Μαρινάκης: «Να μείνει 100 χρόνια ο Αλαφούζος»!

Μαρινάκης: «Να μείνει 100 χρόνια ο Αλαφούζος»!

Απολαυστικός ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη συνάντηση που είχε το βράδυ της Πέμπτης (20/12) με τους οργανωμένους του Ολυμπιακού, δίνοντας τη δική του χριστουγεννιάτικη ευχή στον Παναθηναϊκό και τον πρόεδρό του, Γιάννη Αλαφούζο!

«Θα ήθελα να παραμείνει 100 χρόνια στον Παναθηναϊκό», ήταν χαρακτηριστικά η ατάκα του προέδρου των «ερυθρόλευκων», ο οποίος δεν παρέλειψε να επιτεθεί σε όσους εναντιώνονται στον Ολυμπιακό, συμπληρώνοντας: «Κάνουν τους υπερασπιστές της νομιμότητας και της ηθικής, άνθρωποι που με πολλά χιλιόμετρα στις δικαστικές αίθουσες, καταδικασμένοι, που εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο»!

Παράλληλα, ο Μαρινάκης - κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τους εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών της «Θύρας 7» - δεν παρέλειψε να μιλήσει για το ξεκαθάρισμα που επίκειται στο ρόστερ των Πειραιτών, προαναγγέλλοντας αποχωρήσεις και δανεισμούς, ενώ αφού εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ανανέωση του συμβολαίου του Ράφικ Τζεμπούρ, τονίζοντας πως δεν θέλει να αναφερθεί στο θέμα του Τοροσίδη, υπογράμμισε για μία ακόμα φορά την εμπιστοσύνη που υπάρχει στο ρόστερ της ομάδας, την πετυχημένη «συνταγή» της ελληνοποίησης αλλά και τους οπαδούς της ομάδας.

Αναλυτικά τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του Βαγγέλη Μαρινάκη:

Για το πρώτο μισό του πρωταθλήματος: «Θέλω πρώτα από όλα να τονίσω ότι είναι καλό για όλους μας να ελαττώσουμε την γκρίνια την γκρίνια. Είμαστε αυστηροί με την ομάδα μας και πάντα θέλουμε το καλύτερο όλοι μας. Από την άλλη πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ποια είναι η πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι η ομάδα είναι πρώτη με διαφορά, τελείωσε τον πρώτο γύρο αήττητη, συνεχίζει στο Κύπελλο, αλλά και στην Ευρώπη και πάει να σπάσει όλα τα ρεκόρ».

Για το πρωτάθλημα: «Κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν τα πάντα και να μας πουν ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα για πλάκα! Καθόλου έτσι δεν είναι! Μάχες θα δώσουμε! Είδατε τι έγινε όπου κι αν παίζαμε έπεφταν κορμιά. Ολοι έχουν κάνει τα καλύτερα παιχνίδια τους απέναντί μας και δεν είναι τυχαίο ότι οι αντίπαλοι τελειώνουν τα παιχνίδια με θλάσεις από την υπερπροσπάθεια. Παρ' όλα αυτά εμείς προσφέρουμε το καλύτερο θέαμα στην Ελλάδα και μάλιστα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά έχουμε πολύ περισσότερες ευκαιρίες, γκολ, άρα και καλύτερο θέαμα.

Το ότι είμαστε αήττητοι μέχρι τώρα είναι μεγάλο επίτευγμα και έτσι πρέπει να το βλέπουμε. Σε ένα πρωτάθλημα που κανείς δεν αμφιβάλλει ότι έχουμε παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο, έχουμε τα ίδια γκολ με πέρσι και καλύτερη άμυνα».

Για το 2-2 με τον Παναθηναϊκό: «Μετά το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, στενοχωρηθήκαμε, αλλά δεν θα αφήσουμε κανέναν να τα ισοπεδώσει όλα».

Για το ρόστερ και τους νέους παίκτες: «Η μέχρι τώρα πορεία μας και η πορεία στο Champions League αποδεικνύει το πόσο δίκιο είχαμε το καλοκαίρι, όταν λέγαμε ότι έχουμε τεράστια εμπιστοσύνη στο ρόστερ της ομάδας. Αποδείχθηκε ότι κάναμε καλά που δεν ανανεώσαμε τον Μέλμπεργκ, Επενδύσαμε στην εμπειρία του Κοντρέρας και βάλαμε στην άμυνα δύο νέα παιδιά, τον Μανωλά και τον Σιόβα. Ουσιαστικά βγάλαμε δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι με την παρουσία τους –κυρίως- στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα- μας δικαίωσαν και είναι ήδη κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Όπως το καλοκαίρι, έτσι και τώρα σας λέω ότι έχω τεράστια εμπιστοσύνη στο υλικό του Ολυμπιακού.

Πιστεύω μάλιστα ότι με την εξέλιξη που έχει το πρωτάθλημα όλα και περισσότεροι νέοι παίκτες θα παίρνουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Στέκομαι ιδιαίτερα στους νέους παίκτες γιατί με την παρουσία τους δίνουμε σάρκα και οστά στο όραμα που υπήρχε από την αρχή να γεμίσουμε την ομάδα με νέους παίκτες, με μεγάλο ταλέντο. Προσέξτε, εμείς δεν το κάνουμε από… ανάγκη, όπως άλλοι. Το κάνουμε γιατί πιστεύουμε στο ταλέντο του Ελληνα ποδοσφαιριστή και γιατί η εποχή μας δίνει τη δυνατότητα να χτίσουμε μια ομάδα γεμάτη με τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας, μια ομάδα ελληνική, που θα την καμαρώνουμε στην Ευρώπη.

Βλέπετε τι προσπάθεια γίνεται στις ακαδημίες μας. Ηδη έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα, Είναι για εμάς μια τεράστια χαρά να είναι η ομάδα Κ-20 στην ελίτ των Ευρωπαϊκών συλλόγων, στους 16 καλύτερους του next generation του Champions League των Νέων. Ελπίζουμε ότι κάποια από αυτά τα παιδιά θα στελεχώσουν με επιτυχία και την πρώτη ομάδα».

Για τις μεταγραφές: «Είναι πολύ πιθανό να αποκτήσουμε τον Κολομβιανό Πίντο, ο οποίος προπονείται όπως ξέρετε εδώ και καιρό στου Ρέντη και ο οποίος είναι υψηλών προδιαγραφών. Σίγουρα και αυτό το έχω συζητήσει με τον προπονητή, θα μικρύνει το ρόστερ με απομακρύνσεις και τον δανεισμό κάποιων παικτών σε άλλες ομάδες ώστε να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Είδατε πόσο καλό έκανε στον Μήτρογλου αυτή η επιλογή
Το πιθανότερο είναι να μην γίνουν άλλες κινήσεις πέρα από τον Πίντο. Ευτυχώς με το νέο χρόνο επιστρέφει και ο Αβραάμ, οπότε δυναμώνει ακόμη περισσότερο η ομάδα και περιμένω και τον Μασάδο, τον οποίο όλοι στην ομάδα πιστεύουμε πολύ. Ολοι θέλουν χρόνο προσαρμογής. Θυμηθείτε τον Αμπντούν».

Για τις ανανεώσεις: «Νομίζω ότι ο Τζιμπούρ θα συνεχίσει μαζί μας. Για τον Τοροσίδη δεν θέλω να μιλήσω τώρα».

Για τον «πόλεμο» που θεωρεί ότι γίνεται στον Ολυμπιακό: «Βλέπετε κι εσείς τι πόλεμος γίνεται, ύπουλος και βρώμικος. Δεν μπορούν να μας χτυπήσουν αγωνιστικά, ούτε έχουν τις δικές μας δυνατότητες και έτσι προσπαθούν να καταστρέψουν το ποδόσφαιρο για να μην φαίνεται η δική τους ανυπαρξία. Κάνουν τους υπερασπιστές της νομιμότητας και της ηθικής, άνθρωποι με πολλά χιλιόμετρα στις δικαστικές αίθουσες, άνθρωποι καταδικασμένοι, άνθρωποι που εμπλέκονται με λαθρεμπόριο, με σκάνδαλα που συγκλόνισαν χώρες ολόκληρες, άνθρωποι που ζούσαν στο εξωτερικό για χρόνια για να μην πληρώσουν το ελληνικό δημόσιο. Και τώρα το παίζουν Οσίες και κάνουν τους τιμητές».

Για τον Αλαφούζο: «Να σας πω κάτι; Ειδικά για τον κ. Αλαφούζο, που παριστάνει τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού χωρίς να έχει βάλει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο του Παναθηναϊκού, θα ήθελα να μείνει 100 χρόνια! Από την άλλη όμως σκέφτομαι ότι κάνουν τόσο κακό στους νέους, στους φιλάθλους… Δηλητηριάζουν τόσο πολύ τον οργανισμό του ποδοσφαίρου, που στο τέλος θα τους αποβάλλει μόνο του».

Για τους οπαδούς: «Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας στο γήπεδο την χρονιά που πέρασε. Ξέρετε και ξέρω ότι το εύκολο είναι να κάνετε ζημιές στο γήπεδο. Εσείς όμως είστε μάγκες πραγματικοί και προστατεύετε αυτό που αγαπάτε. Έχετε φιλότιμο, είστε πραγματικοί μάγκες. Ακόμη και χθες (σ.σ. στο ματς με την Παναχαϊκή) που προκληθήκατε με χίλιους τρόπους, δώσατε αγώνα να μην ξεφύγει η κατάσταση. Θέλω να είστε πάντα εκεί, κοντά στην ομάδα και να συνεχίσετε σε Ελλάδα κι Ευρώπη με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Για την κλήρωση: «Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας με την Λεβάντε, να καταφέρουμε να περάσουμε μια ισπανική και ποιοτική ομάδα και μετά να δώσουμε τα πάντα για την υπέρβαση σε έναν αγώνα γιορτή, κόντρα στην κάτοχο του τροπαίου, αφού αν περάσουμε, η λογική λέει ότι θα βρούμε μπροστά μας την Ατλέτικο».

 




Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved