Ο «διπρόσωπος» Γκερέιρο

Ο «διπρόσωπος» Γκερέιρο

Η πολύ εμφάνιση του Ρότζερ Γκερέιρο στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έφερε ξανά στο προσκήνιο τις αγωνιστικές του μεταπτώσεις.

Είναι κοινώς αποδεκτό πως ο Βραζιλιάνος με πολωνική υπηκοότητα έχει τεχνικές αρετές και μπορεί να προσφέρει στον δημιουργικό τομέα του παιχνιδιού της ΑΕΚ. Όμως από τον Αύγουστο του 2009 που υπέγραψε το συμβόλαιό του με τους «κιτρινόμαυρους» διάρκειας 4 ετών δεν έχει καταφέρει να σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Τα «σκαμπανεβάσματα» της απόδοσής του εγείρουν αρκετές φορές συζητήσεις που αφορούν κυρίως το συμβόλαιο και τις ετήσιες αποδοχές του που ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ. Μάλιστα αρκετές είναι φορές που έχει χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα σε περιπτώσεις παικτών με περισσότερο χρόνο συμμετοχής και λιγότερες απολαβές.

Χωρίς προετοιμασία

Ξεκινώντας λοιπόν μια ανασκόπηση της πορείας του στην ΑΕΚ πρέπει αρχικά να λάβουμε υπόψη μας το γεγονός πως εντάχθηκε στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας τον Αύγουστο. Ο συγκεκριμένος μήνας είναι ο τελευταίος της προετοιμασίας των ελληνικών ομάδων. Όπως είναι φυσικό ο πολιτογραφημένος Πολωνός δεν ήταν στο επιθυμητό επίπεδο από άποψη φυσικής κατάστασης.

Παρ’ όλα αυτά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τον χρησιμοποίησε συνολικά σε 17 αναμετρήσεις χωρίς όμως ο 29χρονος άσος να βρει δίχτυα. Μάλιστα αξίζει να επισημανθεί πως κατά τη διάρκεια της σεζόν έμεινε εκτός δράσης περίπου για τρεις μήνες εξαιτίας της λοιμώδους μονοπυρήνωσης που τον ταλαιπώρησε.

Έτσι, με ελλιπή φυσική κατάσταση και με τις περιπέτειες της υγείας του δεν κατάφερε να βρει τον απαιτούμενο ρυθμό και να βοηθήσει όσο μπορούσε. Ωστόσο κατάφερε να ξεχωρίσει σε μερικά παιχνίδια όπως στο ματς του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό που η ΑΕΚ ηττήθηκε με 2-1.

Εκτός πλάνων

Επίσης, η επόμενη περίοδο τον βρήκε ξανά σε δύσκολη αγωνιστικά θέση. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε καταστήσει σαφές πως δεν τον συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του με συνέπεια ο παίκτης να προπονείται μόνος του καθώς δεν είχε βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Συνεπώς δεν έκανε για δεύτερο συνεχές καλοκαίρι προετοιμασία κάτι που μέτρησε και κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Όμως η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Δικεφάλου έφερε νέα δεδομένα και για τον Γκερέιρο. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός συμπεριλήφθηκε κανονικά στα πλάνα του Χιμένεθ. Ωστόσο αποδείχθηκε πως δεν ήταν ανάμεσα στις πρώτες επιλογές του Ισπανού κάτι που είχε αντίκτυπο και στην απόδοσή του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η τριάδα των αγώνων με Εργοτέλη και ΠΑΟΚ για το Κύπελλο και το πρωτάθλημα. Ο Γκερέιρο ήταν από τους κορυφαίους στο εκτός έδρας ματς με τους Κρητικούς αλλά έμεινε εκτός αποστολή στο πρώτο ματς με τους Θεσσαλονικείς για το Κύπελλο. Αντιθέτως ήταν στην αποστολή για το ματς πρωταθλήματος και παρών στην αρχική ενδεκάδα σε μια θέση που του έδωσε το δικαίωμα να ξεχωρίσει και να γίνει ένας από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης.

Σε ρόλο πλέι μέικερ

Θα πρέπει όμως να δοθεί προσοχή και στη θέση που αγωνίστηκε απέναντι στον ΠΑΟΚ την Κυριακή. Ο Χιμένεθ τον χρησιμοποίησε στην κορυφή του ρόμβου στο 4-4-2 δίνοντάς του την ευκαιρία να κινηθεί ελεύθερα πίσω από τους επιθετικούς. Αναλαμβάνοντας λοιπόν ρόλο «πλέι μέικερ» φάνηκε να προσφέρει περισσότερο απ’ ό,τι αν αγωνιζόταν στα άκρα που τον έχουμε δει ουκ ολίγες φορές.

Οπότε εφόσον μείνει τελικά στην ΑΕΚ και ακολουθήσει κανονικά το πρόγραμμα της ομάδας το καλοκαίρι είναι πιθανό να δούμε έναν βελτιωμένο και με σταθερή απόδοση Γκερέιρο που να μπορεί να δικαιολογήσει το ύψος του συμβολαίου του.



Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved