Τα... κέρδη του Γενάρη

Τα... κέρδη του Γενάρη

Μίτσελ, Ματέος και Μπαχά φαίνεται ότι έχουν προσαρμοστεί και συμβάλουν πλέον σημαντικά στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Έχοντας συμπληρώσει και οι τρεις μεταγραφές του Ιανουαρίου ένα γεμάτο μήνα στην ΑΕΚ μπορεί να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της προσφοράς τους. Φυσικά στις χειμερινές προσθήκες που έγιναν στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ δεν μπορεί να προστεθεί ο Ντρπιτς καθώς η περίπτωσή του είναι ιδιαίτερη και δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρει να πάρει χρόνο συμμετοχής μέχρι το τέλος της σεζόν.

Τεχνική και… φάουλ

Τα τρία «Μ» του Ιανουαρίου λοιπόν έχουν δείξει τις δυνατότητές τους έχοντας αγωνιστεί από 4 (Ματέος) ως 8 (Μίτσελ) παιχνίδια. Ξεκινώντας από τον Μιγκέλ Μαδέιρα Μίτσελ πρέπει να επισημανθεί πως ήταν η πρώτη από τις μεταγραφές που πήρε χρόνο συμμετοχής.

Το ντεμπούτο του έγινε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη με 2-0 όπου αγωνίστηκε βασικός για 64 λεπτά κάνοντας ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στο πρώτο 45λεπτο. Το επόμενο παιχνίδι του θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη των φίλων της ΑΕΚ καθώς ήταν η ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Ο Χιμένεθ στον σήκωσε από τον πάγκο στο 80’ και στις καθυστερήσεις με απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο πιο κάτω από τη σέντρα διαμόρφωσε το τελικό 3-2 που παρά την ήττα χάρισε την πρόκριση στον Δικέφαλο. Ακολούθησαν τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα με ήττες από Άρη, Παναθηναϊκό και την ισοπαλία με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ.

Στο ματς του Παγκρητίου με τον Εργοτέλη μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 86’ αντικαθιστώντας τον Μπερνς συμβάλλοντας όσο μπορούσε για το τελικό 3-2 υπέρ της ΑΕΚ. Σχεδόν ίδιο χρόνο συμμετοχής είχε και απέναντι στον ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου που πέρασε στο ματς στο 83’ χωρίς όμως να καταφέρει κάτι ουσιώδες. Αντιθέτως η εικόνα του στην αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς στο ματς του πρωταθλήματος ήταν σαφώς βελτιωμένη. Αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο του κέντρο σε σύστημα 4-4-2 με ρόμβο στα χαφ είχε μεγάλο μερίδιο συμμετοχής στην άνετη επικράτηση με 4-0.

Συνολικά λοιπόν δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει στο χώρο της μεσαίας γραμμής κρατώντας τη μπάλα και δίνοντας σημαντικές βοήθειες στην κυκλοφορία και την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Στα ματς που έχει αγωνιστεί ο Δικέφαλος μετράει 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες μια εκ των οποίων όμως ήταν «γλυκιά» καθώς έδωσε την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου.

Διάθεση αλλά… «ανομβρία»

Ο Μαροκινός επιθετικός ήταν ο δεύτερος των νεοαποκτηθέντων που έκανε την εμφάνισή του σε επίσημο ματς. Για πρώτη φορά αγωνίστηκε με τη φανέλα της ομάδας στον «αξέχαστο» δεύτερο προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό μπαίνοντας στο ματς στο 53’ στη θέση του Καφέ. Επίσης, από τον πάγκο ξεκίνησε και στο εντός έδρας ματς με τον Άρη στο ΟΑΚΑ αλλά έπαιξε σε όλο το 90λεπτο απέναντι στον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι του πρωταθλήματος.

Βασικός ήταν και στα παιχνίδια με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ για το Κύπελλο ενώ στο εκτός έδρας ματς με τον Εργοτέλη και στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα πέρασε ως αλλαγή. Αυτό που πρέπει να επισημανθεί συνολικά είναι πως φαίνεται να διαθέτει τις τεχνικές αρετές που χρειάζεται ένας επιθετικός αλλά ακόμη δεν έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Επίσης, αναφορά θα πρέπει να γίνει και στους τομείς της ταχύτητας και της εκρηκτικότητας που πιθανότατα θα βελτιωθούν αν προσέξει λίγο το βάρος του.

Ήρεμη δύναμη

Ο τρίτος της «παρέας του Ιανουαρίου» έχει στο ενεργητικό του τα λιγότερα ματς αλλά οι εντυπώσεις που έχει αφήσει είναι αρκετά καλές τόσο στους φίλους της ομάδας όσο και στο τεχνικό τιμ. Μπορεί να μην «μπήκε με το δεξί» καθώς στο πρώτο του ματς η ΑΕΚ γνώρισε εντός έδρας ήττα με 2-1 από τον Άρη και ο ίδιος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις αλλά η συνέχεια ήταν αντιστρόφως ανάλογη.

Η επόμενη παρουσία του ήταν στο Παγκρήτιο όπου αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι δίνοντας ηρεμία και σιγουριά στα μετόπισθεν του Δικεφάλου μαζί με τον Μανωλά. Το επόμενο παιχνίδι του ήταν με τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου όπου ξεχώρισε από την γενική εικόνα της ομάδας δείχνοντας πως ως παρτενέρ του Δέλλα βελτιώνεται και ο ίδιος κατά πολύ.

Φυσικά το αποκορύφωμα της σύντομης παρουσίας του στους «κιτρινόμαυρους» ήταν στη μεγάλη νίκη με 4-0 επί του Δικεφάλου του Βορρά για την 25η αγωνιστική της Super League. Μαζί με τον «Κολοσσό» δείχνουν να συνθέτουν ένα απόλυτα αξιόπιστο κεντρικό αμυντικό δίδυμο που δεν έδειξε στιγμή να πανικοβάλλεται απέναντι στους επιθετικούς του ΠΑΟΚ. Όμως το κακό για την ΑΕΚ είναι πως ο δανεισμός του λήγει το καλοκαίρι και η Ρεάλ δεν είναι διατεθειμένη να τον παρατείνει καθώς ο Μουρίνιο θέλει να τον έχει στη διάθεσή του για τη νέα σεζόν.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved