«Κέρασε» κώνειο την Ξάνθη και τρίποντο τον Ατρόμητο ο Φυτανίδης

«Κέρασε» κώνειο την Ξάνθη και τρίποντο τον Ατρόμητο ο Φυτανίδης

Ο παραγκωνισμένος το τελευταίο διάστημα, Σωκράτης Φυτανίδης, επέστρεψε δριμύτερος και με μια... χρυσή κεφαλιά στις καθυστερήσεις του εντός έδρας αγώνα με την Ξάνθη, χάρισε στον κακό για ένα ακόμα ματς Ατρόμητο, μια υπερπολύτιμη νίκη απέναντι στους αξιόμαχους Ακρίτες.


Ο Γιάννης Σκόνδρας, ως αρχηγός και οι συμπαίκτες του είχαν υποσχεθεί αντίδραση μετά το στραπάτσο της Τρίπολης. Τον λόγο τους δεν τον κράτησαν, καθώς ο Ατρόμητος ήταν ξανά κακός, κάτι που παραδέχθηκε και ο προπονητής του μετά το τέλος του αγώνα με την Ξάνθη. Βρήκε όμως το χρυσό γκολ χάρη στο κεφάλι του παροπλισμένου (λόγω μη ανανέωσης του συμβολαίου του) Φυτανίδη. Ο Θεσσαλονικιός αμυντικός, ο οποίος αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος, βρήκε δίχτυα στις καθυστερήσεις και χάρισε στην ομάδα του μια νίκη ψυχολογίας. Παράλληλα, «κέρασε» κώνιο τον Νίκο Κωστένογλου και την Ξάνθη που σήμερα έδειξε σημάδια ανάλαμψης, πλην όμως δεν είχε και πάλι ουσία.
 
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επέλεξε να παρατάξει μια πρωτοεμφανιζόμενη ενδεκάδα και παρότι είχε στη διάθεσή του τόσο τον Ταυλαρίδη όσο και τον Ιγκλέσιας, προτίμησε να χρησιμοποιήσει τον Φυτανίδη ως αμυντικό μέσο και τον Νάστο ως κεντρικό αμυντικό. Ο δε Μπρίτο, αγωνίστηκε και πάλι στον άξονα και μοιραία ήταν άφαντος, όπως και οι περισσότεροι παίκτες του Ατρομήτου στο πρώτο ημίχρονο.

Οχι ότι η Ξάνθη μάγεψε στο πρώτο 45λεπτο, αν μη τι άλλο όμως είχε δικαιολογία, καθώς και απουσίες είχε και μάλιστα σημαντικές και ανάγκη δεν υπήρχε να κάνει αυτή παιχνίδι από τη στιγμή που αγωνιζόταν μακριά από την έδρα της. Συν τοις άλλοις, απείλησε και μία φορά με τον Ονουάτσι στο 16', την ίδια στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν μια υποψία ευκαιρίας με ένα σουτ του Σκόνδρα στο 27' (λίγο άουτ η μπάλα).

Με αυτά και με αυτά, το πρώτο ημίχρονο κύλησε βασανιστικά για αυτούς που το παρακολούθησαν διά ζώσης και θα ξεχαστεί πολύ σύντομα, καθώς οι συγκινήσεις που πρόσφερε (αν πρόσφερε) ήταν ελάχιστες. Η πιο... αξιοσημείωτη στιγμή αφορά στην απόφαση του Μπάγεβιτς να αντικαταστήσει τον Πίτου Γκαρσία μόλις στο 25' περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Σουμπίνιο...

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν αν μη τι άλλο πιο ενδιαφέρον από το πρώτο. Αναγκασμένος να πιέσει για να βρει το γκολ που θα τον έβαζε μπροστά στο σκορ, ο Ατρόμητος μπήκε ορεξάτος στον αγωνιστικό χώρο και στο 50' δημιούργησε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο ματς, με τον Σουμπίνιο να πλασάρει από καλή θέση και τον Λοντίγκιν να αποκρούει με δυσκολία. Η Ξάνθη απάντησε στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Μάνταλο (νικήθηκε από τον Ιτάνζ) και το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό. Οι «κυανόλευκοι» έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ στο 65'. Για την ακρίβεια, οι ίδιοι υποστήριξαν ότι το πέτυχαν, ο διαιτητής Στυλιάδης όμως δεν είχε την ίδια άποψη. Σε μια φάση διαρκείας, ο Σουμπίνιο έβγαλε παράλληλη σέντρα από δεξιά, ο Κούκι έβαλε την προβολή και ο Λοντίγκιν με εντυπωσιακή επέμβαση απομάκρυνε τη μπάλα, με τους γηπεδούχους όμως να διαμαρτύρονται υποστηρίζοντας ότι αυτή είχε περάσει ολόκληρη την τελική γραμμή.

 Οι Ακρίτες σχεδόν πανηγύρισαν στο 71' όταν έπειτα από σουτ του Βασιλακάκη και κόντρα στο σώμα του Ονουάτσι, η μπάλα άλλαξε πορεία και φάνηκε να ξεγελά τον Ιτάνζ, που όμως έδειξε ότι διαθέτει τρομερά αντανακλαστικά. Ο Καμερουνέζος κατάφερε με υπερένταση να αλλάξει τη φορά του σώματός του και να αποκρούσει με το αριστερό του χέρι προς ανακούφιση των φίλων της ομάδας. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 83', ο Γιαννούλης έπιασε σουτ-κεραυνό έξω από την περιοχή, αλλά είδε τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Φάνταζε ως πολύ δύσκολο να ξεκολλήσουν οι δύο ομάδες από το 0-0, κυρίως γιατί ο Ατρόμητος (που στα τελευταία λεπτά έψαχνε με πιο πολύ θέρμη το γκολ, καθώς η Ξάνθη αποφάσισε να κρατήσει τον βαθμό), πίεζε με ανορθόδοξο τρόπο. Ο Γόρδιος δεσμός λύθηκε τελικά από στημένη φάση. Σε ένα κόρνερ, δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα του Στυλιάδη, ο αποφασισμένος να δώσει απαντήσεις Φυτανίδης, πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Λοντίγκιν, λυτρώνοντας τους περίπου 3.000 οπαδούς του Ατρομήτου που βρέθηκαν στο γήπεδο, μα πολύ περισσότερο τον Μπάγεβιτς που φυσούσε και ξεφυσούσε στον πάγκο. Η νίκη που ήταν απαραίτητη ήρθε, ο Ατρόμητος όμως δεν πρέπει να ξεγελαστεί όπως κακώς ξεγελάστηκε μετά το 1-0 επί του Πανθρακικού. Εχει χτυπητά προβλήματα και αδυναμίες και σίγουρα δεν έχει την πολυτέλεια να αφήνει παίκτες επιπέδου Φυτανίδη στον πάγκο, όποιες κι αν είναι οι εξωαγωνιστικές διαφορές.

Όσο για την Ξάνθη, οι αγωνιστικές περνούν, οι νίκες δεν έρχονται και δεν θέλει και πολύ για να μπει γερά στο πρόβλημα. Και επειδή ο Κωστένογλου δεν είναι μάγος, αν τον Γενάρη δεν υπάρξει ενίσχυση, το μέλλον προμηνύεται δύσκολο.

 

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης: Ατρόμητος - SKODA Ξάνθη



Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Θρίαμβος για την ελληνική κωπηλασία – Διπλή πρόκριση για το Παρίσι και ρεκόρ
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Θρίαμβος για την ελληνική κωπηλασία – Διπλή πρόκριση για το Παρίσι και ρεκόρ
Super League, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1: Το σήκωσε και στη Super League Κ15!
Super League, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1: Το σήκωσε και στη Super League Κ15!
Μεγάλη προσοχή: «Φάμπρικα» απατεώνων για τα εισιτήρια του Conference League και του Final Four
Μεγάλη προσοχή: «Φάμπρικα» απατεώνων για τα εισιτήρια του Conference League και του Final Four
Roland Garros: Τα χρηματικά έπαθλα του δεύτερου Grand Slam
Roland Garros: Τα χρηματικά έπαθλα του δεύτερου Grand Slam
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved