Τον αποπροσανατολίζει…

Τον αποπροσανατολίζει…

Το Onsports αναλύει το γιατί ο Παναθηναϊκός χάνει τη συγκέντρωσή του μετά τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο την τελευταία πενταετία, κάτι που επισήμανε και για την φετινή σεζόν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο Παναθηναϊκός πριν από δύο εβδομάδες έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», άξιζε τη νίκη σύμφωνα με την πλειοψηφία όσων παρακολούθησαν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό όμως γνώρισε την ήττα. Το… «γαϊτανάκι» που στήθηκε γύρω από τα γεγονότα του Φαλήρου, φαίνεται ότι μόνο καλό δεν έκανε στους «πράσινους» που στις επόμενες δύο αγωνιστικές έμειναν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, αφήνοντας βαθμούς στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Ατρόμητο (1-1) και στη Λάρισα (0-2).

Το… φαινόμενο όμως της έλλειψης συγκέντρωσης μετά τα ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο, δεν είναι τωρινό. Σίγουρα το έμπειρο μάτι του Ζεσουάλδο Φερέιρα το διέγνωσε σωστά, αφού φαίνεται το πρόβλημα που υπάρχει στην ομάδα των «πρασίνων» στα δύο τελευταία παιχνίδια, με την έλλειψη κινήτρου να είναι το σημαντικότερο, όμως έχει ξανασυμβεί μετά από καλές εμφανίσεις στο Φάληρο ο Παναθηναϊκός να… παραπαίει στα επόμενα παιχνίδια του.

Έμεινε στα πανηγύρια...

Γυρίζοντας πίσω το χρόνο, παρατηρεί κανείς ότι μετά την τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού στην έδρα του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα ακολούθησε ένα… τραγικό φινάλε στο πρωτάθλημα για το «τριφύλλι». Το 1-0 του 2007 με το γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου, δεν είχε ανάλογη συνέχεια αφού οι «πράσινοι» εκείνη τη σεζόν έκαναν τρεις γκέλες στη σειρά, χάνοντας από τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ με 1-0, από τον Ατρόμητο επίσης στην έδρα τους με 2-1 και έμειναν στο 1-1 με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς εκτός έδρας.

Τον πάτησε και την... πάτησε

Την επόμενη σεζόν (2007-08), ο Παναθηναϊκός και πάλι δεν ηττήθηκε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για το πρωτάθλημα. Το 1-1 που διαμορφώθηκε με τα γκολ του Εντόι και του Άντζα, θα μπορούσε να έχει πάρει διαστάσεις θριάμβου για το «τριφύλλι» αφού η εμφάνιση της ομάδας του Πεσέιρο ήταν τέτοια που… δικαιολογούσε τουλάχιστον την κατάκτηση των τριών βαθμών. Οι δύο ομάδες εκείνη την περίοδο, αναμετρήθηκαν μετά από τρεις μέρες και πάλι στο Φάληρο για το θεσμό του Κυπέλλου, με τον Παναθηναϊκό να κατεβαίνει… για παρέλαση στην έδρα του «αιωνίου», κάτι που πλήρωσε με μια ταπεινωτική «τεσσάρα» και ένα βαρύ αποκλεισμό από την προημιτελική φάση του θεσμού!

Χωρίς κίνητρα...

Την περίοδο 2008-09, ο Παναθηναϊκός και πάλι έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση στο «σπίτι» του «αιωνίου» αντιπάλου, κέρδισε τις εντυπώσεις αφού άγγιξε τη νίκη παίζοντας από πολύ νωρίς με δέκα παίκτες έχοντας δοκάρι με τον Καραγκούνη και το 0-0 σίγουρα δεν τον άφησε ικανοποιημένο. Οι «πράσινοι» ωστόσο τρεις μέρες μετά, έδειξαν να έχουν μείνει για άλλη μια φορά στο Φάληρο αφού γνώρισαν οδυνηρή ήττα με 3-2 μέσα στο ΟΑΚΑ και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Κυπέλλου με «δράστη» τον Πανσερραϊκό!

Πλήρωσε την πόλωση

Όσο για την περσινή περίοδο, όπου και πάλι το ντέρμπι είχε γίνει μέσα σε έντονο κλίμα πόλωσης από τις δύο ΠΑΕ, παρότι ο Παναθηναϊκός έχασε με 2-0 και έγιναν οι γνωστές δηλώσεις περί… γρήγορης ανασυγκρότησης, έκανε ξανά την εμφάνισή του το φαινόμενο του αποπροσανατολισμού της ομάδας. Τρεις μέρες μετά το ντέρμπι και οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με 1-0 από την Γαλατάσαραϊ στην Τουρκία, κάνοντας μια κάκιστη εμφάνιση και δείχνοντας ότι ήταν… σε άλλο γήπεδο! Η επάνοδος στις νίκες ήρθε στο πρωτάθλημα και ήρθε με πολύ αγχωτικό τρόπο, παρά το 3-1 επί του Ατρόμητου.

Ανασύνταξη τώρα!

Γίνεται λοιπόν σαφές, ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο… ψυχολογικό, όσο πνευματικό. Είναι σίγουρα δύσκολο να αποφορτιστείς από ένα ντέρμπι που είναι γεμάτο πάθος κι ένταση, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού πρέπει να το κάνουν σύντομα από τη στιγμή που το πρωτάθλημα πλησιάζει στο τέλος του και ο στόχος πλέον είναι η πρώτη θέση στα play off.

Για να έρθει όμως αυτή, πρέπει ο Παναθηναϊκός να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα που ως τώρα έχει αλλά κινδυνεύει να χάσει με εμφανίσεις όπως αυτές απέναντι σε Λάρισα και Ατρόμητο. Οπότε, αυτό που απαιτείται είναι άμεση ανασύνταξη, συγκέντρωση και ανεύρεση… κίνητρου για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και τους ποδοσφαιριστές του.



Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved