Κούγιας στο Onsports: «Έχουμε ξεκινήσει επαφές για νέα Λίγκα!»

Κούγιας στο Onsports: «Έχουμε ξεκινήσει επαφές για νέα Λίγκα!»

Μόνο σε θεωρητικό επίπεδο δεν έχει μείνει η σκέψη αρκετών ομάδων για τη δημιουργία νέου πρωταθλήματος και όπως τονίζει ο Αλέξης Κούγιας στο Onsports, όχι απλά έχουν ξεκινήσει οι πρώτες επαφές μεταξύ παραγόντων, αλλά μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν μπει και οι βάσεις…

Ο γνωστός ποινικολόγος τόνισε πως στη νέα λίγκα θα μετέχουν ομάδες με ιστορία και ειδικό… βάρος, η διαδρομή της οποίας δεν θα εξαρτάται από την απόφαση μερικών ανθρώπων. Παράλληλα, ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε στο Onsports ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι… αποκλεισμένος από τις συζητήσεις για το νέο πρωτάθλημα, αλλά είναι δικό του θέμα αν θέλει να ακολουθήσει ή να μείνει… μόνος του.

- Τις τελευταίες ώρες έχει δημιουργηθεί μεγάλη συζήτηση αναφορικά με την πρωτοβουλία μερικών ομάδων για τη δημιουργία νέας λίγκας, σκέψη που συμμερίζεται –σύμφωνα και με το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Πράσινη» και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός…

«Έχει ξεκινήσει μία συζήτηση με πραγματικούς ιδιοκτήτες ομάδων και ΠΑΕ ή και προέδρους για να ξεκινήσουμε μία νέα προσπάθεια, αφού δεν μπορούμε να αντιταχθούμε στην παντοδυναμία που έχει ο Ολυμπιακός και οι… δορυφόροι του. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός σωματείου, όπως για παράδειγμα είναι η Super League και στο οποίο θα υπάρχει η προοπτική να μετάσχουν ιστορικές ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Άρης, η Παναχαϊκή, η Ξάνθη, η Λάρισα, η Καλαμάτα, η Κόρινθος, ο Πανηλειακός και άλλες ιστορικές ομάδες με κόσμο, όπως για παράδειγμα η Δόξα Δράμας, η Ρόδος ή ο Διαγόρας και ει δυνατόν ο ΟΦΗ. Στόχος είναι να φτιάξουμε μία Super League που δεν θα εξαρτάται η διαδρομή της από τις αποφάσεις ενός ανθρώπου και ενός νοσηρού περιβάλλοντος. Μια Super League που θα συμμετέχουν ιστορικές ομάδες και θα υπάρχουν κριτήρια παρουσίας κόσμου και ηθικής υποδομής. Όχι να το διαμορφώνουν οι Δούροι, οι Αλεξόπουλοι και άλλοι που εκθέτουν το ίδιο το προϊόν, απογοητεύουν τον κόσμο και στο τέλος να το παίρνει μόνο ο Ολυμπιακός, ο οποίος εξασφαλίζει τα 25 εκατομμύρια ευρώ από το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν υπάρχει υγιής ανταγωνισμός και δέχονται να μένουν στην κατηγορία ομάδες οικονομικά εξοντωμένες».

- Ποια είναι τα νομικά αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που μπορούν να παρουσιαστούν για την υλοποίηση αυτής της ενέργειας;

«Νομικά να δημιουργήσουμε ένα σωματείο, στο οποίο θα συμμετάσχουν όλες οι ΠΑΕ, Ανώνυμες Εταιρείες, όπως και Ενώσεις, κάτι που ισχύει και στην Super League, την ΕΠΟ, αλλά και την Football League. Το σωματείο αυτό θα ζητήσει αναγνώριση από την ΕΠΟ. Είναι αδιανόητο η Ομοσπονδία να αναγνωρίζει πρωτάθλημα με λιγότερο ανταγωνιστικές ομάδες και να μην αναγνωρίσει πρωτάθλημα με ιστορικά σωματεία και να υπάρχει μόνο ο Ολυμπιακός, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Πλατανιάς, η Βέροια, ο Πανθρακικός, ο Λεβαδειακός, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Πανιώνιος. Στη συνέχεια, το σωματείο αυτό θα κάνει επαφές και με τις εταιρείες που σχετίζονται με το προϊόν, όπως από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι θα θέλουν να χρηματοδοτήσουν το σωματείο και να δείχνουν αγώνες. Θα ζητήσουμε έσοδα από τον ΟΠΑΠ, όπως παίρνει και η Super League. Βέβαια, αυτό δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Αρχικά θα μπούμε μέλη και μπορεί να γίνει η αίτησή μας δεκτή από την ΕΠΟ σε λίγες μέρες ή μερικές εβδομάδες. Σε διαφορετική περίπτωση θα κοιτάξουμε να προσφύγουμε στα δικαστήρια, καθώς έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε. Δεν μπορεί να αναγνωρίζει μία Super League που μετέχουν ομάδες με ελάχιστα εισιτήρια και όχι μία λίγκα με ομάδες που έχουν βαρύτητα. Ειδικά ομάδες της περιφέρειας, όπως η Παναχαϊκή, ο ΟΦΗ, ο Παναιτωλικός και ο Πανηλειακός. Στην Πελοπόννησο ο Αστέρας έχει 200 εισιτήρια και την Κυριακή αγωνίστηκε ο Παναιγιάλειος με την Καλαμάτα και είχε 5.000 κόσμο. Δεν γίνεται να μην αγωνίζεται η Λάρισα και να αγωνίζεται ο Λεβαδειακός».

Έχετε ξεκινήσει επαφές με ομάδες;

«Με ορισμένες ομάδες έχει γίνει. Βλέπετε αυτό είναι μία πράξη απελπισίας γιατί δεν μπορεί να αποφασίζει ο κ. Μποροβήλος και να είναι στην Super League. Αποφάσισαν να μην υποβιβάζεται καμία ομάδα. Έχουν καταλύσει το καταστατικό της Super League και της ΕΠΟ για να μείνουν οι ομάδες που ήθελαν μαζί με μερικές που δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά, όπως είναι ο Άρης και στέρησαν την ευκαιρία στον Παναιτωλικό, την Καλλιθέα, τον Πανσερραϊκό ή την Παναχαϊκή να αγωνιστούν στην κατηγορία. Ο Ολυμπιακός στα τελευταία 15 χρόνια έχει εισπράξει 500 εκ. ευρώ από την Ευρώπη και δεν υπάρχει κάποιος που θα τον ανταγωνιστεί. Χρηματοδοτείται από την Ευρώπη. Τα προηγούμενα χρόνια μπορούσε, ο Παναθηναϊκός αλλά τώρα έχει διαλυθεί. Στον ΠΟΑΚ είναι ο Σαββίδης τώρα, αλλά δεν μπορεί να αντέξει μόνος του. Όλα αυτά θα παίξουν ρόλο».

- Πότε θεωρείτε πως θα έχουν μπει οι βάσεις για τη νέα λίγκα;

«Θεωρώ μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις και θα έχουμε πάρει μερικές αποφάσεις. Η Super League αυτοκαταργήθηκε. Η λίγκα δημιουργήθηκε ύστερα από μία σκέψη του Πανόπουλου και όλοι συμφώνησαν να είναι πρόεδροι, οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων. Το δέχθηκαν αυτό όλοι και σίγουρα δεν είχαν σκεφτεί πως θα κάνει κουμάντο ο Μποροβήλος. Γύρισαν την Super League στην εποχή των Μητροπουλαίων, των Καλογιάννιδων και άλλων και στην Α’ Εθνική αγωνιζόταν εννέα ομάδες από την Αθήνα».

- Ο Ολυμπιακός είναι αποκλεισμένος από τις συζητήσεις ή μπορεί να μετέχει;

«Αν θέλει και βέβαια μπορεί να μετέχει. Θέλουμε τον Ολυμπιακό. Δεν μπορεί να μείνει μόνος του σε ένα πρωτάθλημα. Ο Κόκκαλης που ήταν πιο διορατικός άνθρωπος κατάλαβε πως θα έμενε στο περιθώριο και μάλιστα βγήκε μπροστά. Θυμάστε τις συναντήσεις με τον Βαρδινογιάννη και πως μαζί πήραν την απόφαση να καταργήσουν την ΕΠΑΕ. Δεν μπορεί να απομονωθεί. Αν βέβαια το θέλει, τότε, μπορεί να μείνει μόνος του. Όμως, τι θα γίνει με τους χορηγούς; Θα πάνε στο προηγούμενο πρωτάθλημα ή θα διαλέξουν αυτό που έχει ομάδες με ειδικό βάρος. Είναι θέμα του ΟΠΑΠ και των χορηγών ποιους θα διαλέξουν».

Διαβάστε ακόμα:

Σκέψεις για νέα Λίγκα!

Το σχόλιο Μώραλη για τη νέα λίγκα!

Παναγόπουλος: «Δεν προβλέπεται η δημιουργία νέας λίγκας»

Ολυμπιακός: Δεν… ασχολούνται με νέα… Λίγκα!



Λαμία-Άρης 2-4: Τεσσ-Άρης με ανατροπή!
Λαμία-Άρης 2-4: Τεσσ-Άρης με ανατροπή!
Super League LIVE: Τα ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
Super League LIVE: Τα ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Έκπληξη με Αποστολόπουλο, βασικός ο Αραούχο | Οι ενδεκάδες του ντέρμπι
Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Έκπληξη με Αποστολόπουλο, βασικός ο Αραούχο | Οι ενδεκάδες του ντέρμπι
Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Αποθέωση των «κιτρινόμαυρων» πριν το Φάληρο – Στο ξενοδοχείο ο κόσμος
Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Αποθέωση των «κιτρινόμαυρων» πριν το Φάληρο – Στο ξενοδοχείο ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved