Σπανός: «Ηθικός αυτουργός ο Άρης»

Σπανός: «Ηθικός αυτουργός ο Άρης»

Ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, μίλησε για όσα συνέβησαν χθες βράδυ (1/12) στο «Κλ. Βικελίδης», τονίζοντας πως οι παίκτες και οι παράγοντες του Άρη ήταν οι ηθικοί αυτουργοί των επεισοδίων.

Αιχμές κατά των παραγόντων και των παικτών των «κιτρίνων» άφησε ο Γιώργος Σπανός, μιλώντας στον «SENTRA 103,3».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Σπανός:

Για όσα συνέβησαν μετά το παιχνίδι: «Πιστεύω ότι η ανακοίνωση της ΠΑΕ τα λέει σχεδόν όλα. Νομίζω ότι ο Άρης ήθελε να πάρει το παιχνίδι με όποιον τρόπο μπορούσε. Καταλαβαίνουμε την αναγκαιότητα των βαθμών, αλλά αυτά που έγιναν μετά τη λήξη προσβάλουν το ποδόσφαιρο και είναι σκηνές που το δυσφημούν σε όλο τον κόσμο. Το να βρίσκονται επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ημίγυμνοι μέσα στο κρύο για περισσότερο από μια ώρα είναι πολύ άσχημες σκηνές. Από εκεί και πέρα δεν καταλαβαίνω πού έχουν παράπονα, γιατί είδα ανακοινώσεις περί σφαξίματος. Αυτό που γνωρίζω και λέει η πραγματικότητα είναι ότι ο Ατρόμητος δίκαια έπαιξε με δέκα παίκτες από το 43', ενώ από εκεί και πέρα για το γκολ που διαμαρτύρονται για χέρι, είδα πέντε έξι φορές τη φάση και δεν έβγαλα τέτοιο συμπέρασμα. Πιστεύω, μάλιστα, ότι υπήρχαν παίκτες του Άρη με κίτρινη που έδωσαν αφορμή στον διαιτητή να τους αποβάλει. Τώρα πού είδαν ότι τους έσφαξε η διαιτησία δεν το καταλαβαίνω. Βέβαια, ο εκνευρισμός που φέρνει πάντα ένα γκολ στο τέλος ίσως έφερε και αυτά που συνέβησαν».

Για τη συμπεριφορά των ανθρώπων του Άρη: «Οι πρωταγωνιστές σε ένα παιχνίδι είναι οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες. Σε κάποια πράγματα μπορούμε να γίνουμε ηθικοί αυτουργοί. Κάποιοι παίκτες του Άρη δεν κράτησαν την ψυχραιμία τους με αποτέλεσμα να παρασύρουν φιλάθλους, όπως έγινε και με ορισμένους παράγοντες. Θεωρώ ότι έπρεπε να είναι πιο ψύχραιμοι και να δουν ότι μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και, αν και με δέκα παίκτες, έπαιξε τον Άρη μονότερμα στο δεύτερο ημίχρονο. Δικαιούμαστε, μάλιστα, ακόμη και να κερδίσουμε αν έμπαινε το δοκάρι. Αντί να κάνουν αυτοκριτική που, κέρδιζαν παίζοντας με παίκτη παραπάνω, σε καυτή έδρα, να ψάχνουν άλλοθι γιατί ισοφαρίστηκαν στο τέλος, ξεφεύγει από την πραγματικότητα που είναι εντελώς διαφορετική».

Για τους λόγους που τον οδήγησαν να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο: «Αν γνωρίζατε το βιογραφικό και την ιστορία τη δική μου, προέρχομαι από παραγοντική οικογένεια και έχω γεννηθεί στο ποδόσφαιρο. Ο πατέρας μου ήταν επί σειρά ετών στον Ιωνικό και έχω γεννηθεί μέσα στο ποδόσφαιρο που το παρακολουθώ από πέντε χρονών».

Για το αν έχει σκεφτεί να τα παρατήσει, λόγω της κατάστασης που επικρατεί: «Όλοι οι χώροι έχουν τα προβλήματά τους και το ποδόσφαιρο αποτελεί προέκταση της κοινωνίας. Κάθε ένας κάνει τις επιλογές και έχει τις αδυναμίες του. Ασχολούμαι από πολύ μικρός, το αγαπάω δεν προσδοκώ να κερδίσω κάτι από αυτό, γιατί δεν είμαι επαγγελματίας παράγοντας. Κάνω απλώς αυτό που αγαπώ. Όπως όλοι οι χώροι έχει προβλήματα και χρειάζεται βελτίωση σε κάποιους τομείς. Πρόκειται για ένα λαϊκό άθλημα που βρίσκεται στην επικαιρότητα και κάποια πράγματα διογκώνονται για να δημιουργούνται εντυπώσεις».

Για το αν συμμερίζονται την άποψή του και οι υπόλοιποι παράγοντες: «Μόνος μου δεν μπορώ να πετύχω τίποτε. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που σκέφτονται σωστά το κομμάτι ποδόσφαιρο και θέλουν να έχουν υγιείς ομάδες. Θεωρώ ότι όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα».

Για το γεγονός ότι διογκώνονται αυτά τα κακώς κείμενα: «Δεν μπορούμε να λέμε ότι όλα είναι μαύρα. Προσπαθούμε όλοι να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο, σε μια δύσκολη συγκυρία που έχει σαρώσει τα πάντα στην χώρα και απειλείται η βιωσιμότητα ιστορικών ομάδων. Πρέπει να βοηθήσουμε ποδόσφαιρο γιατί ζουν πολλοί άνθρωποι από αυτό».

Για το αν υπήρξε θέμα Μπάγεβιτς: «Ποτέ. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία, η ομάδα είναι μέσα στους στόχους της, κάναμε την καλύτερη εμφάνιση εκτός έδρας κι αν παίζουμε με αυτό το πάθος και θέληση θα παίρνουμε αποτελέσματα. Υπάρχουν ισοπαλίες που θα σε πικράνουν, αλλά και άλλες που θα πάρεις οφέλη όπως η χθεσινή, με παίκτη λιγότερο για παραπάνω από ένα ημίχρονο και καταπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο».

Για την περίπτωση Σκόνδρα: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα. Εφόσον ικανοποιηθούμε οικονομικά θα τον παραχωρήσουμε τον Ιανουάριο».



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved