Αλαφούζος: «Να αφήσουμε τον πρίγκιπα να επενδύσει»

Αλαφούζος: «Να αφήσουμε τον πρίγκιπα να επενδύσει»

Παρόλο που ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι δεν πιστεύει σε θαύματα και είναι επιφυλακτικός σε κάθε είδους πρίγκιπες, ο Γιάννης Αλαφούζος κάλεσε τους μετόχους του Παναθηναϊκού να ψηφίσουν ΑΜΚ στα 28 εκ. ευρώ, ώστε να διαφανούν οι προθέσεις του πρίγκιπα Φεϊζάλ, όπως και τελικά έγινε. Ψηφίστηκε στη ΓΣ η ΑΜΚ στα 28 εκ. ευρώ, στα 0,34 λεπτά η μετοχή και ο Φεϊζάλ καλείται μέχρι τις 4 Ιανουαρίου να βάλει τα χρήματα. Σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι με τον πρίγκιπα η Συμμαχία μπορεί να μαζέψει 7,5 εκ. ευρώ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Στα γραφεία του «τριφυλλιού» βρέθηκαν ο πρόεδρος Γιάννης Αλαφούζος, ο Χρήστος Παναγόπουλος, ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του πατέρα του Αδαμάντιου, Λεωνίδας Πολέμης, ο αντιπρόεδρος της Συμμαχίας, Τάκης Οικονομόπουλος, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Αχιλλέας Μακρόπουλος. Οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Νικόλας Πατέρας δεν δίνουν το παρών αλλά ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού έχει εξουσιοδοτήσει τον κ. Αλαφούζο να ψηφίσει για λογαριασμό του, ενώ το ίδιο πιθανότατα έχει συμβεί και με τον κ. Βγενόπουλο. Ο πρίγκιπας εκπροσωπήθηκε από την δικηγόρο Κασσιανή Μιχοπούλου.

Με την απόφαση αυτή των μετόχων να ψηφίσουν την ΑΜΚ στα 28 εκατ. ευρώ, το... μπαλάκι περνάει πια στο γήπεδο του πρίγκιπα, καθώς η ΑΜΚ είναι αποκλειστικά και μόνο για τον ίδιο και κανείς άλλος δεν έχει δικαίωμα να βάλει χρήματα. Με τον τρόπο αυτό δίνεται ένα τέλος στην υπόθεση, καθώς ο πρίγκιπας μπορεί από την Παρασκευή και έχοντας ένα περιθώριο μέχρι τις 4 Ιανουαρίου να βάλει τα χρήματα που είπε ότι προτίθεται να βάλει για να πάρει τον Παναθηναϊκό.

Σε περίπτωση που ο ίδιος δεν μπορέσει να ανταποκριθεί ο κ. Αλαφούζος είπε στη ΓΣ πως η Συμμαχία μπορεί να συγκεντρώσει ένα ποσό γύρω στα 7,5 ευρώ. Τόνισε όμως παράλληλα ότι είναι αποφασισμένος από εκείνη την ημερομηνία και μετά να αρχίσει πόλεμο προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα του συλλόγου.

Παράλληλα, ψηφίστηκε μείωση των μελών ΔΣ, από 21 σε 11, με τον Ερασιτέχνη από 2 μέλη να έχει πλέον έναν εκπρόσωπο.

Αλαφούζος: «Συμφωνήσαμε να άρουμε τις επιφυλάξεις μας...»

Ξεκινώντας την ομιλία του στη ΓΣ ο κ. Αλαφούζος επισήμανε πως θεωρεί επικίνδυνη την επένδυση του πρίγκιπα Φεϊζάλ όπως παρουσιάστηκε στην πρότασή του, πως η φιλοσοφία της σημερινής διοίκησης είναι διαφορετική, αλλά πως έχει συζητήσει με τους άλλους μετόχους και συμφώνησαν να άρουν τις επιφυλάξεις τους και να δώσουν στον πρίγκιπα την δυνατότητα να επενδύσει.

Αναλυτικά το ξεκίνημα της ομιλίας του κ. Αλαφούζου:

«Πριν από λίγες μέρες λάβαμε μια επιστολή και είδαμε μια συνέντευξη Τύπου ενός πρίγκιπα, που είπε ότι θα βάλει 40 εκατ. ευρώ για μεταγραφές και 100 εκατ. ευρώ για το γήπεδο στον Παναθηναϊκό. Έγινε λόγος για μια επιταγή που δεν την είδαμε αλλά τέλος πάντων. Ακούγεται εξωπραγματικό ποσό για τα δεδομένα της εποχής, αλλά υπάρχουν κάποιοι εκκεντρικοί Πρίγκιπες, οι οποίοι ενδεχομένως να θέλουν να επενδύσουν. Πιστεύουμε ότι αυτή η επένδυση θα είναι επικίνδυνη. Ο Παναθηναϊκός ήταν νοικοκυρεμένο σωματείο και όταν μπήκαν πολλά χρήματα έφτασε σε αυτό το σημείο που ήρθε τώρα. Ωστόσο, η Συμμαχία και οι μέτοχοι δεν κατάφεραν να μαζέψουν χρήματα και θα πρέπει να δώσουν τη δυνατότητα στον πρίγκιπα να επενδύσει τα 28 εκατ. ευρώ.

Έχω μιλήσει με τους κ. Πατέρα και Βγενόπουλο, καθώς και με τον κ. Μακρόπουλο. Συμφωνήσαμε να άρουμε όλες τις επιφυλάξεις μας, να δώσουμε την ευκαιρία στον πρίγκιπα να επενδύσει τα 28 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για να βοηθήσει την κατάσταση.

Ως τις 4 Ιανουαρίου, αν αλλάξει κάτι, θα πρέπει να έχουμε νέα διοίκηση. Στις 5 ξεκινάει πάλι το πρωτάθλημα. Εμείς έχουμε διαφορετική φιλοσοφία, με τον Παναθηναϊκό να είναι νοικοκυρεμένο σωματείο, αλλά πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία για αυτή την επένδυση».

Οταν οι μέτοχοι αναρωτήθηκαν τι θα γίνει στην περίπτωση που ο πρίγκιπας δεν καταφέρει να ανταποκριθεί, τόνισε πως η Παναθηναϊκή Συμμαχία μπορεί να συγκεντρώσει ένα ποσό της τάξης των 7,5 εκ. ευρώ.

«Θα περιμένουμε μέχρι τις 4 Γενάρη… μετά θα ανοίξουμε πόλεμο»

Σε ερώτηση μετόχου γιατί έδωσε την ίδια ώρα με τον πρίγκιπα συνέντευξη, τόνισε πως επρόκειτο για κάτι προγραμματισμένο.

«Ήταν κάτι προγραμματισμένο. Ο πρίγκιπας δεν γνωρίζει πράγματα και προτίμησε να κάνει γνωστό το ενδιαφέρον του δημόσια. Δεν συνηθίζω να αλλάζω το πρόγραμμα μου, ας το αλλάξει εκείνος. Θα περιμένω μέχρι της 4 Γενάρη και ούτε μια μέρα παραπάνω. Μετά επιφυλάσσομαι σε περαιτέρω νομικές διαδικασίες. Θα ανοίξουμε πόλεμο. Είμαι κάθετος σε αυτό. Θα προστατεύσουμε τον Παναθηναϊκό.

Η... άφαντη επιταγή

Εξηγήσεις από την εκπρόσωπο του πρίγκιπα Φεϊζάλ, Κασσιανή Μιχοπούλου για την ανυπαρξία της επιταγής, ζήτησε στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Αλαφούζος.

Πιο συγκεκριμένα, την ρώτησε γιατί διαδόθηκε από συνεργάτες του πρίγκιπα ότι έχει κατατεθεί επιταγή της Barclays σε συμβολαιογραφικό γραφείο, αφού κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί.

Η κ. Μιχοπούλου απάντησε ότι η επιταγή είναι κατατεθειμένη αλλά τόσο ο κ. Αλαφούζος όσο και ο Βασίλης Κωνσταντίνου αντέδρασαν έντονα λέγοντας ότι το έλεγξαν και δεν βρήκαν το παραμικρό.

Σε ερώτηση, εξάλλου, ενός μικρομετόχου του Παναθηναϊκού, τι εκτιμά η κ. Μιχοπούλου ότι θα κάνει ο πρίγκιπας εκείνη αρνήθηκε να πάρει θέση λέγοντας ότι απλά τον εκπροσωπεί. Πρόσθεσε όμως ότι πεποίθησή της είναι ότι δεν προχωρά σε τόσες ενέργειες, δίχως λόγο.

«Δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά. Εγώ απλώς τον εκπροσωπώ. Πάντως πιστεύω ότι δεν κάνει άδικα τόσες ενέργειες. Πιστεύω ότι θα τα βάλει τα λεφτά», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δείχνουμε σεβασμό στους παίκτες»

Σε ερώτηση εξάλλου για τους παίκτες που αναμένεται να αποχωρήσουν από την Παιανία, τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός δείχνει σεβασμό στους ποδοσφαιριστές και επισήμανε ότι θα ενημερωθούν στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του Τύπου για όσα θα συζητήσει με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Μειώθηκαν τα μέλη του ΔΣ

Παράλληλα, αποφασίστηκε να αλλάξει το καταστατικό στο σημείο που αφορά τη σύνθεση του ΔΣ και από 21 μέλη που είναι τώρα να γίνει 11μελές με τον Ερασιτέχνη από 2 μέλη να έχει πλέον έναν εκπρόσωπο. Η εκπροσώπηση κάθε μετόχου θα γίνεται αναλογικά με βάση το ποσοστό του. Για ένα μέλος ο μέτοχος θα πρέπει να έχει το ελάχιστο 4,4 %, ενώ για δύο 8,8%...



Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved