Θρύλος… Champions League

Θρύλος… Champions League

Η παρουσία του Ολυμπιακού στο Champions League της επόμενης περιόδου είναι το μεγάλο στοίχημα, μετά τη φετινή επικείμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος, για τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται τη νέα χρονιά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, ωστόσο ο μεγαλομέτοχος των «ερυθρολεύκων» δεν πρόκειται να μείνει ικανοποιημένος μόνο απ’ αυτό. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως και όλοι οι συνεργάτες του στην Πλατεία Αλεξάνδρας, θέλει να δει τη νέα χρονιά τον Ολυμπιακό να διαγράφει τη φετινή αρνητική ευρωπαϊκή πορεία του με μια αντίστοιχη εξαιρετική στο Champions League.
Αν και το πρωτάθλημα δεν έχει φτάσει ακόμα στο τέλος του, στο «λιμάνι» έχουν ξεκινήσει ήδη το προγραμματισμό τους σε ό,τι αφορά στη νέα χρονιά. Το Onsports ανοίγει το… φάκελο και σας  παραθέτει τα τέσσερα «κεφάλαια» που απασχολούν τον Βαγγέλη Μαρινάκη εν όψει του νέου Champions League …

1.  ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ

Το συμβόλαιο του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει διάρκεια 1+1 χρόνια, ωστόσο πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Βάσκος τεχνικός θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά στο «λιμάνι». Υπάρχει ικανοποίηση και από τις δύο πλευρές και έτσι θ’ ανανεωθεί, όπως προβλέπει το συμβόλαιό του, η συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκους». Στην πρώτη του παρουσία στους «ερυθρόλευκους», ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την Ανόρθωση στο Champions League και έτσι για τον ίδιο αποτελεί κίνητρο η παρουσία των Πειραιωτών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

2.   ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ

Εξαιρετική σημασία για το… χτίσιμο του νέου Ολυμπιακού έχουν οι ανανεώσεις των συμβολαίων. Ο Κέβιν Μιραλάς συμφώνησε με τους «ερυθρόλευκους» και το μόνο που απομένει είναι το ποσό που θα πάρει ο μανατζέρ του. Ο Βέλγος αναμένεται να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο μέχρι το τέλος του μήνα.
Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η ανανέωση του συμβολαίου του Ραφίκ Τζεμπούρ για δύο ακόμη χρόνια, όπως προβλέπει δηλαδή το συμβόλαιό του. Άπαντες στον Ολυμπιακό είναι ευχαριστημένοι με την μέχρι σήμερα παρουσία του, ενώ πιστεύουν ότι θα παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος τη νέα χρονιά.

Σε ό,τι αφορά στον Ραούλ Μπράβο, υπάρχει επιθυμία ανανέωσης της συνεργασίας και από τις δύο πλευρές, όχι όμως με το ποσό που προβλέπει το σε ισχύ συμβόλαιό του. Ο Ισπανός δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να πάρει 1,3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για πρόταση περίπου με τα μισά χρήματα. Ο Ραούλ Μπράβο θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό, αλλά ο ίδιος θέλει να… τρενάρει το θέμα όσο μπορεί, προκειμένου να διεκδικήσει περισσότερα χρήματα.

Τη φανέλα των «ερυθρολεύκων» θα φορά τη νέα χρονιά και ο Ούρκο Πάρντο, ο οποίος έχει ενημερωθεί ήδη από τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την επικείμενη αγορά των δικαιωμάτων του από την Ραπίντ Βουκουρεστίου.

Αντίθετα, διαφορετικά είναι τα δεδομένα για τους Γιάννη Παπαδόπουλο και Ζαουάντ Ζαϊρί. Το θέμα της παραμονής τους στον Ολυμπιακό είναι ανοιχτό, αν και ο Μαροκινός αύξησε με τις τελευταίες του – έστω και σποραδικές – εμφανίσεις τις πιθανότητες παραμονής του.

3.   ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση ενός τερματοφύλακα, ενός αριστερού μπακ, ενός αμυντικού χαφ, ενός επιθετικού χαφ και ίσως ενός σέντερ φορ. Δεδομένης της απόφασης του Αντώνη Νικοπολίδη να σταματήσει στο τέλος του χρόνου, ο Ολυμπιακός θα πρέπει ν’ αποκτήσει έναν τερματοφύλακα… πρώτης γραμμής. Το όνομα του Γκιγιέρμο Οτσόα παίζει γερά, ωστόσο δεν είναι η μοναδική περίπτωση που απασχολεί τους «ερυθρόλευκους». Ο Οτσόα έχει δεχθεί πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του από την Αμέρικα, ύψους 1,5 εκατομμύριων ευρώ.

Για τη θέση του αριστερού μπακ πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει ο Γιώργος Τζαβέλας. Η ομάδα του τον έχει κοστολογήσει με το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που χαρακτηρίζεται ως απαγορευτικό στον Ολυμπιακό, δεδομένων των συνθηκών. Η περίπτωσή του θ’ απασχολήσει τους «ερυθρόλευκους» εφόσον υποβιβαστεί η Άϊντραχτ και έτσι πέσουν κατακόρυφα οι απαιτήσεις των Γερμανών. Για την ίδια θέση… παίζει και ο Λεονάρντο, ο οποίος έχει παραχωρηθεί δανεικός στην Ιντερνασιονάλ, με την προϋπόθεση όμως ότι θα είναι υγιής.

Για την κάλυψη της θέσης του αμυντικού χαφ περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει ο Κάρλος Σάντσες, της Βαλενσιέν, ενώ για την αντίστοιχη της τριάδας πίσω από τον προωθημένο παίζει ξανά το όνομα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Ολυμπιακός, μην ξεχνάμε, έχει αποσπάσει ήδη την υπογραφή του Χαβίτο και έτσι ενδεχομένως η απόκτηση κάποιου ποδοσφαιριστή σε μία από τις τρεις προαναφερθείσες θέσεις να πάει… περίπατο.

Για τη θέση του σέντερ φορ τα πράγματα είναι σαφώς πιο περίπλοκα, καθώς άγνωστο είναι αν θα παραμείνει ο Μάρκο Πάντελιτς στο ρόστερ του Ολυμπιακού, ενώ θα επιστρέψει και ο Κώστας Μήτρογλου. Ο πρώτος θα παραχωρηθεί εφόσον… σκάσει μια νέα πρόταση είτε από Γερμανία, είτε από κάπου αλλού, ενώ κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γεννέσθαι σχετικά με την περίπτωση του Έλληνα σέντερ φορ.

4.   ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΑΝΕΙΚΟΙ

Αν λάβει κανείς υπόψη του όλα τα παραπάνω μόνο πιθανό δεν είναι το σενάριο να επιστρέψει κάποιος από τους δανεικούς, πίσω στου Ρέντη. Όπως όλα δείχνουν όλοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, οι οποίοι έχουν παραχωρηθεί δανεικοί σε άλλες ελληνικές ομάδες είτε θ’ ανανεωθεί ο δανεισμός τους στις ίδιες, είτε θα παραχωρηθούν δανεικοί σε άλλες.



Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved