Σκόκο, εκτός θέσης

Σκόκο, εκτός θέσης

Σπάνια έχει αγωνιστεί στη φυσική του με τη φανέλα της ΑΕΚ ο Νάτσο Σκόκο που τις περισσότερες φορές καλύπτει ένα από τα δυο άκρα της μεσαίας γραμμής.

Πριν συμφωνήσει με την ΑΕΚ και μετακομίσει στην Αθήνα είχε περάσει τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας στη Νιούελ Ολντ Μπόις και στην Πούμας με εξαίρεση ένα εξάμηνο παρουσίας του στην Τολούκα.

Η φυσική του θέση λοιπόν τόσο στην ομάδα της πατρίδας του, όσο και στο μεξικάνικο πρωτάθλημα ήταν εκείνη του δεύτερου επιθετικού. Όμως από το καλοκαίρι του 2008 που έφτασε στην Ελλάδα, σπάνια έχει παίξει εκεί. Δώνης, Μπάγεβιτς και Χιμένεθ προτιμούσαν να τον χρησιμοποιούν κυρίως στη μεσαία γραμμή.

Η... αλλαγή θέσης

Με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων» ο Αργεντινός άσος αγωνίστηκε στα άκρα της μεσαίας γραμμής, κυρίως δεξιά, «βλέποντας» σπάνια την περιοχή, ενώ είχε και μερικά ματς ως δεκάρι. Σπάνια όμως ο Έλληνας τεχνικός τον χρησιμοποιούσε στη φυσική του θέση.

Την ίδια αντιμετώπιση έτυχε ο «υδραυλικός» και με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στην τεχνική ηγεσία. Θεωρώντας, όπως ο προκάτοχός του, ότι ο παίκτης θα αποδώσει καλύτερα στα άκρα ο Μπάγεβιτς σπάνια είχε στα πλάνα του μια θέση επιθετικού για τον Σκόκο. Ο Αργεντινός αγωνίστηκε στα δυο άκρα, στον άξονα ως δεκάρι αλλά και δεύτερος επιθετικός, χωρίς όμως να σταθεροποιηθεί.

Το ίδιο φαινόμενο δείχνει να επαναλαμβάνεται και με τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο αντικαταστάτης του Σερβοέλληνα τεχνικού στον πάγκο της ΑΕΚ τοποθετεί τον Λατινοαμερικάνο άσο κυρίως στα άκρα του συστήματος 4-3-3 είτε στον άξονα όταν παρατάσσει την ομάδα με 4-2-3-1. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή ήταν το πρώτο στο οποίο ο Ισπανός αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Σκόκο σε ρόλο επιθετικού, με τον ποδοσφαιριστή να αξιοποιεί την ευκαιρία και να αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή της αναμέτρησης.

Έστειλε το μήνυμα

Μάλιστα και με τις δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Σκόκο αναφερόμενος στη θέση που αγωνίστηκε επεσήμανε: «Είμαι χαρούμενος. Είχα περισσότερα από 2 χρόνια να παίξω σε αυτήν τη θέση. Ήμουν άνετος στον αγωνιστικό χώρο». Συνεπώς απομένει να φανεί αν ο Χιμένεθ έλαβε υπόψη του όσα είδε στο γήπεδο και όσα είπε ο Σκόκο.



Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved