Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 1-2: Ραντεβού στο... ντέρμπι! (photos)

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 1-2: Ραντεβού στο... ντέρμπι! (photos)

Εβγαλε... γούστα μέσα στη Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός του Χουάν Ραμόν Ρότσα, έπαιξε ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών και τέτοιο που θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί του, νίκησε με 2-1 τον Πανιώνιο και πλέον δίνει τη... σκυτάλη στον κόσμο του, για το ραντεβού της ερχόμενης Κυριακής στο ΟΑΚΑ και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Και όλα δείχνουν ότι καιρού επιτρέποντος οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα αντιδράσουν θετικά σε αυτή την ανοικτή πρόσκληση που με την παρουσία της στα τελευταία παιχνίδια τούς απευθύνει η ομάδα του Ρότσα, που σε κάθε παιχνίδι (εξαιρουμένης της μέτριας εμφάνισης κόντρα στον Πλατανιά) βγάζει και νέα δεδομένα στον αγωνιστικό χώρο. Φυσικά, με ενδιάμεσο σταθμό το Λονδίνο όπου οι πράσινοι θα διεκδικήσουν το δικό τους θαύμα, προκειμένου να συνεχίσουν στο Europa League, αφήνοντας εκτός την πανίσχυρη Τότεναμ.

Το... μενού της Νέας Σμύρνης περιελάμβανε συνταγή γκολ για Οσκαρ από τον Πετρόπουλο και τον Βύντρα, στα πρόσωπα των οποίων οι «πράσινοι» βρήκαν δύο δεινούς εκτελεστές, που «μάγεψαν» με την αποτελεσματικότητά τους. Ο πρώτος τελειώνοντας υποδειγματικά την αντεπίθεση με ατομική προσπάθεια από πλάγια και σουτ που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον γκολκίπερ του Πανιωνίου και ο δεύτερος με κεραυνό εκτός περιοχής μετά από πάσα σε εκτέλεση φάουλ. Πάλι άναυδος ο Γιαννακόπουλος. Και όλα αυτά μέσα σε 4 μόλις λεπτά, καθώς στο 24' γράφτηκε το 0-1 και στο 28' το 0-2, με τους «πράσινους» να έχουν κι άλλες ευκαιρίες. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να απειλήσει στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου για να ξαναμπεί στο ματς και το κατόρθωσε, μειώνοντας σε 1-2 με τον Ντούνη στο 78ο λεπτό, δίνοντας άγρια ομορφιά στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Ελληνικές ενδεκάδες

Το πλέον ενθαρρυντικό μήνυμα, τόσο για το ματς, όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του, ήταν οι συνθέσεις των δυο ομάδων στη Νέα Σμύρνη. Ο Πανιώνιος είχε έντεκα Έλληνες στο γήπεδο κι ο Παναθηναϊκός οχτώ στους έντεκα, δείγμα τόσο της τάσης να αναδειχθούν νέοι ποδοσφαιριστές όσο και της οικονομικής κατάστασης που υπάρχει. Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» προτίμησε κάτω από τα δοκάρια τον Γιαννακόπουλο και τους Κούρο, Κουλουχέρη, Αυλωνίτη και Σπυρόπουλο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, με τους Ρόκα και Ρόβα σε ρόλο ανασταλτικών μέσων. Μπροστά τους κινήθηκε ο Φανούρης Γουνδουλάκης ενώ αριστερά ήταν ο Κολοβός και δεξιά ο Ντούνης, με τον Χρήστο Αραβίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Στον αντίποδα, ο Χουάν Ραμόν Ρότα επιφύλασσε μίνι-έκπληξη στην ενδεκάδα με τη χρησιμοποίηση του Πετρόπουλου στο αρχικό σχήμα. Έτσι, ο Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη παρατάχθηκε με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια και τους Σπυρόπουλο, Τριανταφυλλόπουλο, Βύντρα και Σεϊταρίδη από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή θέση ανασταλτικού πήρε ο Βίκτορ Βιτόλο με τους Ζέκα και Σισοκό μπροστά του με περισσότερες οργανωτικές αρμοδιότητες. Ο Μαυρίας κινήθηκε στο δεξί άκρο και ο Χριστοδουλόπουλος στο αριστερό, με τον Πετρόπουλο στην κορυφή της επίθεσης.

Φορτσάτος Παναθηναϊκός, «Πετρογκόλ» και… οβίδα!

Οι «πράσινοι» από το ξεκίνημα του παιχνιδιού έδειξαν ορεξάτοι, επιβλήθηκαν με το καλημέρα των αντιπάλων παίρνοντας το κέντρο κι έκαναν το παιχνίδι τους στη Νέα Σμύρνη. Η ομάδα του Ρότσα ήταν εξαιρετικά οργανωμένη στο γήπεδο, άλλαζε ωραία τη μπάλα και έφτασε νωρίς κοντά στο γκολ, με τον Σισοκό στο 3’ να κάνει καλό σουτ που έδιωξε δύσκολα ο Γιαννακόπουλος. Οι γηπεδούχοι δεν ήταν κακοί, δεν μπορούσαν ωστόσο να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του ματς από ένα σημείο κι έπειτα. Ναι μεν κατάφεραν σε κάποιες περιπτώσεις να κρατήσουν μπάλα, ανέβηκαν σε μέτρα και θέλησαν να απειλήσουν τον Καρνέζη, αλλά ο Παναθηναϊκός πάνω που ο Πανιώνιος πήγε να «ανέβει» κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Ήταν το 24’ του ματς, όταν σε μια αντεπίθεση του Παναθηναϊκού ο Πετρόπουλος πήρε τη μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή και δεξιά, διάνυσε αρκετά μέτρα κουβαλώντας τη και όταν μπήκε στην περιοχή έκανε ωραίο διαγώνιο σουτ, με το δεξί πόδι μάλιστα, στέλνοντας τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Γιαννακόπουλου. Το γκολ φάνηκε να… κόβει τα πόδια των γηπεδούχων, με τον Βύντρα στο 27’ να… ξεραίνει τους πάντως στη Νέα Σμύρνη καθώς σε εκτέλεση φάουλ ο Χριστοδουλόπουλος του έστρωσε λίγο τη μπάλα και ο 31χρονος αμυντικός με σουτ-οβίδα την κάρφωσε στα δίχτυα για το δεύτερο γκολ των «πράσινων» στη Νέα Σμύρνη.

Από αυτό το σημείο κι έπειτα, ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του ματς. Οι «πράσινοι» είχαν κι άλλες καλές στιγμές, με ένα δυνατό σουτ του Σπυρόπουλου στο ημίωρο και μια αντεπίθεση με τον Μαυρία, ενώ ο Πανιώνιος θέλησε να αντιδράσει με τον Ντούνη στο 36’ και τον Κολοβό στη συνέχεια της ίδιας φάσης να μην νικούν τον Καρνέζη, στην καλύτερη φάση των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος, το οποίο ολοκληρώθηκε με καθολική υπεροχή του Παναθηναϊκού σε όλα τα επίπεδα.

Εμφανίστηκε… ο Πανιώνιος

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός φαινόταν να έχει την υπεροχή, όμως ο Πανιώνιος ήταν πιο ζωηρός, ο Ελευθερόπουλος βοήθησε την ομάδα του από τον πάγκο κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μπουν ξανά στο ματς οι «κυανέρυθροι». Με τον Μενδρινό στη μεσαία γραμμή η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε δημιουργία, έφτασε περισσότερες φορές στην περιοχή του Καρνέζη και προβλημάτισε τον νωθρό Παναθηναϊκό που έδειχνε να «κάθεται» στο υπέρ του σκορ. Έτσι, αφού οι προσπάθειες των παικτών του Ελευθερόπουλου σταματούσαν στον εξαιρετικό για ένα ακόμα παιχνίδι Καρνέζη, ο «Ελέ» έβαλε στο ματς και τον Καμπάνταη, παίζοντας με δυο επιθετικούς.

Πάντως, ούτε ο Αραβίδης ούτε κι ο Καμπάνταης ήταν αυτοί που κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα και το γκολ για τον Πανιώνιο ήρθε από τον Ντούνη. Ο δεξιός εξτρέμ της ομάδας της Νέας Σμύρνης απείλησε στο 77’ με τον Καρνέζη να του λέει «όχι», όμως στο επόμενο λεπτό μετά από λάθος απομάκρυνση του Τριανταφυλλόπουλου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κι έβαλε… φωτιά στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Ο Πανιώνιος ανέβηκε κι άλλο, η εξέδρα μπήκε στην εξίσωση του ματς, όμως αντέδρασε από τον πάγκο κι ο Ρότσα, βάζοντας στο παιχνίδι τους «φρέσκους» Χουχούμη και Τοτσέ, αλλά και τον Πάπε Σο στο τελευταίο πεντάλεπτο για να ανακτήσει τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή.

Αυτό δεν επετεύχθη στο μέγιστο βαθμό, όμως έστω και με αρκετή πίεση στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά του και να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, όπως και πέρσι, στη Νέα Σμύρνη, επιστρέφοντας στις νίκες μετά το «στραβοπάτημα» της προηγούμενης εβδομάδας στα Χανιά. Πλέον η ομάδα του Ρότσα έχει μπροστά της την πρόκληση του Λονδίνου και το ματς… τελικό με την Τότεναμ, ενώ σε επτά μέρες από τώρα περιμένει στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό για το ντέρμπι των «αιωνίων»…

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα Πανιώνιος -Παναθηναϊκός

Θυμηθείτε το pregame του αγώνα



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved