ΠΑΟΚ: Ζημιά 4,8 εκατ. ευρώ, απαλλάχθηκε ο Ζαγοράκης!

ΠΑΟΚ: Ζημιά 4,8 εκατ. ευρώ, απαλλάχθηκε ο Ζαγοράκης!

Τα 4,8 εκατ. ευρώ έφθασαν οι ζημιές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι τον περασμένο Ιούνιο, όπως έγινε γνωστό στη σημερινή (20/12) Τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ, στην οποία πέρα από τα γνωστά ζητήματα που ήταν αναμενόμενο να εγκριθούν, έγινε πρόταση να απαλλαγεί ο Θοδωρής Ζαγοράκης από την υποχρέωση να επιστρέψει τα 320.000 ευρώ…

Στο πάνελ της αίθουσας Τύπου του γηπέδου της Τούμπας έδωσαν το «παρών» οι Ζήσης Βρύζας, Αχιλλέας Μαυρόματης και δύο ορκωτοί λογιστές, ενώ η παρουσία των μετόχων ήταν μικρή με περίπου 10-15 άτομα να τους εκπροσωπούν.

Παράλληλα, στην αίθουσα, αλλά εκτός πάνλε βρέθηκαν η Μαρία Γκοντσάρεβα και ο Άλκης Μαυροφρύδης οι οποίοι έχουν επωμιστεί το οικονομικό κομμάτι στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Σχετικά με την «μαύρη» τρύπα του συλλόγου από τον Ιούλιο τού 2011 μέχρι τον Ιούνιο του 2012, αυτή ανέρχεται σε 4.800.000 ευρώ, με τον νέο λογιστή της ΠΑΕ, Δημήτρης Πανοζάχο να διαβάζει στοιχεία της έκθεσης διαχείρισης τού Δ.Σ., του ενεργητικού, τού παθητικού και των υποχρεώσεων της εταιρίας.

Ο Πανοζάχος ανέφερε ότι οι υποχρεώσεις κατά την 30/6/2012 ανέρχονταν στα 41.428.527 ευρώ, ενώ η ζημία της περιόδου 07/2011 - 06/2012 είναι 4.800.000 ευρώ. Αυτό οφείλεται – σύμφωνα με τα λεγόμενά του - κυρίως στην κρίση, στη μείωση των εσόδων, αλλά και σε κάποια δικαιώματα του ΑΣ από την προηγούμενη και την τρέχουσα σεζόν, όπως επίσης και στις αμοιβές μελών του Δ.Σ., την ίδια στιγμή που τα έσοδα από τους αγώνες ήταν μειωμένα κατά 4.3 εκ. ευρώ.

Και παρά το γεγονός ότι μειώθηκε το λειτουργικό κόστος κατά 1.750.000, τα έσοδα ήταν 21.615.000 έναντι 22.881.000 από το 2010-2011, ωστόσο προβλέπεται ότι η εταιρία μέσα στο 2012-13 θα κυμανθεί σε καλύτερα επίπεδα…

Από την πλευρά του, ο ορκωτός λογιστής σημείωσε ότι τα «παγωμένα» χρέη και πρόστιμα φθάνουν τα 19 εκ. ευρώ περίπου, υπογραμμίζοντας πως αν δεν δικαιωθεί η ΠΑΕ στα διοικητικά δικαστήρια, τότε θα μπορέσει να μπει στη ρύθμιση του Γιώργου Ορφανού (που πέρασε ως υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού) με επιβάρυνση 4 εκ. ευρώ.

Σε ερωτήσεις, δε, που τέθηκαν για το πόσα τελικά είναι τα χρέη της ομάδας, ο ορκωτός λογιστής (που ολοκλήρωσε, μετά από πέντε χρόνια, την παρουσία του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ), Χρήστος Παπαδημητρίου, ανέφερε ότι το πρωτογενές χρέος είναι περίπου 19. εκ. ευρώ, ενώ στα βιβλία της ΠΑΕ έχουν περαστεί τα 15. Ειπώθηκε ωστόσο ότι το συνολικό χρέος είναι 28 εκ. ευρώ, όμως σε κάποια ποσά έχουν μπει πρόστιμα και προσαυξήσεις, ενώ σε κάποια άλλα όχι. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που είναι περίπλοκο να αναλυθεί το συνολικό χρέος περαιτέρω…

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, μάλιστα, που εμποδίζει τον Ιβάν Σαββίδη να φτιάξει αιρετή διοίκηση, ο νομικός της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης τόνισε ότι οι παραπάνω υποθέσεις των «παγωμένων χρεών» προς το δημόσιο αρχίζουν να εκδικάζονται από τον Φεβρουάριο του 2013.

Παράλληλα, ο ορκωτός λογιστής, Χρήστος Παπαδημητρίου, στην έκθεσή του σημείωσε κυρίως ορισμένες αδυναμίες της εταιρίας στο σύστημα εσωτερικού ελέγχου, που υπήρχε μέχρι τον Ιούνιο.

Σχετικά με την αμοιβή του Ζήση Βρύζα, ξεκαθαρίστηκε ότι είναι 7.000 ευρώ καθαρά το μήνα (10.700 μικτά), ενώ αυτή του Παντελή Κωνσταντινίδη 3.500 καθαρά από τον Σεπτέμβριο του 2011 μέχρι και την ημέρα που αποχώρησε. Όσον αφορά δε στον Θόδωρο Ζαγοράκη, προτάθηκε να του δοθεί μηνιαία αμοιβή 6.400 ευρώ αναδρομικά και να απαλλαγεί από την υποχρέωση να επιστρέψει τα 320.000 ευρώ για τις διάφορες χρήσεις της ΠΑΕ. Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, ρωτήθηκε – μάλιστα - από ορισμένους μικρομετόχους αν κάτι τέτοιο είναι νόμιμο κι απάντησε ότι αν παρθεί απόφαση στη Γενική Συνέλευση, δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα νομιμότητας και τελικά πέρασαν όλα…

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι όπως αναμενόταν εγκρίθηκε ο οικονομικός και διοικητικός ισολογισμός, όπως επίσης και η συνεργασία με τους νέους ορκωτούς λογιστές, τον Δημήτρη Χαραλάμπους και την Αλεξάνδρα Μπούτου (αναπληρώτρια) με ετήσια αμοιβή 11.500 ευρώ ετησίως.



Formula 1: «Αφεντικό» στο πρώτο Sprint ο Φερστάπεν! - Η ώρα και το κανάλι του αγώνα στην Κίνα
Formula 1: «Αφεντικό» στο πρώτο Sprint ο Φερστάπεν! - Η ώρα και το κανάλι του αγώνα στην Κίνα
NBA: Οι Πέλικανς απέκλεισαν τους Κινγκς του Βεζένκοφ – Τα ζευγάρια των playoffs
NBA: Οι Πέλικανς απέκλεισαν τους Κινγκς του Βεζένκοφ – Τα ζευγάρια των playoffs
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved