ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 1-3: Σάλπιγγες και Σάντα… Κλάους!

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 1-3: Σάλπιγγες και Σάντα… Κλάους!

Με δύο τέρματα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη (20’, 66’) και ένα του Στέφανου Αθανασιάδη, ο ΠΑΟΚ πέρασε… αέρα από τους «Ζωσιμάδες» επικρατώντας 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στη Super League το 2012.

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη ευτύχησαν να μετατρέψουν σε γκολ τις δύο μοναδικές ευκαιρίες που δημιούργησαν στα καρέ του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Σαλπιγγίδη, αρχικά και τον Αθανασιάδη στην συνέχεια, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα, μόλις ο «Σάλπι» με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 66' «κλείδωσε» τη νίκη για τους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι αύξησαν τη διαφορά τους από τους διώκτες τους Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο και διατήρησαν την απόσταση οκτώ βαθμών από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Από την άλλη, οι Ηπειρώτες δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το εξαιρετικό τους... μπάσιμο και βρέθηκαν με την πλάτη στον... τοίχο σε διάστημα δώδεκα λεπτών. Ο «Άγιαξ» δεν κατάφερε να κλείσει με θετικό πρόσημο τη φετινή χρονιά και να μπει στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου ήταν αυτοί που μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε με το… καλημέρα να επιβάλει τον ρυθμό της, αναζητώντας ένα γρήγορο τέρμα. Μάλιστα, μέχρι το 4ο λεπτό έφτασε σε τρεις περιπτώσεις με αξιώσεις στα καρέ του Χακόμπο.

Συγκεκριμένα, στο 2’ ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ απέκρουσε την κεφαλιά του Μιχαήλ, ενώ στο 4’ έδιωξε σε κόρνερ το φάουλ του Ντε Βινσέντι και στην εξέλιξη της φάσης μπλόκαρε το σουτ του Γεωργίου έξω από την περιοχή, κρατώντας τον «Δικέφαλο» στην αναμέτρηση, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε… μπει στον αγωνιστικό χώρο.

Ωστόσο, στα επόμενα λεπτά, οι «ασπρόμαυροι» πήραν… μέτρα, ήλεγξαν περισσότερη ώρα την μπάλα και κατάφεραν να προηγηθούν με το «πάτησαν» στην άμυνα του ΠΑΣ Γιάννια, σε μία φάση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από τους ανθρώπους των γηπεδούχων.

Ήταν το 19ο λεπτό, όταν ο Λόρενς έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Φεγκρούς δεν κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα, ο Τσουκαλάς θέλησε να τη διώξει, την ακούμπησε με το πόδι, αλλά έπειτα από… φωνές του τερματοφύλακα των γηπεδούχων την άφησε και ο Μαροκινός την μπλόκαρε, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Παππάς να δείξει έμμεσο υπέρ του ΠΑΟΚ.

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη εκτέλεσαν πλασαριστά το φάουλ, ο Φωτάκης «πάτησε» στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 1-0, μια και το «τείχος» του ΠΑΣ άνοιξε σαν… λουλούδι. Μάλιστα, στο 32’ ο «Δικέφαλος» του Βορρά» πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Αθανασιάδη. Ο Κάτσε έκανε απίστευτη κάθετη μπαλιά στον Κλάους, ο οποίος απέναντι στον Φεγκρούς διαμόρφωσε το 2-0.

Η ομάδα των Ιωαννίνων προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, ωστόσο, στο 35’ ο Κοροβέσης μέσα από την «καρδιά» της άμυνας του ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κάνει όπως θα ήθελε το σουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Κουμαλό έβαλε την κόντρα στο σουτ του Ίλιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως έδειχνε αδυναμία να… πλησιάσει στα καρέ του Χακόμπο. Αυτή την αδυναμία εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Αθανασιάδης, ο οποίος στο 66’ νίκησε από κοντά τον Φεγκρούς και «κλείδωσε» το «τρίποντο» για τους «ασπρόμαυρους».

Ωστόσο, ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε την ύστατη προσπάθεια για να επιστρέψει, μια και στο 75’ ο Ίλιτς με δυνατό σουτ, έπειτα από παράλληλη μπαλιά του Τσουκαλά, μείωσε σε 3-1. Όμως, οι δυνάμεις είχαν… εγκαταλείψει τους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να κρατήσουν με… ευκολία τη νίκη.

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα από το γήπεδο του Onsports



Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved