Πλατανιάς - Παναθηναϊκός 2-1: Αρετόπουλου το... ανάγνωσμα! (photos)

Πλατανιάς - Παναθηναϊκός 2-1: Αρετόπουλου το... ανάγνωσμα! (photos)

Ο Πλατανιάς έβαλε τέλος στο σερί επιτυχιών του Παναθηναϊκού με τον Ρότσα στον πάγκο του, νίκησε 2-1, αλλά κάποια στιγμή πρέπει ο Παναθηναϊκός να βάλει ένα τέλος στην αντιμετώπισή του από τη διαιτησία, λες και πρόκειται για ερασιτεχνικό σωματείο...

Ο Αρετόπουλος και ο πρώτος βοηθός του Δημητριάδης, υπέπεσαν σε σωρεία λαθών με αποκορύφωμα την ακύρωση τέρματος του Τοτσέ στο 23ο λεπτό, το οποίο ο Δημητριάδης ακύρωσε βλέποντας οφσάιντ σε μια ξεκάθαρη φάση που έδειχνε καλυπτόμενο τον Ισπανό και τον καταλογισμό ενός αστείου πέναλτι στον Βύντρα για «μαρκάρισμα» με τα... μάτια, πάνω στον Κάλαϊτζιτς στο 59ο λεπτό, απ' το οποίο ήρθε το 2-0 των γηπεδούχων.

Το γεγονός και μόνο ότι ακολούθησε μια σωστή απόφαση για το πέναλτι στον Μαυρία απ' το οποίο προήλθε η διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος από τον Τοτσέ στο 70', δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση το τραγικό της απόδοσης για τον Αρετόπουλο και τον βοηθό του που οφείλουν να... ξεκουραστούν για ένα διάστημα από την ΚΕΔ, ως ένδειξη σεβασμού του επαγγέλματος (διότι είναι επαγγελματική η διαιτησία στην Ελλάδα αν δεν κάνουμε λάθος) που ασκούν.

Από την άλλη, καλό θα είναι να σταματήσει και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού να αναρωτιέται μέσω... Twitter για όσα βλέπει και βλέπουν όλοι οι οπαδοί του τριφυλλιού και να κοιτάξει να βρει τρόπους αντίδρασης στα συνεχιζόμενα διαιτητικά... όργια εις βάρος της ομάδας του. Αλλωστε, είναι εξουσιοδοτημένος εκ της θέσης που κατέχει για να κινήσει θεσμικά τις απαραίτητες διαδικασίες στο χώρο του ποδοσφαίρου. Με το... twitter, πάντως, ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται ποτέ να βρει λύση, αλλά ούτε και το δίκιο του έναντι των κακών διαιτησιών...

Με Λαγό και Φορναρόλι…

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα λόγω της απουσίας του τιμωρημένου Βιτόλο αλλά και του τραυματία Κουίνσι, ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού τόσο τον Τάσο Λαγό όσο και τον Μπρούνο Φορναρόλι. Ο Αργεντινός τεχνικός δεν έκανε άλλες αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στη Μάριμπορ, πλην των δυο προαναφερόμενων, διατηρώντας το 4-3-3 για τον Παναθηναϊκό. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού ήταν ο Ορέστης Καρνέζης, με τους Σπυρόπουλο, Βελάσκες, Βύντρα και Σεϊταρίδη από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήρε καθαρά ανασταλτικό ρόλο ο Λαγός με τους Ζέκα και Σισόκο σε ρόλο εσωτερικών μέσων μπροστά του. Στο αριστερό άκρο κινήθηκε ο Φορναρόλι και στο δεξί ο Μαυρίας, με τον Τοτσέ μοναδικό προωθημένο.

Στον αντίποδα, ο Άγγελος Αναστασιάδης άφησε στον πάγκο τους συνήθως βασικούς Ντόε και Μαραγκουδάκη, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κηπουρό και τους Κανακούδη, Ποτουρίδη, Τζάνη και Αργυρόπουλο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή είχαν ανασταλτικό ρόλο οι Κάλαϊτζιτς και Ουκάρ, με τον Αγκιλέρα να κινείται μπροστά τους. Στην τριάδα της επίθεσης συνεργάστηκαν οι Ουντότζι, Μιρτσέτα και Αναστασάκος με τον τελευταίο να είναι στην κορυφή.

«Φάλτσος» Παναθηναϊκός, «φαλτσοσφύριγμα» και Ουκάρ!

Το παιχνίδι στο Μάλεμε ξεκίνησε με τον Πλατανιά να είναι εμφανώς πιο ορεξάτος από την ομάδα του Ρότσα. Οι ποδοσφαιριστές του Αναστασιάδη άκουγαν από το πρώτο λεπτό τον προπονητή τους να ζητάει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας κι όταν αποφάσισαν να εφαρμόσουν τις εντολές του κατάφεραν να κυριαρχήσουν. Οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο 13’ όταν ο Μιρτσέτα υποχρέωσε τον Καρνέζη σε εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ στο 23’ έγινε η φάση που άλλαξε οριστικά τη μορφή του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ζέκα έκανε εξαιρετική κάθετη στον Τοτσέ, ο Ισπανός έφυγε μόνος του απέναντι στον Κηπουρό και τον πλάρασε εύστοχα, έχοντας υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ. Η απόφαση του Αρετόπουλου, ο οποίος μάλιστα έδωσε και κίτρινη κάρτα στον Ισπανό, και του βοηθού του ήταν εντελώς λανθασμένη καθώς ο Τοτσέ ήταν καλυμμένος ξεκάθαρα από τους αμυντικούς του Πλατανιά. Το πρόβλημα βέβαια για τον Παναθηναϊκό δεν ήταν πως δεν πήρε το προβάδισμα στο σκορ αλλά και ότι αυτή η φάση φάνηκε να τον… αποδιοργανώνει εντελώς.

Ο Πλατανιάς πάτησε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, δημιούργησε ευκαιρίες κι αφού στο 29’ και το 34’ Ποτουρίδης και Μιρτσέτα δεν βρήκαν το στόχο, ήρθε στο 38’ ο Ουκάρ για να δώσει προβάδισμα στους Κρητικούς. Ο Γάλλος πήρε βαθιά μπαλιά από την άμυνα και εκθέτοντας με το κοντρόλ και την εκτέλεσή του τον Βελάσκες, έβαλε μπροστά στο σκορ τον Πλατανιά, ο οποίος θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο γκολ πριν εκπνεύσουν τα πρώτα 45’ στα Περβόλια, αν ο Μιρτσέτα στο 40’ σημάδευε καλύτερα στο σουτ που επιχείρησε…

Το πέναλτι… ανακάλυψη και η αφύπνιση του Παναθηναϊκού

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Παναθηναϊκός φάνηκε πως ήθελε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει γρήγορα το παιχνίδι, ωστόσο τα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και η κακή ανασταλτική λειτουργία των «πράσινων» επέτρεψαν στον Πλατανιά να γίνει εκ νέου απειλητικός και να φτάσει κοντά στο δεύτερο γκολ με τον Ουντότζι στο 54’ αλλά και τον Αγκιλέρα στο 57’ οι οποίοι δεν βρήκαν το στόχο.

Ότι δεν κατάφεραν ωστόσο μόνοι τους οι παίκτες του Αναστασιάδη, το κατάφεραν με… τη βοήθεια του Αρετόπουλου ο οποίος στο 59’ καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι όταν ο Κάλαϊτζιτς… έπεσε δίπλα από τον Βύντρα στη μεγάλη περιοχή! Ο Αναστασάκος ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε για το 2-0 των Κρητικών, ενώ οι «πράσινοι»… ξύπνησαν μετά το δεύτερο γκολ του Πλατανιά και με τις αλλαγές του Ρότσα προσπάθησαν να επιστρέψουν στο ματς.

Αυτό έγινε εν μέρει με το πέναλτι που καταλογίστηκε – σωστά – στο 70’ σε μαρκάρισμα του Τζάνη στον Μαυρία κι εκτέλεσε εύστοχα ο Τοτσέ, όμως δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να μπορέσουν να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Βελάσκες στην καλύτερη ευκαιρία δεν κατάφερε να βρει τον στόχο και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ζέκα στο 85’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, μηδενίζοντας τις ελπίδες του Παναθηναϊκού για «απόδραση» με βαθμό από το Μάλεμε…

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν περισσότερο διαδικαστικά, αφού οι «πράσινοι» δεν είχαν τη ψυχραιμία να επιτεθούν σωστά, ενώ οι γηπεδούχοι ροκάνιζαν με κάθε τρόπο το χρόνο, με αποτέλεσμα ο Πλατανιάς να πανηγυρίσει μια πολύ μεγάλη νίκη, ο Παναθηναϊκός να γνωρίσει την πρώτη του ήττα με τον Ρότσα στον πάγκο και να φωνάζει, απόλυτα δικαιολογημένα, για τη διαιτησία του Αρετόπουλου…

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Πλατανιάς-Παναθηναϊκός



Ισπανία: Επικεφαλής της επιτροπής εποπτείας της Ομοσπνδίας ο Ντελ Μπόσκε
Ισπανία: Επικεφαλής της επιτροπής εποπτείας της Ομοσπνδίας ο Ντελ Μπόσκε
Βόλος: Επιμένει στην πώληση της ΠΑΕ ο Αχιλλέας Μπέος
Βόλος: Επιμένει στην πώληση της ΠΑΕ ο Αχιλλέας Μπέος
Βραζιλία: Ο Ρονάλντο πούλησε την Κρουζέιρο
Βραζιλία: Ο Ρονάλντο πούλησε την Κρουζέιρο
Euroleague, Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός AKTOR: Στον… αέρα το Game 3
Euroleague, Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός AKTOR: Στον… αέρα το Game 3
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved