Λίνεν: «Φταίνε αυτοί που έφεραν εδώ την ΑΕΚ»

Λίνεν: «Φταίνε αυτοί που έφεραν εδώ την ΑΕΚ»

Ο Έβαλντ Λίνεν τόνισε πως όσοι έχουν μείνει στην ΑΕΚ δεν ευθύνονται για την κατάσταση που βρίσκεται ο σύλλογος.

Απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Έβαλντ Λίνεν στη συνέντευξη Τύπου όπου υποστήριξε ότι κανείς από αυτούς που έχουν μείνει στην ομάδα δεν φταίνε για την κατάσταση που βρίσκεται ο σύλλογος.

«Συγχαρητήρια στην Καβάλα. Εμείς θέλαμε να περάσουμε, παρόλο που αποφασίσαμε στο πρώτο παιχνίδι να βάλουμε μία καινούργια ομάδα. Σήμερα προσπαθήσαμε να βάλουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα, αλλά είχαμε κάποιους τραυματίες και κάποιους κουρασμένους. Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε. Ξαναβάλαμε μία σχετικά καινούργια ομάδα, με κάποιους βασικούς ποδοσφαιριστές και δεν πιστεύω ότι τα πήγαν άσχημα. Ελέγχαμε το παιχνίδι, αλλά το μεγάλο πρόβλημά μας ήταν πώς να κρατήσουμε τη μπάλα. Δεν καταφέρναμε να κάνουμε ευκαιρίες και να μπούμε μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Κρατήσαμε τη μπάλα Είχαμε δύο καλές στιγμές με τον Λαγό και τον Τσίτα. Αν είχαμε σκοράρει θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Όμως όπως είπε και ο αντίπαλος προπονητής όσο περνούσε ο χρόνος λειτουργούσε ενάντια σε μας. Εφόσον δεν καταφέρναμε να σκοράρουμε, ο αντίπαλος σε μία αντεπίθεσή του θα μπορούσε να πετύχει το γκολ. Το έκανε ο αντίπαλος, εμείς δεν σκοράραμε και όταν δεν σκοράρεις δεν μπορείς να προκριθείς».

Για το πρόβλημα με τους τερματοφύλακες:

«Δεν νομίζω ότι είναι λάθος του τερματοφύλακα, η φάση του γκολ. Φάουλ, από τόσο μακριά που βλέπεις τη μπάλα τελευταία στιγμή, δεν μπορείς να αντιδράσεις. Το λάθος είναι του Μπουγαϊδη που έκανε το φάουλ. Και επίσης για μένα είναι επιθετικό φάουλ καθώς ο Ενσαλίβα πατάει το πόδι του Αραμπατζή. Το πρόβλημα δεν είναι ότι γίνονται λάθη. Όλοι κάνουν λάθη. Όλα τα γκολ προέρχονται από λάθη. Το πρόβλημα είναι πως εμείς δεν εκμεταλλευόμαστε τα λάθη του αντιπάλου. Σε αυτό πρέπει να δουλέψουμε. Αν καταφέρναμε να σκοράρουμε ένα - δύο γκολ, δεν θα φαίνεται ενδεχομένως τόσο πολύ τα δικά μας λάθη. Κάνουμε δουλειά, κυκλοφορούμε τη μπάλα, αλλά δεν σκοράρουμε, ώστε να περάσουμε την πίεση στον αντίπαλο».

Για τις αποδοκιμασίες στο τέλος προς τον ίδιο και τους παίκτες;

«Είμαστε προτελευταίοι στο πρωτάθλημα, αποκλειστήκαμε στο Κύπελλο. Τι περιμένεις να πουν; Ακόμα και αν οι αποδοκιμασίες ήταν εναντίον των παικτών ή εμένα. Είναι γελοίο αυτό που γίνεται, έχουν αφήσει την ομάδα σε αυτή την κατάσταση. Δεν πρόκειται να κατηγορήσω τους πάντες. Η ομάδα, όμως, έχει 5 επιθετικούς και κανέναν να παίζει στα άκρα! Κανείς που είναι εδώ τώρα δεν είναι υπεύθυνος γι' αυτή την κατάσταση. Όσοι είναι εδώ, κάποιος τους έφερε. Τώρα είμαστε σε μία κατάσταση που πρέπει να τη διορθώσουμε.

Οι οπαδοί έχουν απόλυτο δίκιο. Τώρα, στο γήπεδο, έρχονται οι οπαδοί που έχουν μεγάλη καρδιά. Και στην συνέχεια αυτοί μπορούν να φέρουν και τους υπόλοιπους. Αυτή η ομάδα αξίζει να έχει 30 και 40.000 κόσμο σε κάθε ματς. Είναι άτοπο να λέγεται αν θα επηρεαστούν οι παίκτες από τις αποδοκιμασίες. Αν χάσουμε θα δεχθώ την κριτική και εγώ θα πάω σπίτι και θα δουλέψω για το επόμενο παιχνίδι».

«Έχουμε κάποιους έμπειρους παίκτες. Δεν λέω πως δεν κατηγορώ τους παίκτες για τις εμφανίσεις. Φυσικά και δεν είναι φανταστικό αυτό που έχει γίνει. Μιλάω όμως γενικά για την κατάσταση. Σχεδόν όλοι οι παίκτες το καλοκαίρι έφυγαν. Οι παίκτες που έμειναν δεν έπαιζαν όλοι βασικοί. Ίσως μόνο ο Κοντοές και ο Κωνσταντόπουλος έπαιζαν πέρυσι. Και όταν παίζουμε με ομάδες που είναι πολύ καιρό μαζί, πιο δεμένες ομάδες, το πρόβλημα είναι μεγάλο για μας. Ξέρω πως δεν έχουν όλοι την καλύτερη παρουσία κάθε φορά. Και φυσικά είμαι απογοητευμένος από την εμφάνιση κάποιων παικτών. Η ελπίδα να είναι πάρουμε 4-5 παιχνίδια που θα μπορούν να βοηθήσουν. Είμαστε σε θέση να οργανώσουμε κάπως καλύτερα την άμυνά μας, αλλά δεν μπορούμε συνεχώς να αμυνόμαστε. Θα πρέπει να βελτιώσουμε και την επιθετική λειτουργία. Πήραμε τον Πετρόπουλο, τον Μητρόπουλο που είναι νεαρός και μπορεί να βοηθήσει. Και συνεχίζουμε... Χρειαζόμαστε ένα επιθετικό χαφ και παίκτες στα άκρα. αν πάρουμε βοήθεια, έστω και με λίγα λεφτά, μπορούμε να πάρουμε κάποιους παίκτες ώστε να οργανώσουμε καλύτερα το παιχνίδι. Υπάρχουν παίκτες που θέλουν να έρθουν στην ΑΕΚ και περιμένουν την ΑΕΚ. Είμαστε σε μία κατάσταση που δεν μπορούμε να πάρουμε καλούς παίκτες διότι λείπουν τα λεφτά. Είναι κρίμα που λείπουν αυτά τα χρήματα».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved