Λίγο Μπρι-το τέλος, 3-2 ο Ατρόμητος τον ΟΦΗ (photos)

Λίγο Μπρι-το τέλος, 3-2 ο Ατρόμητος τον ΟΦΗ (photos)

Την τέταρτη διαδοχική του νίκη στο Περιστέρι πανηγύρισε ο Ατρόμητος, ο οποίος έβγαλε λαγό από το καπέλο στο δραματικό αγώνα με τον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί ισοφάρισαν με τον Κουτσιανικούλη στο 88', ο Μπρίτο όμως γέλασε τελευταίος και με τέρμα που σημείωσε στις καθυστερήσεις, χάρισε στους «κυανόλευκους» τρίποντο ουσίας και ψυχολογίας (3-2).

Δραματική εξέλιξη εκεί που δεν το περίμενε κανείς είχε η αποψινή αναμέτρηση του Περιστερίου, καθώς μετά το γκολ του Καραμάνου, με το οποίο ο Ατρόμητος έκανε το 2-1, ο ΟΦΗ δεν έδειχνε ικανός να αντιδράσει και να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά. Κι όμως ισοφάρισε... Ο Κουτσιανικούλης βρήκε δίχτυα στο 88', πάγωσε το ούτως ή άλλως παγωμένο Περιστέρι, αλλά ο Μπρίτο δεν είχε σκοπό να επιτρέψει στους Κρητικούς να φύγουν με βαθμό από τα Δυτικά Προάστια. Στην τελευταία φάση του αγώνα, πέρασε δύο αμυντικούς και τον Γουναρίδη έχοντας και την τύχη με το μέρος του και διαμόρφωσε το 3-2 που διατηρεί τον Ατρόμητο μέσα στην πεντάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα τόσο στον διαιτητή Δελφάκη, όσο και στους αντιπάλους τους για μη τήρηση του fair play, καθώς στο ξεκίνημα της τελευταίας φάσης, ο Κουτσιανικούλης ήταν πεσμένος στο έδαφος λόγω τραυματισμού, αλλά το ματς συνεχίστηκε κανονικά. Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι το γεγονός ότι οι σκόρερ των δύο πρώτων τερμάτων, Σκόνδρας και Περογαμβράκης, βρήκαν δίχτυα για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι. Και καλά ο Περογαμβράκης, αλλά ο Σκόνδρας;

Ο Ατρόμητος μπήκε πολύ ορεξάτος στο ματς και η αλήθεια είναι ότι αιφνιδίασε τον ΟΦΗ. Ευτύχησε, μάλιστα, να κάνει το... κέφι του Ντούσαν Μπάγεβιτς που μέσα στην εβδομάδα τόνιζε συνεχώς το πόσο ευεργετικό θα είναι για την ομάδα του ένα γρήγορο γκολ. Μόλις στο 12' σκόραραν οι Περιστεριώτες με τον... δεινό εκτελεστή Γιάννη Σκόνδρα. Ο αρχηγός του Ατρομήτου βρήκε δίχτυα για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, το γκολ του όμως στο σημερινό ματς ήταν πολύ πιο όμορφο από αυτό που πέτυχε στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Δημούτσος είδε την κίνηση του Σκόνδρα και του έβγαλε όμορφη ψηλοκρεμαστή πάσα. Ο μπακ των γηπεδούχων έκανε άψογο κοντρόλ στην κίνηση με το στήθος και την ώρα που η μπάλα έπεφτε στο έδαφος, την τσίμπησε με το μυτάκι πλασάροντας εύστοχα τον Γουναρίδη.

Αντί να «χτίσει» πάνω σε αυτό το γκολ, ο Ατρόμητος κυριολεκτικά «κοιμήθηκε» κι έδωσε στον ΟΦΗ τη δυνατότητα να συνέλθει και σταδιακά να ισορροπήσει και να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά οι Κρητικοί έφτασαν πολύ γρήγορα και στην ισοφάριση, καθώς στο 21', ο Λαμπρόπουλος έκανε εξαιρετική κάθετη στον Περογαμβράκη κι αυτός πλασάροντας με τη μία, νίκησε τον Ιτάνζ.

Στο διάστημα που ακολούθησε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε παιχνίδι κέντρου και με εξαίρεση ένα σουτ του Επστάιν το οποίο εξουδετέρωσε ο Γουναρίδης, οι περίπου 1.500 οπαδοί του Ατρομήτου που βρέθηκαν στο Δημοτικό Περιστερίου δεν απόλαυσαν και ιδιαίτερο θέαμα.

Θρίλερ...

Κάπως έτσι κύλησαν και τα πρώτα λεπτά στο δεύτερο μέρος. Νωθρά και με τους παίκτες να ψάχνουν τα πατήματά τους. Οι του ΟΦΗ τα βρήκαν γρήγορα, καθώς στο 51' έφτασαν κοντά στο γκολ, ωστόσο ο Περογαμβράκης δεν έπιασε γεμάτη την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μονιάκη και η μπάλα κατέληξε άουτ. Στον ΟΦΗ ανήκε και η αμέσως επόμενη ευκαιρία. Πιο συγκεκριμένα, στο 63', Λαμπρόπουλος και Περογαμβράκης έπαιξαν το «1-2», ο πρώτος πλάσαρε από θέση πλάγια δεξιά, αλλά ο Ιτάνζ ήταν σε ετοιμότητα και κράτησε το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι πλήρωσαν γι αυτή τους τη χαμένη ευκαιρία, καθώς στην αμέσως επόμενη φάση, δέχθηκαν το γκολ.

Ο Μπρίτο επιχείρησε ένα σουτ εβρισκόμενος λίγο έξω από την περιοχή και πλάγια αριστερά. Ο Γουναρίδης απέκρουσε ασταθώς κι ο Καραμάνος που καραδοκούσε κατάφερε να λυτρωσει τον Μπάγεβιτς, οκτώ μόλις λεπτά μετά την απόφαση του Σερβοέλληνα προπονητή να τον περάσει στον αγωνιστικό χώρο αντί του Κούκι.

Από την αρχική αντίδραση του ΟΦΗ, φάνηκε ότι δύσκολα θα άλλαζε κάτι στη συνέχεια. Όλοι ωστόσο διαψεύστηκαν... Δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου, ο Παπάζογλου έκανε κεφαλιά πάσα στον Κουτσιανικούλη και αυτός πρόλαβε την έξοδο του Ιτάνζ. 2-2 και απογοήτευση στο Περιστέρι και στο πρόσωπο του Μπάγεβιτς. Ο Ατρόμητος, όμως, έχει βαλθεί να μοιάσει στις γερμανικές ομάδες, καθώς το παλεύει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και πολύ συχνά φέτος, δικαιώνεται. Στα χασομέρια του αγώνα, ο Μπρίτο πέτυχε το χρυσό γκολ με τους φιλοξενούμενους πάντως να διαμαρτύρονται για unfair play...

Με αυτή του νίκη, ο Ατρόμητος έφτασε τους 24 βαθμούς και έπιασε τον Αστέρα στην 3η θέση. Οσο για τον ΟΦΗ, μπήκε σε περιπέτειες και θα πρέπει να θυμηθεί την αποτελεσματικότητα που είχε νωρίτερα μέσα στη σεζόν, αν θέλει να «καθαρίσει» τοπ συντομότερο δυνατό με το άγχος της παραμονής.  Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το 3-2, αποβλήθηκαν τόσο ο Μονιάκης, όσο και ο τεχνικός διευθυντής του Ατρομήτου, Γιάννης Αγγελόπουλος.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα Ατρόμητος-ΟΦΗ



Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved