Σιδεράκης: «Και εγώ... μάτωσα, αλλά...»

Σιδεράκης: «Και εγώ... μάτωσα, αλλά...»

Απογοητευμένος εμφανίστηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην τερματοφύλακας του Πανιωνίου, Γιάννης Σιδεράκης, για το γεγονός πως δεν πήρε τις ευκαιρίες που ήθελε στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Σιδεράκης στη «SportDay»:

Η άποψή σου για όλα όσα συνέβησαν;

«Αν και είχα συμβόλαιο για τα επόμενα τρία χρόνια, έφυγα από την ομάδα απογοητευμένος. Οχι από την ιδέα που λέγεται Πανιώνιος, την οποία τίμησα την περσινή σεζόν με όλες μου τις δυνάμεις και πιστεύω πως έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι για να μείνει στη Σούπερ Λίγκα. Ούτε από τον κόσμο του Πανιωνίου. Αυτούς που με χειροκρότησαν, αλλά και αυτούς που δεν το έκαναν. Πίστευα, όμως, ότι τη φετινή χρονιά θα έδινα και πάλι τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα, γιατί μέσα από τα παιχνίδια γινόμουν καλύτερος και σοφότερος. Δυστυχώς, όμως, δεν μου το επέτρεψαν!».

Σε ποιους αναφέρεσαι;

«Κάποιοι άνθρωποι από το τεχνικό επιτελείο και η διοίκηση! Ονόματα δεν θέλω να πω. Ολοι ξέρουν. Μπορεί να θεώρησαν ότι έκανα "κάτι". Οπως για τα παραπανίσια κιλά που ανέφεραν οι εφημερίδες και τα σάιτ, τα οποία δεν νομίζω πως έπρεπε να γίνουν η αιτία ώστε να μείνω εκτός πλάνων. Ισως, να είμαι ο μοναδικός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα που έμεινε εκτός προετοιμασίας λόγω κιλών και με έγγραφο από δικαστικό επιμελητή!

Παρ' όλα αυτά το δέχτηκα, κατάλαβα το λάθος μου, πείσμωσα και μέσα σε δεκαέξι μέρες που βρισκόταν η ομάδα στην προετοιμασία, δούλεψα μόνος μου με διπλές και τριπλές προπονήσεις και επανήλθα στα επίπεδα που όφειλα να ήμουν. Αλλά κανένας πάλι από τους ανθρώπους που έδωσε όλες αυτές τις πληροφορίες για μένα, δεν βγήκε να δηλώσει ότι ο Σιδεράκης επανήλθε και ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Αφησαν στον κόσμο αυτήν την εικόνα του υπέρβαρου και του... αποτυχημένου σε όλα τα εργομετρικά. Αισθάνομαι απογοητευμένος από τους ανθρώπους που διοικούν τον Πανιώνιο και κάποιους από το τεχνικό επιτελείο, διότι πίστεψα στα λόγια τους».

Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Σε ποια λόγια πίστεψες;

«Μου είχαν πει πως όταν επιστρέψει η ομάδα από την προετοιμασία και έχω επανέλθει, θα μηδενίσουν το κοντέρ και θα ξεκινήσει η ομάδα από μένα όπως είχαν προγραμματίσει! Αυτό ακριβώς ήταν το λάθος μου. Τους πίστεψα».

Για ποιο λόγο να στο κάνουν αυτό; Είχαν κάτι προσωπικό μαζί σου; Πού το αποδίδεις;

«Δεν ξέρω. Μπορεί να παίζεται κάτι άλλο...».

Μίλησες με τον Ελευθερόπουλο όταν γύρισε η ομάδα από τη Νάουσα;

«Οχι. Κάποια στιγμή μου είπε ότι δεν είμαι έτοιμος και μετέπειτα ότι θέλει να στηρίξει τα άλλα παιδιά, διότι "μάτωσαν"».

Εσύ τι απάντησες;

«Γιατί εγώ δεν "μάτωσα";».

Επιδίωξες να μιλήσεις με τη διοίκηση για το θέμα σου;

«Μου είπαν ότι πρόκειται για απόφαση του προπονητή και έτσι θα πορευτούν».

Οι κακές γλώσσες στην Πλατεία λένε ότι δεν είχες καλές σχέσεις με τον Ελευθερόπουλο από την εποχή που ήσασταν συμπαίκτες στον Πανιώνιο...

«Δεν ισχύει. Είχαμε πολύ καλές σχέσεις όταν ήμασταν συμπαίκτες».

Εσύ δεν θεωρείς ότι φταις σε κάτι;

«Το λάθος μου, το παραδέχτηκα. Ηταν λάθος μου που γύρισα έτσι. Ξέφυγα. Ηταν, όμως, η πρώτη φορά που έκανα διακοπές έπειτα από χρόνια. Το κατάλαβα και το διόρθωσα».

Εχουν ακουστεί και γραφτεί ένα σωρό για την προσωπική σου ζωή. Πώς τα εισέπραξες όλα αυτά; Ποια ήταν η αντίδρασή σου;

«Εχω φτάσει 25 χρονών κι αυτή είναι η πρώτη συνέντευξη που δίνω. Αυτό νομίζω ότι λέει πολλά. Και το λέω αυτό για όσους θεωρούν ότι θέλω να... δείχνομαι είτε στην προσωπική μου ζωή, που αυτό είναι καθαρά προσωπικό κομμάτι, είτε μέσα στο γήπεδο».

Το ερώτημα είναι αν ξενυχτούσες, όπως κατηγορήθηκες... Και ο Ακης Μάντζιος σου έκανε συστάσεις παλαιότερα και είχατε προστριβές...

«Εβγαινα στα ρεπό μου. Οπως έκαναν όλοι οι συμπαίκτες μου. Αυτό ήταν όλο. Δεν γίνεται, όμως, να βλέπουν έξω μόνο τον Σιδεράκη...».

Πώς βλέπεις την επόμενη μέρα στην καριέρα σου, μετά τον Πανιώνιο;

«Κοιτάω να βρω ομάδα στο εξωτερικό. Αυτός είναι ο στόχος μου. Στην Ελλάδα, πια, θέλω να κάνω μόνο διακοπές και να βλέπω τα αγαπημένα μου πρόσωπα».

Θέλεις να προσθέσεις κάτι, κλείνοντας αυτή τη συζήτηση;

«Εύχομαι στην ομάδα να ακολουθήσει την επιτυχημένη πορεία της και θέλω να ευχαριστήσω όλους μου τους συμπαίκτες μέσα από την καρδιά μου για όλο αυτό το διάστημα που συνεργαστήκαμε. Τους εύχομαι να συνεχίσουν έτσι, να έχουν την υγεία τους και να κρατήσουν τον Πανιώνιο ψηλά. Εκεί που του αξίζει!».



Ο Αντρέι Ρούμπλεφ κατέκτησε τον τίτλο στη Μαδρίτη αλλά θα επιστρέψει στο νοσοκομείο
Ο Αντρέι Ρούμπλεφ κατέκτησε τον τίτλο στη Μαδρίτη αλλά θα επιστρέψει στο νοσοκομείο
Αισιοδοξεί ο Κάτας για τρίτη φετινή νίκη στο ΟΑΚΑ
Αισιοδοξεί ο Κάτας για τρίτη φετινή νίκη στο ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός: «Πρώτος στόχος της Σπόρτινγκ ο Φώτης Ιωαννίδης»
Παναθηναϊκός: «Πρώτος στόχος της Σπόρτινγκ ο Φώτης Ιωαννίδης»
Παναθηναϊκός: «Βόμβα» από Τουρκία - «Συνάντηση Αλαφούζου με Μπουλούτ»
Παναθηναϊκός: «Βόμβα» από Τουρκία - «Συνάντηση Αλαφούζου με Μπουλούτ»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved