Το κέντρο θα κρίνει τη «μάχη» του Λονδίνου

Το κέντρο θα κρίνει τη «μάχη» του Λονδίνου

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα δεν άνοιξε τα… χαρτιά του εν όψει του αγώνα με την Τότεναμ στην τελευταία προπόνηση του «τριφυλλιού» στην Αθήνα και τις οριστικές του αποφάσεις για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» θα τις πάρει σήμερα στην αγγλική πρωτεύουσα.

Ωστόσο, είναι σαφές πως στο μυαλό του έχει ήδη επεξεργαστεί το κατάλληλο σχέδιο προκειμένου να διεκδικήσει με όσο το δυνατόν περισσότερες πιθανότητες την πρόκριση στους «32» του Europa League.

Σ’ αυτή την προσπάθειά του θα πρέπει να λάβει εξίσου υπόψιν του αφενός το γεγονός της κόπωσης κάποιων παικτών του από τα συνεχόμενα παιχνίδια, αφετέρου το γεγονός ότι ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Οι προσανατολισμοί του ωστόσο είναι συγκεκριμένοι, τους έχει εκμυστηρευτεί στους στενούς του συνεργάτες και δεδομένου ότι στο υποτιθέμενο δίλημμα «πρόκριση ή νίκη στο ντέρμπι» θα προέτασε την ευρωπαϊκή επιτυχία, είναι βέβαιο ότι θα κυνηγήσει μέχρι τέλους τη νίκη που θα σημάνει και πρόκριση και μάλιστα πρόκριση επική.

Αυτό που κυρίως απασχολεί τον Αργεντινό τεχνικό «τριφυλλιού» είναι το πώς θα κερδίσει ο Παναθηναϊκός τη μάχη της μεσαίας γραμμής, αφού άλλωστε θεωρεί πως η μεγάλη δύναμη της Τότεναμ είναι το κέντρο της.

Γι’ αυτό σκοπεύει να θωρακίσει το κέντρο του «τριφυλλιού» και το πιθανότερο είναι να δούμε ένα σχήμα με τους Βιτόλο, Ζέκα και Σισοκό στην τριάδα της μεσαίας γραμμής που άλλωστε «δούλεψε» αποτελεσματικά στα προηγούμενα παιχνίδια.

Και οι τρεις είναι παίκτες που έχουν αντοχή, μπορούν να κάνουν πολλά χιλιόμετρα, να κλέψουν τη μπάλα, να πιέσουν αλλά ταυτόχρονα να φτιάξουν παιχνίδι και να δημιουργήσουν ευκαιρίες (κυρίως οι Σισοκό και Ζέκα).

Από και πέρα ξεκάθαρες είναι συγκεκριμένες θέσεις, καθώς ο Καρνέζης θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, ο Σπυρόπουλος στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Σεϊταρίδης στο δεξί, ο Βύντρα στο κέντρο της άμυνας και ο Μαυρίας στα δεξιά.

Υπάρχουν, όμως, και αρκετά διλήμματα όπως ο παρτενέρ του Βύντρα στο κέντρο της άμυνας που αναμένεται να είναι ένας εκ των Τριανταφυλλόπουλου ή Βελάσκες, καθώς και η θέση του φορ που «παίζει» ανάμεσα σε Τοτσέ και Πετρόπουλο, όπως και η θέση στην αριστερή πτέρυγα όπου υποψήφιοι είναι οι Χριστοδουλόπουλος και Φορναρόλι με τον Ελληνα άσο να έχει προβάδισμα.

Υπάρχει μια ακόμα σκέψη, να ανεβεί ο Βύντρα στη μεσαία γραμμή δίπλα στο Βιτόλο για να δώσει ύψος και δύναμη στο κέντρο. Αλλά μια τέτοια σκέψη προϋποθέτει να μείνει έξω ο Χριστοδουλόπουλος, καθώς θα πρέπει να παίξουν στο κέντρο της άμυνας και ο Τριανταφυλλόπουλος και ο Βελάσκες και παράλληλα ένας εκ των Σισοκό ή Ζέκα να μετακινηθεί στα άκρα.



Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved