Το… χρηματιστήριο του ΠΑΟΚ

Το… χρηματιστήριο του ΠΑΟΚ

Ο Σταύρος Κόλκας αναλύει τα καλοκαιρινά οικονομικά δεδομένα του δικεφάλου.

Η αλήθεια είναι πως παρότι η κουβέντα αυτή μας έχει κουράσει γιατί κυρίως απασχολεί μόνο εμάς σε αυτό το πρωτάθλημα, πρέπει να την κάνουμε για να ξέρουμε πάνω κάτω πού βαδίζουμε.

Στη τελευταία δημόσια τοποθέτηση της ΠΑΕ ακούστηκε η φράση «άνοιγμα ρευστότητας» το οποίο αγγίζει τα 4εκατ. ευρώ. Με την πρόκριση στους 32 το άνοιγμα μόλις που ξεπερνά τα τρία εκατ ευρώ, θεωρητικά, αλλά νομίζω πως πολλά είναι αυτά που δεν υπολογίζουν όσοι κάνουν λογαριασμούς.

Το καλοκαίρι θα έχουμε σίγουρα μειωμένα διαρκείας ακόμη και αν πάρουμε το κύπελλο και έχουμε καλή παρουσία στα πλέι οφς. Η κοινωνία έχει λυγίσει κι αυτό φαίνεται από το ότι μεγάλη πτώση παρουσιάζεται φέτος στις πωλήσεις των μεμονωμένων εισιτηρίων της ΠΑΕ. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ο ΠΑΟΚ παρότι προχώρησε στην Ευρώπη δεν κατάφερε να κλείσει εντελώς το άνοιγμα.

Οι υπόλοιποι είναι απλοί. Η αύξηση της φορολογίας είναι ο βασικός λόγος και ο δεύτερος είναι τα μεγάλα πριμ προς στους παίκτες για τις ευρωπαϊκές διακρίσεις. Ένα εκατ. ευρώ με το που μπήκαν στους ομίλους, 560 χιλιάδες ευρώ που πήραν από τους πόντους που μάζεψαν στους έξι αγώνες. Φόροι, έξοδα μετακινήσεις κτλ, τα μη προβλεπόμενα έσοδα από την Ευρώπη, δεν ήταν αυτά που όλοι θα θέλαμε. Βάλτε και τη μείωση εσόδων από χορηγίες και δέσαμε.

Πώς θα αντιμετωπιστεί το άνοιγμα; Σίγουρα όχι με πωλήσεις αφού τα χρήματα που θα ήθελε να πάρει ο ΠΑΟΚ από τον Βιεϊρίνια δεν υπάρχουν στη γύρα. Η τιμή που ακούγεται μόλις που αγγίζει τα πέντε εκατ. ευρώ και με 35% μεταπώληση στη Πόρτο, το ποσό που μένει στον ΠΑΟΚ δεν είναι αυτό που πρέπει για να αξίζει τον κόπο η πώλησή του.

Μία άλλη πώληση που θα μπορούσε να γίνει, έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται ο μάνατζέρ του, είναι αυτή του Κρέσιτς, αλλά πολύ δύσκολα θα φτάσει στο εκατομμύριο που ακούγεται. Μάλλον, ο ΠΑΟΚ δεν έχει τη δυνατότητα πώλησης παίκτη αυτή τη περίοδο.

Η στρατηγική μείωσης του ανοίγματος είναι απλή. Από την αρχή της επόμενης σεζόν, στο ρόστερ θα υπάρχουν έξι γηγενείς με μικρά συμβόλαια. Οι Αθανασιάδης, Τσουκαλάς, Κάτσε, Σταφυλίδης, Μωησιάδης, Πετρίσεβιτς θα πιάσουν χώρο.

Τα συμβόλαια που αναμένεται να γίνουν δεν θα ξεπερνάνε τις 250 χιλιάδες ευρώ και με δεδομένη την αποχώρηση ή την μείωση των αποδοχών του Μούσλι και τη φυγή σίγουρα του Φιλομένο αλλά και άλλων ποδοσφαιριστών, το μπάτζετ θα πέσει κοντά στο 1,5εκατ. ευρώ.

Αυτό μεταφράζεται ως καθυστέρηση πληρωμών το πολύ για μία δόση συμβολαίου και με την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα, θα είναι ελεγχόμενη. Αρκεί να μην έχουμε διοικητικές αναταράξεις.



Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved