Παναθηναϊκός: Πόσο άλλαξες…

Παναθηναϊκός: Πόσο άλλαξες…

Το Onsports σκιαγραφεί τις διαφορές στο πρόσωπο του περσινού Παναθηναϊκού, στον πρώτο γύρο, με το πρόσωπο που παρουσίασαν οι «πράσινοι» στο αντίστοιχο διάσημα της φετινής σεζόν.

Είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός σε καμία περίπτωση φέτος δεν έχει ικανοποιήσει τον κόσμο του και όσους είχαν την προσδοκία ότι οι «πράσινοι» θα είναι ανταγωνιστικοί, διεκδικώντας μάλιστα και τον τίτλο. Ήταν βέβαιο, από τα τέλη της προηγούμενης περιόδου, πως το «τριφύλλι» θα έχει μεγάλες διαφορές τόσο σε πρόσωπα όσο και σε ποιότητα, αφού το μπάτζετ περιορίστηκε και η χρονιά δεν «κάηκε» από την αρχή κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Στον Παναθηναϊκό ωστόσο περίμεναν πως η ομάδα θα καταφέρει να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο την ανταγωνιστικότητά της και με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα στο τιμόνι θα μπορέσει να μείνει μέσα στο κόλπο του πρωταθλήματος. Άλλωστε, στο «τριφύλλι» πόνταραν πολλά στην παρουσία του Πορτογάλου και στα περσινά… θαύματα που έκανε η ομάδα, κυρίως στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Το ότι ο Παναθηναϊκός έχει απογοητεύσει, το δείχνει ξεκάθαρα η αγωνιστική του εικόνα στα πρώτα παιχνίδια, κυρίως, της φετινής χρονιάς και η βαθμολογική του θέση. Σαφώς και το -2 από την περσινή περίοδο αλλά και κάποιες διαιτητικές αποφάσεις, κράτησαν τον Παναθηναϊκό μακριά από τις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας, όμως, η παρουσία του «τριφυλλιού» εντός των τεσσάρων γραμμών δεν ήταν αναμενόμενη, κάτι που επιβεβαιώνεται και με τους αριθμούς των «πρασίνων» στο πρώτο μισό της σεζόν.

Οι αριθμοί δείχνουν πτώση…

Οι «πράσινοι» φέτος έχουν δεχθεί ήδη 15 τέρματα, ενώ πέρσι σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος είχαν δεχθεί μόλις 21, δείγμα της κακής αμυντικής συμπεριφοράς που έχει η ομάδα. Παράλληλα, το πρόβλημα στο σκοράρισμα φαίνεται πως έχει κάνει ξανά την εμφάνισή του, αφού τα 16 γκολ του φετινού πρώτου γύρου είναι πολύ κάτω, σε σχέση με τα 54 που πέτυχε η ομάδα σε όλο το πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν, καθώς είναι λιγότερα κι από τα μισά που κατάφερε να σημειώσει πέρσι το «τριφύλλι».

Δείγμα της μέτριας επιθετικής λειτουργίας της ομάδας είναι και οι μόλις 8 ασίστ του Παναθηναϊκού στα πρώτα 15 παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος, όταν πέρσι σε 30 αγωνιστικές οι παίκτες του «τριφυλλιού» είχαν μοιράσει… τις τριπλάσιες. Αν δηλαδή οι «πράσινοι» συνεχίσουν με αυτό το ρυθμό, θα χρειαστούν τρεις γύρους για να φτάσουν στις 24 της περσινής περιόδου…

Όσο για το συσχετισμό των τελικών προσπαθειών με τα γκολ που πετυχαίνει η ομάδα, η συγκεκριμένη κατηγορία δείχνει ακόμα καλύτερα την αγωνιστική καθίζηση του Παναθηναϊκού. Πέρσι, ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν 6 προσπάθειες για να σημειώσει ένα τέρμα, ενώ φέτος χρειάζεται εννιά, την ώρα που οι αντίπαλοι του «τριφυλλιού» έπρεπε να σημαδέψουν 13 φορές την εστία του για να την παραβιάσουν, ενώ φέτος αυτό γίνεται ανά 11 προσπάθειες…

Θέλει να αλλάξει με Ρότσα

Είναι προφανές βέβαια, πως ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα τόσο στο γήπεδο όσο και σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Το πρόβλημα, το οποίο βάσει στατιστικών εντοπίζεται κυρίως στην ανάπτυξη και την επιθετική λειτουργία, προσπαθεί με τις παρεμβάσεις του να διορθώσει ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Η αλήθεια είναι πως ο Αργεντινός τεχνικός άλλαξε κάποια πράγματα στην τακτική της ομάδας του, έχει κάνει λόγο για την ανάγκη να δείχνουν οι παίκτες του περισσότερη επιθετικότητα και παράλληλα περιμένει να ενισχυθεί το ρόστερ έτσι ώστε να γνωρίζει πλήρως το τι μπορεί να… δημιουργήσει με τα «υλικά» που θα έχει στα χέρια του.

Μπορεί οι οικονομικές δυνατότητες να είναι πλέον περιορισμένες για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο ο Ρότσα θέλει δεδομένα έναν κεντρικό χαφ, με τον Καζιγιάμα ήδη να έχει «κλείσει» και να έρχεται για να παίξει το ρόλο του «δεκαριού» που θέλει ο Αργεντινός, ενώ θετική θα ήταν και η προσθήκη ενός σέντερ φορ. Στο «τριφύλλι» σαφώς και θέλουν έναν καλύτερο δεύτερο γύρο, έτσι ώστε η ομάδα να βελτιώσει την εικόνα της και τη βαθμολογική της συγκομιδή, για να μπορέσει να διεκδικήσει μέσω play offs την παρουσία της στα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου αλλά και για να είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και να διεκδικήσει την κατάκτηση του Κυπέλλου, μοναδικός ρεαλιστικός στόχος, σε ό,τι αφορά τους τίτλους, πλέον για τους «πράσινους»…



Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved