Δικαίωση για τον Ατρόμητο, 1-1 με τον Άρη στο Βικελίδης

Δικαίωση για τον Ατρόμητο, 1-1 με τον Άρη στο Βικελίδης

Παλικαρίσια ισοπαλία μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέσπασε από τον Άρη ο Ατρόμητος, ο οποίος αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ λόγω του γκολ του Σουνά (15') και αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο για ένα ολόκληρο ημίχρονο (αποβολή Ταυλαρίδη στο 44'), πίεσε ασφυκτικά και δικαιώθηκε με τον Σκόνδρα να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις (1-1).

Ένα παράξενο παιχνίδι διεξήχθη σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Ο Άρης δεν θα μπορούσε να ελπίζει σε καλύτερο πρώτο ημίχρονο, καθώς στη μοναδική καλή στιγμή που είχε, κατάφερε να σκοράρει με το πρώτο γκολ του Σουνά στη Σούπερ Λίγκα, ενώ κέρδισε και την αποβολή του Ταυλαρίδη. Ο δε Ατρόμητος ήταν άνευρος και για ένα ακόμα ματς ακίνδυνος μια και παρά την κατοχή, αδυνατούσε να απειλήσει. Το παράδοξο, λοιπόν, είναι ότι στο δεύτερο μέρος, ο Άρης αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο, πέρασε ελάχιστες φορές τη σέντρα και βρήκε απέναντί του έναν Ατρόμητο που ήταν κλάσεις καλύτερος με δέκα παίκτες από ότι με έντεκα. Το τελικό 1-1 φαντάζει δίκαιο αν και οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για τη φάση του γκολ της ισοφάρισης, υποστηρίζοντας ότι πριν σουτάρει ο Σκόνδρας, κοντρόλαρε τη μπάλα με το χέρι.

Από το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο αξίζει να κρατήσει κάποιος τον πολύ ωραίο συνδυασμό των παικτών του Άρη στη φάση του γκολ, τα νεύρα - κυρίως από πλευράς φιλοξενούμενων και το πάθος των «κίτρινων» που κυριολεκτικά δεν έχασαν καμία προσωπική μονομαχία.

Ο Άρης μπήκε από την αρχή πολύ φορτσάτος στο παιχνίδι, στάθηκε όμως και τυχερός, καθώς στην πρώτη του ουσιαστικά επίσκεψη στα καρέ του Ιτάνζ, στο 15', βρήκε δίχτυα. Ο Γιαννιώτας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Καπετάνος έστρωσε με φοβερό τακουνάκι τη μπάλα στον Σουνά και αυτός με σουτ από το ύψος του πέναλτι, ξεσήκωσε τους οπαδούς του Άρη που αποφάσισαν να περάσουν το απόγευμά τους στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Το γκολ δεν στάθηκε ικανό να αφυπνίσει τους Περιστεριώτες. Διότι μπορεί να είχαν την εδαφική υπεροχή και να κρατούσαν τη μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια τους, εντούτοις οι ευκαιρίες που δημιούργησαν ήταν ελάχιστες και καμία από αυτές, κλασική. Με εξαίρεση ένα γυριστό του Ιγκλέσιας στο 13' (άουτ) και μια κεφαλιά του Κούκι στο 23' (μπλόκαρε ο Βελλίδης), ο Ατρόμητος δεν απείλησε και δικαιολογημένα έμεινε στο μηδέν. Και το χειρότερο είναι ότι το ματς του «στράβωσε» από μια αφελή ενέργεια του Ταυλαρίδη στο 44'. Ο πολύπειρος αμυντικός, ο οποίος είχε ήδη κάρτα, σήκωσε πολύ ψηλά το πόδι του σε διεκδίκηση με τον Αγκάνθο, βρήκε τον Ισπανό στο... κεφάλι και μοιραία δέχθηκε δεύτερη κίτρινη αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Καλύτερος με δέκα

Η λογική έλεγε ότι ο παθιασμένος Άρης θα επεδίωκε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα για να σημειώσει ένα δεύτερο τέρμα και να καθαρίσει το ματς. Φευ... Ο Ατρόμητος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο και παρότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, έμοιαζε σαν να έχει δύο περισσότερους από τον αντίπαλό του στον αγωνιστικό χώρο. Με ασφυικτική πίεση από ψηλά, εμπόδιζε την ανάπτυξη του Άρη, έκλεβε μπάλες και προσπαθούσε είτε από τις πτέρυγες, είτε από τον άξονα, να απειλήσει τον Βελλίδη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μάλιστα ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο στο οποίο έφτιαξαν και τις καλύτερές τους φάσεις. Ο Ιγκλέσιας έπιασε σουτ στην κίνηση στο 66', η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Κούκι, άλλαξε ελαφρώς πορεία, αλλά σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Βελλίδη, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο γκολκίπερ του Άρη έδιωξε σε κόρνερ με υπερένταση έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουμπίνιο.

Το παιχνίδι κύλησε έτσι μέχρι το τέλος. Ο Ατρόμητος περιφερόταν γύρω από την περιοχή των γηπεδούχων, οι οποίοι για ανεξήγητο λόγο οπισθοχώρησαν απελπιστικά. Οι φιλοξενούμενοι δικαιώθηκαν για την προσπάθεια και την επιμονή τους στο 91', όταν σε φάση διαρκείας μέσα στα καρέ του Βελλίδη, ο Σκόνδρας βρήκε τον τρόπο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει σαφέστατα πιο ικανοποιημένο τον Ατρόμητο, όχι μόνο γιατί βρήκε το γκολ στο παρά ένα, αλλά κι επειδή ο βαθμός τον διατήρησε σε τροχιά πεντάδας. Ο Άρης από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να δώσει απάντηση στον εαυτό του για την αδικαιολόγητη εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου. Το γεγονός ότι έμεινε για τέταρτο ματς χωρίς νίκη ήρθε απλά ως φυσιολογικό επακόλουθο...

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα Αρης-Ατρόμητος



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved