Λίνεν: «Πανάξια νίκη, απαράδεκτος Κατίδης»

Λίνεν: «Πανάξια νίκη, απαράδεκτος Κατίδης»

Σε τρία κομμάτια μπορεί να χωρίσει κάποιος τη συνέντευξη Τύπου του Έβαλντ Λίνεν μετά το τέλος του ματς ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΣ. Στην ανάλυση του αγώνα, στις... απόψεις των Ελλήνων περί δεύτερων ομάδων και στην απαράδεκτη κατά τον ίδιο συμπεριφορά του Κατίδη.

Ο Γερμανός προπονητής ξεκίνησε τις δηλώσεις του σχολιάζοντας τη νίκη της ΑΕΚ την οποία χαρακτήρισε πανάξια και σημαντική.

«Ηταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς γιατί έτσι μπορούμε να πλησιάσουμε τις άλλες ομάδες και να αφήσουμε την τελευταία θέση έστω στη διαφορά των γκολ. Αυτό είναι πολύ σημαντικό ψυχολογικά και η ομάδα άξιζε τη νίκη.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν μου άρεσε η αμυντική δουλειά μας κάποιες στιγμές αλλά ο ΠΑΣ είναι καλή ομάδα που παίζει γρήγορα και είναι δύσκολο να τους πρεσάρεις. Είχαμε λοιπόν κάποια προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο. Σκοράραμε νωρίς αλλά αυτό μερικές φορές δε βοηθάει γιατί μπορεί να μειώσει τον βαθμό συγκέντρωσης και επιθετικότητας. Χάσαμε και το πέναλτι μετά για να ξαναπάρουμε το προβάδισμα. Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως η ομάδα τα έδωσε όλα για τη νίκη και την αξίζουν οι παίκτες μου. Είμαι ικανοποιημένος με το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ δεν είχε ευκαιρία παρά μόνο μια αντεπίθεση και ένα σουτ που έφυγε άουτ. Δεν τους επιτρέψαμε να μας απειλήσουν και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Είμαι χαρούμενος για τη σημερινή νίκη με το γκολ ενός παίκτη που ξέρει ότι δεν είναι ο καλύτερος, αλλά δουλεύει σκληρά και είναι ωραίος χαρακτήρας», ήταν η τοποθέτηση του Λίνεν που στη συνέχεια άλλαξε ύφος και ξεκαθάρισε τη θέση του σε ό,τι αφορά το επεισόδιο ανάμεσα σε Κατίδη και Πήδουλα. Και από όσα είπε, δεν φαίνεται και πολύ ευοίωνο το μέλλον του παίκτη στην ΑΕΚ...

«Ακουσα, έμαθα τι δημοσιεύθηκε για το σκηνικό με τον Κατίδη και τον Πήδουλα. Αυτά που βγήκαν προς τα έξω δεν έχουν σχέση με το τι πραγματικά έγινε. Η συμπεριφορά του Κατίδη δεν μου άφησε καμία άλλη επιλογή παρά μόνο να του πω ότι θα είναι εκτός αποστολής. Θα έχουμε μια συζήτηση και με τον πρόεδρο τις επόμενες μέρες για να δούμε τι θα γίνει γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Είναι πολύ σημαντική η συμπεριφορά για κάθε ποδοσφαιριστή και δυστυχώς αυτός ο παίκτης δε δείχνει να μαθαίνει από τέτοια πράγματα...

Ολη την εβδομάδα δούλευα για να μάθω γιατί χάσαμε το ματς με τον Λεβαδειακό και ένας από τους λόγους είναι ότι κάποιοι παίκτες στην ομάδα δεν συμπεριφέρονται στα αποδυτήρια με τον σωστό τρόπο. Ετσι έχουμε πρόβλημα. Ηθελα να ξεκαθαρίσω αυτή την κατάσταση πριν το ματς για να έχουμε όλοι το μυαλό μας στο παιχνίδι. Ολοι δέχθηκαν τις παρατηρήσεις μου, εκτός από έναν (σ.σ. Κατίδης) που δεν συμπεριφέρθηκε σωστά και έμεινε εκτός... Πρέπει όλοι να δείχνουν σεβασμό σε όλους. Αν όχι, δε θα πετύχεις τίποτα.

Δεν μπορώ να καταλάβω και είναι πολύ άσχημο αυτό που γίνεται γιατί κάποιοι δημοσιογράφοι γράφουν για το θέμα του Κατίδη και του γυμναστή χωρίς να ξέρουν τι πραγματικά έγινε. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό και είμαι πολύ εκνευρισμένος με αυτό. Για μένα ο Πήδουλας είναι ένας από τους καλύτερους γυμναστές που έχω συνεργαστεί και εκπληκτικός χαρακτήρας. Είναι απίστευτο ένας 19χρονος (σ.σ. Κατίδης) να συμπεριφέρεται έτσι και σίγουρα θα υπάρξουν συνέπειες στο μέλλον».

Κλείνοντας, ο Λίνεν αναφέρθηκε στην ανάγκη να μπορούν παίκτες μεγάλης ηλικίας να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα Νέων.

«Είχα πει πριν 5-6 χρόνια και θα το ξαναπώ, γιατί είναι γελοίο, το να μην μπορούν να αγωνιστούν στη δεύτερη ομάδα παίκτες μεγαλύτεροι σε ηλικία, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο, για να παίρνουν ματς στα πόδια τους. Οταν έφυγα πρώτη φορά από την Ελλάδα οι ομάδες ήταν κάτω των 20 ετών, τώρα κάτω των 19, αν ξαναφύγω και επιστρέψω μπορεί να είναι κάτω των 17... Είναι γελοίο όλο αυτό και δε βοηθάει τους ποδοσφαιριστές, είναι γελοίο και γίνεται μόνο στην Ελλάδα. Ο Παυλής είναι 23 ετών, στη Γερμανία θα θεωρείται νέος ποδοσφαιριστής, εδώ θεωρείται ποδοσφαιριστής που είναι στο τέλος της καριέρας του».



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved