Γιάννης Αλαφούζος: «Ενας σοβαρός επενδυτής, είναι πάντα ευπρόσδεκτος»

Γιάννης Αλαφούζος: «Ενας σοβαρός επενδυτής, είναι πάντα ευπρόσδεκτος»

Ο Γιάννης Αλαφούζος υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει οικονομικούς κινδύνους σε βάθος χρόνου, παραδέχθηκε πως δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του το βάρος και δεν απέκλεισε ακόμα και την πρόταση του πρίγκιπα αν εκφραστεί με σοβαρό τρόπο.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός παραχώρησε εφ' όλης της ύλης ραδιοφωνική συνέντευξη στον Sentra FM και μίλησε για όλους και για όλα. Για την οικονομική κατάσταση των «πρασίνων», για τον πρίγκιπα Φεϊζάλ και το αγωνιστικό κομμάτι που αφορά το «τριφύλλι» αλλά και για τις κινήσεις που σκοπεύει να κάνει στο μέλλον.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην κόντρα του Παναθηναϊκού με τα θεσμικά όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου, μίλησε για τη διαμάχη του με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ξεκαθαρίζοντας πως το θέμα είναι και προσωπικό πέρα από την «αιώνια» κόντρα, ενώ δεν παρέλειψε να ρίξει για άλλη μια φορά τα βέλη του προς τη διαιτησία…

Aρχικά ο Γιάννης Αλαφούζος ρωτήθηκε γιατί επέλεξε να δώσει συνέντευξη την ίδια ώρα με τον πρίγκιπα Φεϊζάλ και απάντησε ότι πρόκειται για μια συνέντευξη που ήταν προγραμματισμένη από καιρό και απλά επελέγη να γίνει μετά το ντέρμπι.

«Όπως ξέρετε, συζητάμε καιρό για αυτή τη συνέντευξη και είπαμε να μην την κάνουμε πριν το ντέρμπι. Το τι κάνουν οι άλλοι άνθρωποι δεν με αφορούν», είπε σχετικά.

Σε ερώτηση για την εξώδικη επιστολή του πρίγκιπα, είπε πως δεν επρόκειτο για εξώδικο, αλλά για ένα γράμμα και πως το τελευταίο που θα επιθυμούσε η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» είναι να εμπλακεί σε διάλογο με πρίγκιπες και πριγκίπισσες: «Δεν πήραμε εξώδικο. Ένα γράμμα πήραμε. Τις επιταγές που λέτε, μπορείτε να τις εκδώσετε κι εσείς κι εγώ. Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να μπούμε σε διάλογο και να διασύρουμε τον Παναθηναϊκό σε γελοιότητες με πρίγκιπες και πριγκίπισσες».

Τόνισε ωστόσο πως δεν σκοπεύει να κλείσει την πόρτα σε μια σοβαρή πρόταση γι' αυτό και την επόμενη ημέρα (αύριο) θα τοποθετηθούν οι μέτοχοι με κοινή ανακοίνωση:

«Από την άλλη πλευρά, δεν μπορούμε να κλείσουμε την πόρτα σε μια σοβαρή πρόταση. Σαν μέτοχοι του Παναθηναϊκού δεν κάνουμε καμία εκτίμηση, θα εκδώσουμε αύριο μια κοινή ανακοίνωση σαν μέτοχοι όλοι μαζί και θα τοποθετηθούμε. Δεν θέλουμε να μπούμε σε εκτιμήσεις, υπάρχει δεν υπάρχει. Δεν θέλουμε όμως να χαθεί έστω και μια πιθανότητα για μια τέτοια μεγάλη επένδυση και στον Παναθηναϊκό και στην Ελλάδα. Τα 170 εκατ. ευρώ που αναφέρουν είναι εκτός πραγματικότητας. Μακάρι να υπάρχει κάποιος τόσο εκκεντρικός που να το κάνει».

Αναφερόμενος στην παρουσία του κ. Τσάκα στο πλευρό του πρίγκιπα και στην ερώτηση αν θα έβλεπε διαφορετικά την πρόταση αν δεν υπήρχε ο κ. Τσάκας τόνισε ότι η «Συμμαχία» δεν ασχολείται με επικοινωνιακά τρικ και πως μόνο αν γίνει μια σοβαρή πρόταση θα ληφθεί αυτή σοβαρά υπόψιν: «Η πριγκιπική ιδέα μου προκαλεί αλλεργία. Αυτά τα πράγματα δεν είναι συνηθισμένα και δεν γίνονται με αυτό τον τρόπο. Συνήθως σε αυτές τις συμφωνίες έρχονται μέσω τραπεζών. Εμείς δεν θα μπούμε σε κυνήγι μαγισσών. Θα συζητούσαμε σε ένα πιο σοβαρό πλαίσιο. Δεν θα διασύρουμε τον Παναθηναϊκό με επικοινωνιακά τρικ. Δεν ασχολούμαστε με τον κ. Τσάκα. Ας κάνει ότι θέλει. Όταν σοβαρευτούν και κάνουν μια πρόταση σοβαρή με τον τρόπο που γίνονται διεθνώς αυτές οι υποθέσεις, θα τους πάρουμε πιο σοβαρά.

Μιλάμε για αυτό το θέμα περισσότερο από όσο πρέπει. Τρίτη ή τέταρτη φορά είναι που ξεκινάει πάλι αυτή η ιστορία. Να υπάρχει τέταρτος πρίγκιπας και να είναι σοβαρός, δεν μου φαίνεται πιθανό. Σας είπα πώς είναι ο σοβαρός τρόπος, μέσω ενός σοβαρού φορέα. Εγώ αν ήθελα π.χ. να αγοράσω μια μεσαία ομάδα στην Ιταλία, θα το έκανα μέσω μιας ιταλικής τράπεζας ή ενός οίκου ορκωτών λογιστών. Θα πήγαινα είτε στην ομάδα, μέσω αυτών των φορέων, είτε μέσω αντίστοιχου οίκου. Έτσι γίνονται αυτές οι δουλειές, όχι με συνεντεύξεις και με αστείες επιταγές. Γιατί οι επιταγές που μας παρουσιάζουν είναι αστείες. Σας είπα πως έρχεται ένας σοβαρός επενδυτής. Ένας σοβαρός επενδυτής είναι πάντα ευπρόσδεκτος».

«Ψάξαμε για τον πρίγκιπα, δεν τον βρήκαμε ποτέ. Σας υπενθυμίζω ότι το καλοκαίρι ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ο κ. Μακρόπουλος, είχε πάει στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας και του είχαν πει πως ουδέποτε ήρθε πρίγκιπας στην Ελλάδα. Σας είπα πως αν η προσέγγισή του ήταν σοβαρή, θα ήταν ευπρόσδεκτος. Το τι θα πει σήμερα, έχει ενδιαφέρον. Δεν αλλάζει όμως την πραγματικότητα του παρελθόντος που έχουμε, και των όσων έγιναν».

«Κάναμε λάθος εκτιμήσεις»

Ο κ. Αλαφούζος παραδέχτηκε πως το καλοκαίρι η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» εκτίμησε λάθος τόσο το ποσό που θα συνεισέφεραν οι φίλοι του Παναθηναϊκού όσο και στα χρήματα που θα συγκεντρώνονταν και εκτίμησε ότι αυτό συνέβη επειδή οι ίδιοι δεν κατάφεραν να «επικοινωνήσουν» σωστά την ιδέα και την αλήθεια της προσπάθειας που έγινε:

«Το καλοκαίρι κάναμε λάθος εκτιμήσεις για τον αριθμό των Παναθηναϊκών που θα γίνονταν μέλη στη Συμμαχία και κάναμε λάθος και στην εκτίμηση για το ποσό που θα συνεισέφεραν. Είχαμε πει πως ο Παναθηναϊκός έχει 1,7 εκατ. οπαδούς στην Ελλάδα. Από αυτούς είχαμε βρει πως οι 150.000 θα συμμετάσχουν δεδομένα στον Παναθηναϊκό και ενεργά. Έγινε σαφές πως είτε δεν εμπιστεύθηκαν την προσπάθεια, δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε την ιδέα και την αλήθεια της προσπάθειάς μας, είτε τα λεφτά ήταν πολλά. Πέσαμε στη συγκυρία των διπλών εκλογών που μας δυσκόλεψε. Ξεκίνησε η προσπάθεια 2 Ιουνίου. Ως το παιχνίδι με τη Μάριμπορ πήγαμε καλά και μετά αρχίσαμε να έχουμε κι αρνητικά αποτελέσματα. Είναι σαφές πως οι εκτιμήσεις που κάναμε ήταν λανθασμένες.

Το ότι οι εκτιμήσεις μας ήταν λάθος είναι δεδομένο. Στην αρχή καταφέραμε να μαζέψουμε αρκετά χρήματα και πήραμε άδεια και για την Ελλάδα και για την UEFA. Φτιάξαμε μια αξιοπρεπή ομάδα που τουλάχιστον πέρασε στο UEFA. Καταφέραμε να κάνουμε εκλογές και να εκλέξουμε διοίκηση. Πήραμε από τον κ. Βαρδινογιάννη το 52% και το κάναμε 58%, με την ΑΜΚ που έγινε και μπήκαν χρήματα της Συμμαχίας, του κ. Βγενόπουλου και του κ. Πολέμη. Δεν έβαλε λοιπόν κανείς λεφτά στον Παναθηναϊκό αν και θα μπορούσαν».

Aιχμές εναντίον Αντωνιάδη

Ιδιαίτερα αιχμηρός υπήρξε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όταν του επισημάνθηκε πως ο Αντώνης Αντωνιάδης παρευρέθη χθες σε γεύμα του πρίγκιπα (το γεγονός διέψευσε ο ίδιος ο κ. Αντωνιάδης με δήλωσή του σε ιστοσελίδα, διαρκούσης της συνέντευξης Αλαφούζου) και πως θα δώσει το παρών στην σημερινή συνέντευξη του Φεϊζάλ. Τόνισε πως δεν τον αποδέχτηκε, αλλά εξελέγη αντιπρόεδρος της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» μέσω ενός δημοκρατικού τρόπου όπως είναι οι εκλογές, τον χαρακτήρισε όμως «επαγγελματία του χώρου» που θα ήταν «ευτυχέστερος αν υπήρχε άλλο καθεστώς στον Παναθηναϊκό και είχε άλλες απολαβές».

«Ο κ. Αντωνιάδης είναι αντιπρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Θα ήταν όμως ευτυχέστερος αν υπήρχε άλλο καθεστώς στον Παναθηναϊκό και είχε άλλες απολαβές. Δεν τον αποδέχθηκα, εξελέγη. Δεν υποτιμώ την ιστορία του και την αθλητική του υπόσταση αλλα είναι επαγγελματίας του χώρου. Έχει πληρωθεί αδρά για τις υπηρεσίες του. Εμείς στη συμμαχία είμαστε εθελοντές. Υπάρχει σύγκρουση ανθρώπων που έχουν προσφέρει ανιδιοτελώς στον Παναθηναϊκό και ανθρώπων που έχουν πάρει χρήματα από τον Παναθηναϊκό. Δεν αποτύχαμε, κάναμε λάθος εκτιμήσεις. Αυτή τη στιγμή το 58% ανήκει στον κόσμο του Παναθηναϊκού, εγώ δεν έχω καμία μετοχή. Ελέγχουμε απλά ως Συμμαχία αυτό το ποσοστό. Είναι ένα μοντέλο που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη. Στη Γερμανία είναι υποχρεωτικό».

Οταν του ζητήθηκε να πει αν υπάρχουν άνθρωποι με ιστορία στον Παναθηναϊκό που πιστεύουν στη Συμμαχία τόνισε:

«Υπάρχουν άνθρωποι που το πιστεύουν και άλλοι όχι. Υπάρχει σαφής διάκριση ανθρώπων που από πλευράς διοίκησης έχουν επαγγελματισμό σε αυτό που κάνουν στο ποδόσφαιρο. Ζούνε κάποιοι με την παλιά δόξα, ποδοσφαιριστές ήταν και θεμιτό είναι. Υπάρχουν κι άλλοι που έχουν προσφέρει».

«Το καλοκαίρι δεν ήρθε κανείς να βάλει λεφτά»

Για την ΑΜΚ που δεν καλύφθηκε τελικά τόνισε πως ο χρόνος πίεζε για να πάρει η ομάδα άδεια και πως το νούμερο που ανακοινώθηκε ήταν εντελώς τυπικό, ενώ επισήμανε πως ενώ υπήρχε η δυνατότητα να μπουν χρήματα από το καλοκαίρι δεν εμφανίστηκε κανείς:

«Τα 15 εκατ. ευρώ ήταν τυπικό νούμερο που έπρεπε να μπει για λόγους αρνητικών κεφαλαίων. Η πρώτη αύξηση ακυρώθηκε, γιατί υπήρχε τυπικό ελάττωμα στο ενημερωτικό δελτίο για να συμμετάσχουν και οι μικρομέτοχοι. Στη δεύτερη, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Η Παναθηναϊκή Συμμαχία, ο κ. Πολέμης και ο κ. Βγενόπουλος έβαλαν τα χρήματα από το Μάιο. Ήταν αστείο να μην έχουμε άδεια, κινδυνεύαμε να πέσουμε κατηγορία και δεν είχαμε άδειες. Υπήρχε η δυνατότητα να έρθει όποιος θέλει να βάλει λεφτά το Μάιο, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και δεν ήρθε κανείς».

«Ο Παναθηναϊκός δεν κινδυνεύει άμεσα με πτώχευση»

Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ τόνισε πως δεν αντέχει το βάρος της σωτηρίας του Παναθηναϊκού, αλλά δεν σκοπεύει ωστόσο να παραιτηθεί. Στην συνέχεια της συνέντευξής του ωστόσο καθησύχασε τον κόσμο του «τριφυλλιού» ότι ο σύλλογος δεν κινδυνεύει άμεσα με χρεοκοπία.

«Και τι να κάνω; Να παραιτηθώ; Μόνος μου δεν αντέχω το βάρος να γλιτώσω τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός δεν κινδυνεύει άμεσα με πτώχευση. Ο Παναθηναϊκός δεν χρωστάει τώρα 30 εκατ. ευρώ. Στο τέλος του χρόνου θα το δούμε. Η ομάδα κάνει προσπάθειες, κάνουμε μια καλύτερη διαχείριση των χρεών, περικόπτουμε έξοδα και προχωράμε. Το κόστος της λειτουργίας του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή, φτάνει στα 18 εκατ. ευρώ».

Ειδικότερα για το «άνοιγμα» της Παναθηναϊκός και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί τόνισε:

«Θα πω για την τωρινή κατάσταση και θα πούμε μετά για το παρελθόν. Αυτή τη στιγμή, ο Παναθηναϊκός ‘βγαίνει’. Τα έσοδα του Παναθηναϊκού υπερκαλύπτουν τα έξοδα λειτουργίας του. Τα έσοδά μας μαζί με την αύξηση θα είναι 27 εκατ. ευρώ και τα έξοδα 24 εκατ. ευρώ. Άρα το άνοιγμα θα γίνει 25 εκατ. ευρώ. Θέλουμε να βρούμε τρόπο να μετακυλήσουμε το χρέος. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή ίσως και να μην μπορεί να βοηθήσω. Το μπορώ να βοηθήσω, μπορεί να σημαίνει από 2 ως 100 ευρώ. Υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων. Ξέρετε πως το ποδόσφαιρο είναι ένα ρομαντικό και παράλογο πράγμα. Δεν κερδίζει κανείς τίποτα από την συνεισφορά του. Πάντα οι φίλαθλοι δίνουν περισσότερα από όσα παίρνουν».

Tόνισε επίσης ότι δεν κοιτάζει πίσω στη λογική του τι έπρεπε να γίνει και αν έγινε ή δεν έγινε και αν έχουν ευθύνες οι προηγούμενες διοικήσις και επισήμανε ότι θα πρέπει να σταματήσει η εσωστρέφεια και η ομάδα να γυρίσει σελίδα:

Σε ό,τι αφορά τις διοικήσεις, θέλω να πω πως δεν είναι αποκλειστικά οι μέτοχοι. Υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν θέσεις και αποφάσεις. Σαφώς και υπήρξαν χρέη. Δεν θέλουμε να κοιτάμε πίσω και να αρχίσουμε τα ερωτήματα για το αν έπρεπε να πάρουμε τον Σισέ ή όχι, να προσλάβουμε τόσο κόσμο ή όχι. Όταν κάποιοι επιχειρηματίες βάζουν 66 εκατ. ευρώ, ή ως επενδυτές ή ως εκκεντρικοί πλούσιοι που κάνουν την πλάκα τους, και δεν ήταν μόνο αυτά γιατί ο Παναθηναϊκός είχε πολλά έσοδα. Υπήρχαν διαρκείας, το Champions League, σε λίγα χρόνια δηλαδή μπήκαν 150 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό. Είχαν ένα σχέδιο που δεν τους βγήκε. Δεν σημαίνει πως επειδή έβαλαν τα χρήματα αυτά, θα βάλουν κι άλλα 30 εκατ. ευρώ. Μπορεί να έχει αλλάξει και η οικονομική τους κατάσταση. Δεν υπάρχει άλλη συνεισφορά πλην των κ. Βγενόπουλου και Πολέμη. Για μένα πρέπει να γυρίσει η σελίδα του Παναθηναϊκού, να σταματήσει η εσωστρέφεια».

Για το αν ενοχλείται από το ποσοστό που πήρε στις εκλογές της Συμμαχίας είπε πως το θεωρεί πολύ καλό ποσοστό και δεν περίμενε μεγαλύτερο:

«Το 60% είναι ένα πολύ καλό ποσοστό εκτός αν μιλάμε για ολοκληρωτικά καθεστώτα. Δεύτερον, αυτή τη στιγμή υπάρχει εκλεγμένο ΔΣ της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και παίρνουν τις αποφάσεις. Δεν περίμενα μεγαλύτερο ποσοστό. Ούτε έκανα προεκλογικό αγώνα. Αν οι οπαδοί μας έκριναν πως εγώ δεν έπρεπε να εκλεγώ και θα απογοητευόμουν αλλά θα ένιωθα και μια ανακούφιση».

Περί «εκκεντρικών» επενδυτών

Στην επιμονή για το γεγονός ότιδεν αποδέχεται να συνομιλήσει με τον πρίγκιπα ή οποιονδήποτε επενδυτή ο κ. Αλαφούζος επανέλαβε για μια ακόμα φορά πως δεν πρόκειται για πρόταση, αφού ο συγκεκριμένος άνθρωπος διασύρει εδώ και ενάμιση χρόνο το σύλλογο, επισήμανε δε πως η προηγούμενη διοίκηση εκτέθηκε μπαίνοντας σε διάλογο με ανθρώπους «χαμηλότερου επιπέδου».

«Είναι ντροπή να λέμε πως δεν εξαντλούμε την πρόταση κάποιου επενδυτή. Εδώ μιλάμε για έναν άνθρωπο που ενάμιση χρόνο τώρα διασύρει τον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω τα κίνητρά του, αν και κυκλοφορούν θεωρίες συνομωσίας. Εδώ έχουμε μια ιστορία που έχει ταλαιπωρήσει τον Παναθηναϊκό, η προηγούμενη διοίκηση εκτέθηκε μπαίνοντας σε διάλογο με ανθρώπους χαμηλότερου επιπέδου. Ας έρθουν με σοβαρό τρόπο, που είναι τα λεφτά τους; Δεν έχει εμφανιστεί τίποτα!

Έχω μιλήσει με πολλούς επιχειρηματίες. Ο κ. Βασιλόπουλος είναι ένας γνωστός Παναθηναϊκός αλλά δεν έχει εκφράσει πρόθεση για εμπλοκή στη διοίκηση. Το μοντέλο της ιδιοκτησίας του Παναθηναϊκού πλέον έχει φτιαχτεί έτσι ώστε η ομάδα να μην εξαρτάται από έναν-δυο εκκεντρικούς πλούσιους οπαδούς του.

Για μένα είναι πλέον. Δεν υπάρχει η έννοια επενδυτής που χρησιμοποιούνταν παλιότερα. Το να επενδύεις, σημαίνει κέρδη. Ο κ. Κόκκαλης για παράδειγμα, με έμμεσο τρόπο, είχε κέρδη. Κατάφερε να αποσπάσει πάρα πολλά δημόσια έργα μέσω του Ολυμπιακού».

«Η Παναθηναϊκή Συμμαχία δεν απέτυχε»

Στη συνέχεια, επανέλαβε την άποψή του για τον διαχωρισμό μεταξύ των «εκκεντρικών» επενδυτών και των οπαδών που συμμετέχουν σε ένα εγχείρημα όπως αυτό της «Συμμαχίας» και τόνισε πως ελπίδα του είναι να γίνει στο μέλλον αποδεκτή η πραγματικότητα της συνεισφοράς των όσων εμπνεύστηκαν την δημιουργία της.

«Η μια κατηγορία είναι αυτή των επενδυτών που είπαμε. Η άλλη κατηγορία είναι που μόνο δίνει ο οπαδός ο οποίος συμμετέχει σ’ ένα εγχείρημα όπως της Συμμαχίας. Εμείς μόνο δίνουμε, για την ομάδα που αγαπάμε. Μπορεί στο μέλλον να γίνει αποδεκτή η πραγματικότητα της συνεισφοράς μας. Αυτή είναι η ελπίδα μας και θέλουμε να πιστεύουμε πως έτσι θα γίνει. Δεν συμφωνώ ότι αποτύχαμε. Είχαμε απόκλιση μεγάλη στον αριθμό των μελών και των χρημάτων που μαζέψαμε. Περιμένουμε να τελειώσει ο χρόνος τον Ιούνιο και να δούμε τι θα έχουμε καταφέρει. Αν όλοι δεν δώσουμε λεφτά για την ομάδα μας, δεν υπάρχει μέλλον για τον Παναθηναϊκό. Εκτός αν βρεθεί κάποιος εκκεντρικός πλούσιος να βάλει όλα αυτά τα χρήματα».

«Πληρωμένος μέχρι τελευταία δεκάρα ο Μπουμσόνγκ»

Αναφερόμενος στον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και τις φήμες ότι τραυματίζεται συχνά επειδή δεν έχει πληρωθεί ο κ. Αλαφούζος τόνισε πως ο παίκτης έχει πάρει τα δεδουλευμένα του, ενώ αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει τι έχει συζητήσει με το ιατρικό τιμ για τους συχνούς τραυματισμούς του:

«Ο κ. Μπουμσόνγκ φέτος δεν έχει παίξει φέτος και οι αποδοχές του είναι καθαρά 2,5 εκατ. ευρώ. Δεν παίζει γιατί είναι τραυματίας. Ο κ. Μπουμσόνγκ είναι πληρωμένος ως την τελευταία δεκάρα μέχρι σήμερα και όχι μονο αυτό αλλά έχει εξασφαλίσει με επιταγές μέχρι το τέλος τα χρήματά του. Έγινε μια μείωση του μισθού του κι από 2 εκατ. ευρώ, πήγε στα 1,6 εκατ. ευρώ. Έχω μιλήσει μαζί του και με το ιατρικό τιμ. Το τι έχουμε πει, είναι θέματα που δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο αυτή τη στιγμή. Δυσαρέσκεια δεν έχει από τον Παναθηναϊκό σε οικονομικό επίπεδο και δεν έχει την παραμικρή απαίτηση. Ο κ. Γόντικας μου είχε εισηγηθεί πως ο κ. Μπουμσόνγκ είναι ένα πολύ σημαντικό στέλεχος για τον Παναθηναϊκό. Δεν άλλαξε τίποτα από την πλευρά μας, δεν θέλω όμως τώρα να επεκταθώ γιατί μπαίνουμε σε θέματα που είναι ιατρικά και δεν μπορώ να τα δημοσιοποιήσω».

«Ισως υπερέβαλα στη στήριξη Φερέιρα»

Ο κ. Αλαφούζος παραδέχτηκε ότι ίσως να υπήρξε υπερβολικός στη στήριξη του Ζεσουάλδο Φερέιρα, αλλά επισήμανε πως η ομάδα δεν άρχισε άσχημα, απλά κάτι χάθηκε στη πορεία.

«Πρέπει να πούμε πως το μοντέλο που ακολουθούμε, με την ομάδα χαμηλού κόστους με νεαρούς ποδοσφαιριστές, είναι το μοντέλο που εισηγήθηκε ο κ. Φερέιρα. Η ομάδα έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση και με τον κ. Φερέιρα ο Παναθηναϊκός πέρασε τη Μάδεργουελ, μια ομάδα από τη Σκωτία που έχει καλύτερο πρωτάθλημα από τη Σλοβενία, με νίκες εντός κι εκτός έδρας. Κάναμε ένα καλό δεύτερο ημίχρονο στη Μάλαγα που ήταν πολύ καλό και ήμασταν άτυχοι κι από εκεί και πέρα, κάτι έγινε.

Η ομάδα δεν απέτυχε από την αρχή. Ξεκίνησε πολύ καλά κάτω από δυσμενείς συνθήκες. Προκρίθηκε στην Ευρώπη αλλά άρχισε πολύ άσχημα στο πρωτάθλημα. Κάτι χάθηκε στην πορεία. Όλοι σεβόμασταν ως το τέλος τον κ. Φερέιρα κι αυτό ήταν δεδομένο. Όπως δεδομένο ήταν ότι μας είχε απογοητεύσει η εικόνα της ομάδας στο πρωτάθλημα. Μαζί με τον κ. Γόντικα ο κ. Φερέιρα κράτησαν τον Παναθηναϊκό ενωμένο. Οφείλουμε να δίνουμε στον κάθε άνθρωπο τη δυνατότητα να αλλάξει πριν φύγει. Μπορεί να ήμουν υπερβολικός στη στήριξη. Είχαμε κι αναλαμπές της ομάδας όπως στα ματς με Τότεναμ και Λάτσιο στην Αθήνα. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς και απουσίες. Ο Σο ήταν βασική μονάδα στο σχεδιασμό του Φερέιρα. Η άποψη του κ. Φερέιρα ήταν πως είναι καλύτερος από τον Σιμάο. Όλο αυτό δεν μας κάθισε».

«Ο Ρότσα δεν είναι προσωρινός»

Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο του Χουάν Ραμόν Ρότσα, τον οποίο θεωρεί μεγάλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα, ενώ επισήμανε ότι δεν είναι προσωρινός και ευχήθηκε να βρει ο σύλλογος στο πρόσωπό του τον τεχνικό του αναζητούσε.

Στον κ. Ρότσα βγάζω το καπέλο. Είναι μια τεράστια Παναθηναϊκή προσωπικότητα και χαίρομαι που συνεργάζομαι μαζί του. Καταρχήν ο κ. Ρότσα είναι μια μεγάλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα και ειμαι ευτυχής που δείχνει στην πράξη ότι έχει ικανότητες και κατάφερε να «γυρίσει» την ομάδα. Όποιος είδε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είδε μια εξαιρετική ομάδα. Προφανώς και δεν είναι προσωρινός, μακάρι να βρούμε στον πρόσωπό του τον ηγέτη τον τεχνικό που αναζητάμε.

«Ασυγκράτητος ο Πάπε Σο»

Για τον Πάπε Σο τόνισε πως δεν έχει δείξει την πραγματική του αξία λόγω των τραυματισμών του:

«Ο Σο έπαθε δυο θλάσεις, είχε υποτροπές, γιατί είναι ασυγκράτητος παίκτης. Θα το δείτε τώρα που παίζει. Μέχρι να καταλάβει το ιατρικό τιμ ότι αυτός μόλις ένιωθε καλύτερα έμπαινε να παίξει και πάθαινε τις θλάσεις. Όταν το αντιληφθήκαμε, τον έβαλε ο γιατρός να αναρρώσει οριστικά δυο μήνες για να παίξει».

«Θα υπάρξει μεταγραφική ενίσχυση»

Ο πρόεδρος των «πρασίνων» διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν μεταγραφές το Γενάρη και πως βρίσκεται σε συζητήσεις με το Ρότσα:

«Σαφώς και θα υπάρξει ενίσχυση με κάθε τρόπο. Σίγουρα θα γίνουν όμως και μειώσεις συμβολαίων. Θα ανακοινωθούν όταν θα γίνουν, δεν θα λέμε ονόματα στο ραδιόφωνο. Συζητήσεις για την ενίσχυση γίνονται διαρκώς με τον κ. Ρότσα. Μέχρι και την Κυριακή οι κουβέντες μας είχαν να κάνουν με τους συνεχόμενους αγώνες που είχε η ομάδα. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε σχέδια. Έπρεπε να δούμε τι θα κάνουμε για να επιβιώσει η ομάδα. Τώρα ήρθε η ώρα για την ανάπτυξη. Ειμαι αισιόδοξος για αυτό το κομμάτι, το πρόβλημα είναι το οικονομικό και για αυτό θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου».

«Ευπρόσδεκτος ο Γκέκας»

Σε ερώτηση αν ο Φάνης Γκέκας ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό, τόνισε:

«Ο Γκέκας είναι ένας μεγάλος παίκτης κι έχει αφήσει εποχή στο ποδόσφαιρο. Είναι ένας από τους παίκτες που είναι ευπρόσδεκτοι στον Παναθηναϊκό. Δεν έχουμε προχωρημένες συζητήσεις. Εξετάζουμε αρκετές λύσεις και δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο. Υπάρχουν κι άλλες πιθανές λύσεις. Κι από την Ελλάδα κι από το εξωτερικό».

«Αν ο Λέτο δεν δεχθεί μείωση, θα χωρίσουν οι δρόμοι μας»

Ξεκάθαρος ήταν στο θέμα του Σεμπάστιαν Λέτο, για τον οποίο τόνισε τα προηγούμενα χρόνια προσέφερε πολλά, αλλά ο τραυματισμός του δεν του επέτρεψε να προσφέρει και τώρα ανάλογα με το ακριβό του συμβόλαιο, γι' αυτό αν δεν δεχθεί δραστική μείωση των αποδοχών του, το καλοκαίρι οι δρόμοι τους θα χωρίσουν:

«Ο Σεμπάστιαν Λέτο προσέφερε στην ομάδα πάρα πολλά αλλά οι αποδοχές του φτάνουν κοντά στα 2 εκατ. ευρώ και τον πληρώνουμε για ένα χρόνο χωρίς να αγωνίζεται. Θα πρέπει να γίνει μια δραστική μείωση των αποδοχών του, αν δεν τη δεχθεί, θα χωρίσουν οι δρόμοι μας. Το καλοκαίρι του έγινε μια πρόταση επέκτασης συμβολαίου με μείωση αποδοχών, και δεν τη δέχθηκε. Το ίδιο κι ο μάνατζέρ του που είχε τεράστιες απαιτήσεις και για τον εαυτό του. Το πρόβλημα είναι πως ο Λέτο θα κάνει ελαφρές προπονήσεις από τον Φεβρουάριο κι αν μπει στην ομάδα θα μπει το Φθινόπωρο. Στον Παναθηναϊκό δηλαδή θα προσφέρει το μέγιστο για έξι μήνες και μετά θα φύγει χωρίς να πωληθεί. Το φοβερό για εμάς είναι πως ενώ τον αγοράσαμε με πολλά χρήματα, τραυματίστηκε και δεν μπορούμε ούτε να τον ανανεώσουμε ούτε να τον πουλήσουμε, για να βρούμε άλλους Λέτο».

«Να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό ο Καραγκούνης»

Τόνισε πως όσο είναι ο ίδιος στο σύλλογο ο Καραγκούνης είναι ευπρόσδεκτος να κλείσει την καριέρα του στο «τριφύλλι»:

«Υπάρχει σαφής πρόταση, όσο ειμαι εγώ στον Παναθηναϊκό, να έρθει να κλείσει την καριέρα του εδώ. Αν ο Γιώργος αποφασίσει ότι θέλει να κλείσει εδώ την καριέρα του, είναι πάντα ευπρόσδεκτος».

«Δεν έχουμε πρόταση για Καρνέζη, Μαυρία»

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πωληθούν κάποιοι παίκτες όπως οι Καρνέζης και Μαυρίας μελλοντικά, αλλά ξεκαθάρισε πως άμεσα δεν υπάρχει πρόταση γι' αυτούς:

«Δεν έχουμε καμία πρόταση για τους παίκτες μας. Ομάδα είμαστε, έχουμε πολλούς παίκτες και κάποιοι μπορεί να πουληθούν. Το ότι ο Ορέστης Καρνέζης θα ήθελε να παίξει σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό, είναι μια πραγματικότητα και ο Παναθηναϊκός έχει την υποχρέωση να βοηθήσει τους μεγάλους παίκτες του να τα καταφέρουν. Βιώνουν κάθε Κυριακή την κατάσταση του ελληνικού πρωταθλήματος, με τις διαιτησίες και όλα αυτά, στο πετσί του. Ο Χάρης Μαυρίας είναι ένα νέο παιδί και νομίζω πως είναι το επόμενο αστέρι μας».

Ξεκαθάρισε παράλληλα τον ρόλο του Γιάννη Σαμαρά:

«Είναι ο υπεύθυνος των ακαδημιών και κάνει εξαιρετική δουλειά. Πέραν αυτού, έχει ένα ρόλο συμβουλευτικό σε τεχνικά θέματα και σε θέματα παικτών που μπορεί να αποκτηθούν ή να αποχωρήσουν».

Φάκελος Λεωφόρος - Βοτανικός

Ο κ. Αλαφούζος εξήγησε πως η επιστροφή στη Λεωφόρο θα γίνει επειδή διαφοροποιήθηκε η οικονομική πραγματικότητα του συλλόγου, επισήμανε πως η δική του επιθυμία ήταν να γίνει το νέο γήπεδο στη Λεωφόρο, ενώ για το Βοτανικό τόνισε πως η δημιουργία γηπέδου εκεί είναι αποκλειστικά οικονομικό θέμα.

«Άλλαξε πρώτα από όλα η οικονομική πραγματικότητα. Σε κάθε παιχνίδι που δίνουμε στο ΟΑΚΑ μπαίνει μέσα ο Παναθηναϊκός, πράγμα που δεν ήξερα. Κάθε ματς μας κοστίζει 30.000 ευρώ. Είναι παλαβό αυτό το πράγμα. Δεύτερον, με την πορεία του Παναθηναϊκού αλλά και του πρωταθλήματος, έρχονται λίγοι φίλαθλοι στο γήπεδο. Η εικόνα του ΟΑΚΑ με 15.000 κόσμου είναι θλιβερή. Τρίτον, δεν είναι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο που θα κανει τον κόσμο να χαρεί το παιχνίδι. Έχουμε κάνει επαφές με την UEFA αλλά και στατικές μελέτες. Θα παίζουμε εκεί μέχρι να φτιάξουμε νέο γήπεδο.

Έχουμε κληρονομήσει αυτή την υπόθεση και έχουμε δαπανήσει σαν Παναθηναϊκός πάρα πολλά χρήματα για το θέμα αυτό. Σαν Παναθηναϊκός θα ήθελα να μέναμε στη «Λεωφόρο» και να κάναμε εκεί νέο γήπεδο, αλλά δεν γίνεται εύκολα. Είναι κάτι πολύ δύσκολο. Χθες είχαν έρθει άνθρωποι της UEFA και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τη χρησιμοποίηση της Λεωφόρου και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η επισκευή του γηπέδου, θα μας κοστίσει 1 εκατ. ευρώ.

«Είναι οικονομικό το θέμα. Γνωρίζω πως υπάρχουν προγράμματα που χρηματοδοτούν τέτοια πλάνα ανάπλασης. Ένα τέτοιο είναι το πρόγραμμα Τζέσικα. Τα χρήματα, τα πολλά λεφτά, διευκολύνουν τη δυνατότητα μιας ομάδας να αποκτήσει ποδοσφαιριστές ή γήπεδο. Αυτό δε σημαίνει πως με έξυπνη διαχείριση δεν μπορείς να πετύχεις τα ίδια πράγματα. Τώρα μιλάμε για ένα γήπεδο 35.000 θέσεων. Είχα πει πως θα εξετάζαμε την περίπτωση να χτίζαμε το πρώτο στάδιο με 25.000 ευρώ και μετά να γίνει επέκταση. Τεχνικά το κόστος θα ήταν μεγαλύτερο εν τέλει. Μια καλή τιμή είναι 1500 ευρώ η θέση. Συνολικά φτάνουμε στα 45 εκατ. ευρώ, γι αυτό σας λέω πως είναι θέμα του Δήμου και της χρηματοδότησης. Εμείς γήπεδο έχουμε, τη Λεωφόρο. Δίνουμε γήπεδο, θέλουμε γήπεδο. Δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα. Μακάρι να προχωρούσε γρήγορα. Ο Δήμος και η επιχείρηση του κ. Βωβού, που έχει προβλήματα, είναι αυτοί που πρέπει να τρέξουν το θέμα».

Τόνισε ακόμα πως ο Παναθηναϊκός δεν πιέζει για το γήπεδο, αλλά συζητά με το δήμο:

«Εμείς δεν πιέζουμε. Αυτή τη στιγμή με τον Δήμο συζητάμε για το πόσα χρήματα το χρόνο θα μας ζητήσει είτε για αποπληρωμή, είτε για ενοίκιο. Ο Δήμος θα πάρει πίσω ένα «φιλέτο» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Για εμάς είναι ένα έτοιμο γήπεδο που θα μας δίνε έσοδα. Στο ΟΑΚΑ μπαίνουμε μέσα, αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα για εμάς».

«Με τον Μαρινάκη τσακωθήκαμε εξαιτίας του ποδοσφαίρου»

Αναφερόμενος στην κόντρα του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη τόνισε πως αυτή προέκυψε από το ποδόσφαιρο το βράδυ του περυσινού ντέρμπι με τα επεισόδια εις βάρος του Τζιμπρίλ Σισέ:

«Δεν έχω καμία προσωπική κόντρα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι δρόμοι μας χώρισαν, δεν συμπαθούμε ο ένας τον άλλον κι αυτό προέκυψε από το ποδόσφαιρο. Τσακωθήκαμε το βράδυ του ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης» με τα επεισόδια σε βάρος του Σισέ. Μιλήσαμε τηλεφωνικά, ο ΣΚΑΪ είχε πει πως έγινε έγκλημα κατά του ποδοσφαίρου, ο κ. Μαρινάκης θίχτηκε προσωπικά και αποχώρησε από το ΣΚΑΪ. Δεν έχω τίποτα με τον κ. Μαρινάκη. Δεν σημαίνει ότι αντιπαθούμε κάποιον και τον βρίζουμε. Αν υπάρξει ανάγκη θεσμικά να μιλήσουμε, θα το έκανα. Δεν έχουμε τίποτα σε προσωπικό επίπεδο. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν πάμε την κόντρα σε προσωπικό επίπεδο ή σε κόντρα με τον Ολυμπιακό. Σέβομαι τον Ολυμπιακό, τους παίκτες του, τους φιλάθλους του».

«Μόνο οι οπαδοί του Ολυμπιακού πιστεύουν ότι είναι καλή η διαιτησία»

Ξεκαθάρισε πως δεν φωτογραφίζει τον Ολυμπιακό στις δηλώσεις του αλλά αναφέρει πως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τελέσει κακουργηματικές πράξεις και πρόσθεσε πως δεν φταίει ο ίδιος αν ο κ. Μαρινάκης αισθάνεται θιγόμενος:

«Δεν φωτογραφίζουμε, λέμε πως υπάρχουν άνθρωποι που ελέγχονται από τη δικαιοσύνη, ότι υπάρχουν κακουργηματικές πράξεις και ενδείξεις ενοχής. Αν ο κ. Μαρινάκης αισθάνεται θιγόμενος και επίκεντρο αυτού του ζητήματος και μας επιτίθεται, δεν φταίω εγώ. Δεν έχω κινήσει εγώ τις κακουργηματικές διώξεις. Ο κ. Μαρινάκης θα απολογηθεί για αυτά σε λίγες εβδομάδες. Αυτό είναι ένα θέμα που αφορά τη δικαιοσύνη, την ΕΠΟ και την ΚΕΔ. Όσοι εμπλέκονται σε ένα τέτοιο σκάνδαλο θα έπρεπε από ευθιξία να έχουν αναστείλει την ιδιότητά τους, ή η ΚΕΔ να μην τους χρησιμοποιεί. Για μένα δεν υπάρχει κανένας Έλληνας, πλην των φανατικών Ολυμπιακών, που να πιστεύει πως υπάρχει καλή διαιτησία στην Ελλάδα».

«Φιλοολυμπιακή η NOVA»

Επανέλαβε δε για μια ακόμα φορά την άποψή του ότι το συνδρομητικό κανάλι είναι φιλοολυμπιακό και τόνισε πως είναι «ντροπή δημοσιογραφικά» να μη δείχνει τα «εγκλήματα» που γίνονται, ενώ υποστήριξε ότι το δικό του κανάλι, ο ΣΚΑΪ είναι αντικειμενικός:

«Η μόνη αθλητική ζώνη που έχουμε στο ραδιόφωνο είναι 15:00 με 17:00 το απόγευμα και το Σαββατοκύριακο που θεωρώ ότι ο ΣΚΑΪ είναι αντικειμενικός. Όπως η ΕΡΤ και η ΝΟΒΑ είναι φιλοολυμπιακοί, έτσι κι ο ΣΚΑΪ είναι φιλοπαναθηναϊκός. Και φίλος με άλλες ομάδες. Η άποψή μου είναι γνωστή, ότι η ΝΟΒΑ είναι φιλοολυμπιακή. Αυτό που κάνει η ΝΟΒΑ είναι άδικο. Για παράδειγμα, είναι ντροπή δημοσιογραφικά να μη δείχνει η ΝΟΒΑ τα εγκλήματα που έγιναν κατά της ΑΕΚ. Θεωρώ πως όλο αυτό είναι μια απόρροια της τάσης που έχουν υπέρ του ποδοσφαιρικού κατεστημένου στην Ελλάδα σήμερα».

«Ο Παναθηναϊκός κάνει ανένδοτο»

Εκανε για μια ακόμα φορά λόγο για «ανένδοτο» που έχει ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός για να σταματήσει η υποτίμηση του συλλόγου και τόνισε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό θεσμικά για να προστατέψει το σύλλογο.

«Το να πάρει ένας πρόεδρος μιας ομάδας και να εκφράσει την επιφύλαξή του για κάποια πράγματα, δεν είναι τίποτα. Γιατί να μην βγω; Ποιος θα υπερασπιστεί τον Παναθηναϊκό; Ο Παναθηναϊκός θέλει συνεχή υπεράσπιση, αδικείται συστηματικά από πολλούς φορείς του ποδοσφαίρου. Δεν θα ανεχτούμε την υποτίμηση του Παναθηναϊκού, έχουμε πάρει την απόφαση αυτή και κάνουμε έναν ανένδοτο αγώνα για να σταματήσει αυτό το πράγμα. Δεν δέρνουμε, δεν ανατινάσουμε μαγαζιά αλλά θα κάνουμε ότι χρειάζεται θεσμικά για να προστατέψουμε τον Παναθηναϊκό».

«Ενα κατεστημένο ελέγχει ΕΠΟ - ΚΕΔ»

Εξέφρασε την πεποίθησή του πως υπάρχει ένα κατεστημένο πίσω από την ΕΠΟ και την ΚΕΔ που κινεί τα νήματα,ενώ υποστήριξε πως η διαιτησία του ντέρμπι δεν ήταν καλή και αδίκησε τον Παναθηναϊκό.

«Θεωρώ πως υπάρχει ένα κατεστημένο που ελέγχει την ΚΕΔ και την ΕΠΟ. Οι ίδιοι παράγοντες με μεγάλους μισθούς είναι στις ίδιες θέσεις για πολλά χρόνια και τους πληρώνει ο ελληνικός λαός γιατί η ΕΠΟ έχει επιδοτήσεις από το δημόσιο. Υπάρχουν περίεργα και τεράστια έξοδα, πιθανόν να υπάρχουν και επιχειρηματίες που είναι από πίσω και να κινούν τα νήματα.

Για μένα οι διαιτητές του ντέρμπι δεν ήταν καλοί. Είναι 100% πέναλτι και θεωρώ πως στον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» θα το έδινε γιατί θα φοβόταν τι θα γινόταν μετά. Εμείς δεν έχουμε δείξει δείγματα ότι έχουμε παράλογους οπαδούς.

Αυτά που έγιναν πέρσι, μας στεναχωρούν και πρέπει να βρούμε τι δεν πήγε καλά. Ο Παναθηναϊκός όμως ποτέ δεν έχει κατηγορηθεί ότι κάνει τέτοια πράγματα επίσημα. Όσο για το θέμα της φιλοξενίας φέτος, έγινε ο καυγάς από τον κ. Θεοδωρίδη για μια πόρτα που είχαμε συμφωνήσει όλοι, και η αστυνομία, πως δεν θα ανοίξει. Αυτό ήταν όλο».

Ο Ολυμπιακός, ο Μώραλης και η νέα Λίγκα

Ολοκληρώνοντας ο κ. Αλαφούζος επισήμανε πως δεν ήταν καλύτερος ο Ολυμπιακός, στο ντέρμπι, τόνισε πως ο Παναθηναϊκός έχει αδικηθεί στο 60% των φετινών του αγώνων, υποστήριξε πως εκτιμά τον κ. Μώραλη αλλά επειδή είναι «πολύ» Ολυμπιακός δεν θα έπρεπε να είναι πρόεδρος της Λίγκας, ενώ αρνήθηκε πως υπάρχει νέα Λίγκα και χαρακτήρισε «έγκλημα» το θέμα της αναδιάρθρωσης.

Πρόσθεσε δε πως είναι ευτυχής που η ΕΠΟ θέλει να πάει στην UEFA θα πάμε και εκεί και θα πάμε ακόμα και στον εισαγγελέα».

«Ο Ολυμπιακός δεν είναι καλύτερος στο ντέρμπι. Εμείς δεν παίξαμε καλά, αλλά η διαφορά μας είναι πλασματική. Έχουμε διαρκώς εχθρικές διαιτησίες εναντίον μας. Ο Παναθηναϊκός για εμένα έχει αδικηθεί στο 60% των αγώνων του τη φετινή χρονιά στο πρωτάθλημα.

Ο κ. Μώραλης ήταν στη Θύρα 7 και στέλεχος του Ολυμπιακού. Είναι βέβαια πάρα πολύ σοβαρός άνθρωπος και το έχω εκτιμήσει αυτό. Είναι όμως πολύ Ολυμπιακός. Θεωρώ πως δεν θα έπρεπε όμως να είναι πρόεδρος της λίγκας σε αυτή την περίοδο. Ούτε άνθρωπος του Ολυμπιακού, ούτε του Παναθηναϊκού.

Δεν υπάρχει νέα λίγκα αλλά μεγάλοι προβληματισμοί για το ποδόσφαιρο. Το θέμα της αναδιάρθρωσης είναι τρομερό. Πρόκειται για έγκλημα, εμείς είμαστε ευτυχείς που η ΕΠΟ θέλει να πάει στην UEFA θα πάμε και εκεί και θα πάμε ακόμα και στον εισαγγελέα».

Θυμηθείτε όσα είπε ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ και της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» όπως σας τα μετέδωσε LIVE το Onsports.

{coveritlive}e16a8d9650{/coveritlive}



Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved