Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-1: Ο… κύκλος των χαμένων ευκαιριών (photos)

Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-1: Ο… κύκλος των χαμένων ευκαιριών (photos)

Για ένα ακόμα παιχνίδι, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε… επιπόλαιος στην τελική προσπάθεια, έχασε σωρεία ευκαιριών, δέχθηκε ένα… φθηνό γκολ από τον Ουντόζι στο (37’) με αποτέλεσμα να πάρει μία… αγχωτική νίκη απέναντι στον Πλατανιά με 2-1 χάρις σε τέρματα των Αμπντούν (6’) και Τοροσίδη (19’).

Έστω κι έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν την έβδομη συνεχόμενη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια στο «Γ. Καραϊσκάκης», παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αυξάνοντας τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ στους 11 βαθμούς, με τον «Δικέφαλο» να αγωνίζεται την Κυριακή με την Βέροια και πλέον… κοιτούν τον αγώνα της 6ης αγωνιστικής του Champions League με την Άρσεναλ.

Από την… άλλη, οι Κρητικοί του Άγγελου Αναστασιάδη, παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί κυρίως μετά το τέρμα του Ουντόζι στο 37’ και στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο… πλήρωσαν το… νωθρό ξεκίνημα και έμειναν έτσι στους 15 βαθμούς.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό, καθώς μόλις στο 5’ ο Ιμπαγάσα κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Δέντσα μέσα στην περιοχή και ένα λεπτό αργότερα, ο Αμπντούν από την… άσπρη βούλα άνοιξε το σκορ για τους «ερυθρόλευκους».

Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τους ποδοσφαιριστές του Λεονάρντο Ζαρντίμ, οι οποίοι δεν κατέβασαν… ταχύτητα και αναζήτησαν ένα δεύτερο γρήγορο τέρμα, ωστόσο στο 8’ το σουτ του Φουστέρ απέκρουσε ο Κηπουρός και δέκα λεπτά αργότερα, ο Ισπανός απείλησε και πάλι, αλλά το πλασέ που έκανε… αλά Τούμπα, πέρασε άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι του πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Η πίεση των Πειραιωτών έφερε… καρπούς στην αμέσως επόμενη φάση, όταν ο Χολέμπας έγινε αποδέκτης του πλασαριστού κόρνερ του Αμπντούν, σέντραρε και ο Τοροσίδης στο δεύτερο δοκάρι νίκησε για δεύτερη φορά τον Κηπουρό, διαμορφώνοντας το 2-0, φανερώνοντας ακόμα μία φορά τα κενά στην άμυνα του Πλατανιά. Μάλιστα, στο 22’ ο Μήτρογλου θα μπορούσε να είχε γράψει και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, αλλά το σουτ που έκανε έξω από την περιοχή πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Τα κενά των Χανιωτών… ανάγκασαν τον Άγγελο Αναστασιάδη να κάνει νωρίς την πρώτη του διορθωτική αλλαγή από τον πάγκο, βγάζοντας από τον αγωνιστικό χώρο τον Δέντσα και βάζοντας στην θέση του τον Ντόε, θέλοντας να δυναμώσει την τετράδα της άμυνας.στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν δειλά δειλά στην επίθεση, στο 22’ ο Μιρτέτα έκανε τη σέντρα, αλλά ο Κάρολ μπλόκαρε, ενώ στο 27’ το δυνατό σουτ του άσου του Πλατανιά πέρασε άουτ, χωρίς να προκαλέσει πολλά προβλήματα στον Βορειοϊρλανδό τερματοφύλακα.

Στα επόμενα λεπτά, οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ ανέκτησαν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Ιμπαγάσα και τον Αμπντούν, οι οποίοι προκάλεσαν τα περισσότερα προβλήματα για την εστία των Κρητικών, ωστόσο, στο 37’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην μείωση του σκορ με τον Ουντόζι, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και ο Κάρολ έκανε ολέθριο λάθος με… αποτέλεσμα να μαζέψει την μπάλα από το βάθος της εστίας του.

Ο Ολυμπιακός θέλησε να απαντήσει άμεσα, ωστόσο, στο 38’ ο Φουστέρ με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κηπουρού, ολοκληρώνοντας την… τριάδα των χαμένων ευκαιριών, κάτι που δείχνει πως δεν του… πάει στα τελευταία ματς το παιχνίδι στον Ισπανό.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν και πάλι, αυτή την φορά με τον Τοροσίδη που έκανε το σουτ, αλλά ο Κηπουρός απέκρουσε. Στο 45’ ο Μήτρογλου έκανε ωραία ενέργεια, απέφυγε με το… κατέβασμα της μπάλας τους δύο κεντρικούς αμυντικούς του Πλατανιά, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Σιόβα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μία αλλαγή για τον Άγγελο Αναστασιάδη, τη δεύτερη. Ο Ουκάρ έμεινε στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο πέρασε ο Μαρτσάκης. Στα πρώτα λεπτά της «επανάληψης», οι γηπεδούχοι διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο, ο Πλατανιάς έβγαινε περισσότερες φορές στην επίθεση και αναζητούσε το τέρμα της ισοφάρισης κυρίως στις αντεπίθεσης.

Μάλιστα, η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο… μισό του αγώνα ήταν για τους φιλοξενούμενους, όταν στο 62’ ο Παληγεώργος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Μήτρογλου έκανε το σουτ, αλλά ο Κηπουρός απέκρουσε. Αυτή ήταν η τελευταία προσπάθεια του Έλληνα άσου, μια και στην συνέχεια έδωσε την θέση του στον Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός μπήκε… φουριόζος και στο 67’ πήρε τη κεφαλιά από σέντρα του Φουστέρ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 72’ ο Αναστασιάδης ολοκλήρωσε τις αλλαγές από τον πάγκο, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ναζλίδη στη θέση του Μιρτσέτα, για να κάνει πιο επιθετικό τον Πλατανιά, ενώ στο 75’ ο Γκρέκο μπήκε αντί του Μανιάτη, στην δεύτερη κίνηση του Ζαρντίμ από τον πάγκο.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά, μια και το «συγκρότημα» του Πειραιά είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, θέλησε να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Κηπουρού, αλλά στο 79’ η προσπάθεια του Αριέλ Ιμπαγάσα πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του πορτιέρο των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα να παραμένει το όποιο άγχος στην εξέδρα.

Στο 84’ ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του από τον πάγκο, με τον Βλαχοδήμο να παίρνει τη θέση του Φουστέρ, σε μία προσπάθεια του Πορτογάλου προπονητή να δώσει άλλη… πνοή στην δεξιά πτέρυγα των «ερυθρόλευκων». Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με μία ακόμα καλή στιγμή για τους Πειραιώτες, όταν στο 94' ο Χολέμπας έκανε το σουτ, αλλά ο Κηπουρός απέκρουσε.

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του παιχνιδιού από το Onsports



ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved