιρα: «Είμαι ένας άνθρωπος που ευχαριστώ και είμαι ευγνώμων στον Ζεσουάλδο Φερέιρα για όλα όσα έκανε για μένα. Ομως, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αυτός έφυγε, εγώ έμεινα. Πρέπει να τα δώσω όλα για το σύλλογο που παίζω ανεξάρτητα εάν ο προπονητής είναι ο Φερέιρα ή ο Ρότσα».

Για το γκολ που δεν πανηγύρισε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Δεν πανηγύρισα για δύο λόγους. Πρώτα απ’ όλα επειδή τα πράγματα δεν μου πήγαιναν καλά στα προηγούμενα ματς. Επίσης δεν το έκανα για να μη φανεί μη νομίζει κάποιος ότι δεν έχω σεβασμό στον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Αυτό δε σημαίνει πως εκείνη την ώρα δεν είχα μεγάλη χαρά για αυτό που πέτυχα για την ομάδα μου».

Για τον Ρότσα και τι άλλαξε με τον ερχομό του: «Αλλάξαμε προπονητή. Και αισθάνθηκα καλά με την αλλαγή, με τον κ. Ρότσα. Ολα είναι θέμα ψυχολογίας. Με τον κ. Φερέιρα ψυχολογικά ήμασταν κάπως. Είχαμε τα άσχημα αποτελέσματα με τη Μάλαγα και τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά. Οι παίκτες έχασαν την αυτοπεποίθησή τους, κάτι που ενδεχομένως να είναι λογικό. Προσπαθούσαμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα, αλλά δεν μας έβγαινε. Αυτό ψυχολογικά μας επηρέασε. Με τον ερχομό του κ. Ρότσα, ξέροντας ότι είναι ένας καινούργιος τεχνικός έπρεπε όλοι να δουλέψουμε. Ξεκινήσαμε καλά. Με έναν αγώνα απέναντι σε σημαντικό αντίπαλο, τον ΠΑΟΚ και κερδίσαμε. Ετσι η αυτοπεποίθηση ανέβηκε και όλα άλλαξαν. Σα να ξεκινούσαμε από το μηδέν. Θεωρώ ότι το δυνατό μας σημείο ήταν η ψυχολογία μας και το ότι το μυαλό μας άρχισε να λειτουργεί με εμπιστοσύνη. Θυμάμαι ότι στην πρώτη του ομιλία μάς είχε πει ότι η ομάδα έχει στρες και η ψυχολογία της είναι χαμηλά. Τίποτα δεν γινόταν με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό που έκανε είναι να μας δώσει ελευθερία. Ωστε να μπορέσουμε να αποδείξουμε την αξία μας. Βεβαίως ξέρει πώς να το κάνει, υπήρξε παίκτης και ξέρει πώς να το καταφέρει».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Ζέκα δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Η Πράσινη».



Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved