Παναθηναϊκός όνομα και… επιτέλους ομάδα, 2-0 τον ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός όνομα και… επιτέλους ομάδα, 2-0 τον ΠΑΟΚ

Απόδειξη του ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι… πυρηνική φυσική από τους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ, οι οποίοι με τρεις απλές κινήσεις από τον Ρότσα και αλλαγή ψυχολογίας πήραν εύκολη νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και για πρώτη φορά φέτος έπαιξαν ποδόσφαιρο που χαροποίησε τον κόσμο τους.

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα πέρα από την ψυχολογία που άλλαξε με το καλημέρα στην Παιανία, άλλαξε και μερικά πράγματα στην ενδεκάδα. Έβαλε τον «μαέστρο» Σισοκό στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ζήτησε κοντά τις γραμμές της ομάδας και πίεση ψηλά, με τον Παναθηναϊκό να τα εφαρμόζει και να δικαιολογεί το όνομά του απέναντι στον ΠΑΟΚ, κάτι που δεν είχε κάνει ως τώρα σε κανένα παιχνίδι της σεζόν.

Με έναν Σισοκό να τον… πιείς στο ποτήρι, να «κόβει και να ράβει» στη μεσαία γραμμή, τον Ζέκα σε εξαιρετική κατάσταση και τον Κουίνσι να δίνει ταχύτητα και έκρηξη, αλλά και παραπάνω χρήση της μπάλας σε μερικά σημεία καταντώντας… κουραστικός, οι «πράσινοι» δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στον ΠΑΟΚ του Δώνη και πήραν εύκολα τη νίκη στο ντέρμπι της αγωνιστικής στην Καλογρέζα.

Σκόρερ ο Ζέκα μετά από αρκετά καιρό κι ο Βιτόλο απέναντι στην παλιά του ομάδα για πρώτη φορά. Οι «πράσινοι» χειροκροτήθηκαν για πρώτη φορά φέτος από τον κόσμο τους, ο Ρότσα αποθεώθηκε από τον κόσμο και η ατμόσφαιρα πήγε να… χαλάσει στο ΟΑΚΑ όταν ο Χακόμπο αποβλήθηκε και τα έβαλε με όλους και με όλα, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την αντίδραση στις εξέδρες.

Με Σισοκό στον άξονα, στην ευθεία ο ΠΑΟΚ

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού δεν είχε εκπλήξεις και ο Ρότσα «κατέβασε» την ομάδα που δοκίμασε στις τελευταίες προπονήσεις. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ορέστης Καρνέζης ενώ οι Σπυρόπουλος, Βελάσκεζ, Βύντρα και Σεϊταρίδης πήραν θέσεις από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήρε θέση ο Βιτόλο ως «κόφτης» με τους Ζέκα και Σισοκό δίπλα του, ενώ στην αριστερή πτέρυγα κινήθηκε ο Κουίνσι, στη δεξιά ο Μαυρίας και στην κορυφή ο Τοτσέ.

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Δώνης προτίμησε το 4-4-2 με τους μέσους του να μη σχηματίζουν αυτή τη φορά ρόμβο. Ο Χακόμπο ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Σταφυλίδη, Κατσικά, Κουμαλό και Έτο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Οι Λαζάρ και Κάτσε ήταν στη μεσαία γραμμή με τους Ρομπέρ αριστερά και Φωτάκη δεξιά να αποτελούν τα στηρίγματα των Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη που συνεργάστηκαν στην επίθεση.

Πρωταγωνιστές… οι πορτιέρο

Ο Παναθηναϊκός με εμφανώς αλλαγμένη ψυχολογία και διάθεση να παίξει επιθετικά, μπήκε δυνατά από το πρώτο λεπτό. Οι παίκτες του Ρότσα προσπάθησαν να εφαρμόσουν πιστά τις οδηγίες του και πήραν τα ηνία του παιχνιδιού, έχοντας τον Σισοκό σε… μεγάλα κέφια. Ο Ιβοριανός ήταν καθοδηγητής των «πρασίνων» στο χώρο του κέντρου και από τα δικά του πόδια περνούσαν όλες οι επιθέσεις της ομάδας, την ώρα που ο ΠΑΟΚ έδειχνε ότι δεν μπορεί να αναπτυχθεί σωστά κόντρα στο «τριφύλλι» που ήταν αρκετά πιεστικό.

Μόλις στο 8’ ο Σισοκό έκανε κάθετη στον Τοτσέ αλλά ο Κουμαλό τον πρόλαβε, ενώ στο 27’ έγινε το ίδιο ακριβώς μετά από πάσα του Κουίνσι στον Ισπανό. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι ανώτερος και στο 30’ έγινε η καλύτερή του φάση στο πρώτο μέρος. Ο Κουίνσι από δεξιά σέντραρε και η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Μαυρία, αυτός γύρισε στον αμαρκάριστο Τοτσέ με τον Ισπανό να μην μπορεί να νικήσει τον Χακόμπο. Η ευκαιρία αυτή έφερε και την απάντηση από πλευράς ΠΑΟΚ, με τον Σαλπιγγίδη στο 31’ και τον Ρομπέρ δυο λεπτά αργότερα να… τεστάρουν τα αντανακλαστικά του Καρνέζη, ο οποίος ήταν σε ετοιμότητα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, ωστόσο το θέαμα ήταν αρκετά καλό συγκριτικά με άλλες αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ φέτος. Τουλάχιστον οι παίκτες του Ρότσα έδειχναν διάθεση και όρεξη να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο, ενώ η επιλογή του Σισοκό στον άξονα έμοιαζε απόλυτα σωστή…

Φόρτσα με Ρότσα, Ζέκα και Βιτόλο!

Ο Παναθηναϊκός του Ρότσα συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο να είναι πιεστικός, μπήκε με ακόμα περισσότερη όρεξη στον αγωνιστικό χώρο και ήθελε πολύ το γκολ, το οποίο κατάφερε να πετύχει με τρόπο που είχε να το κάνει… πολύ καιρό. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να κάνουν οργανωμένη επίθεση, ωραίο συνδυασμό και να ανοίξουν το σκορ. Ήταν το 51’ του αγώνα όταν ο Ζέκα συνδυάστηκε με τον Τοτσέ, μπήκε από πλάγια δεξιά στην περιοχή και νίκησε τον Χακόμπο. Το προβάδισμα των παικτών του «τριφυλλιού» ήταν το… έναυσμα για να γίνει ακόμα πιο επιθετικός ο Παναθηναϊκός, με τον Κουίνσι ναι μεν να είναι σε καλή κατάσταση αλλά να τα χαλάει στην τελική προσπάθεια ή την τελική πάσα.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του ήθελε να αντιδράσει αλλά δεν μπορούσε, με τον Δώνη να αλλάζει σε 4-3-3 το σύστημά του, χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού η μοναδική του καλή στιγμή ήταν το δοκάρι του Σαλπιγγίδη στο 75’, σε μια επικίνδυνη-σέντρα σουτ του διεθνούς άσου την οποία αλλοίωσε ο Καρνέζης για να καταλήξει κόρνερ. Η συνέχεια ωστόσο ανήκε ολοκληρωτικά στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Ρότσα ήταν μεταμορφωμένη, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο σε όλο το υπόλοιπο διάστημα, με τους Φορναρόλι και Πετρόπουλο να παίρνουν ευκαιρίες, και έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 84’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Κουίνσι, από τον Βιτόλο.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει το δεύτερο ντέρμπι του στο ΟΑΚΑ, με καλό ποδόσφαιρο, απλά πράγματα που ο κόσμος δεν είχε δει φέτος επί Φερέιρα, και το κλίμα θα ήταν ιδανικό στο Μαρούσι αν ο Χακόμπο δεν… τρελαινόταν με την αποβολή του στο 87’ και προκαλούσε και την έκρηξη των οπαδών του Παναθηναϊκού στις κερκίδες που τα έβαλαν με τον Ισπανό μετά τις αντιδράσεις προς… ότι βρήκε στο διάβα του για τα αποδυτήρια.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό νικητή και τον κόσμο του να φεύγει για πρώτη φορά… χορτάτος φέτος από το ΟΑΚΑ, αφού είδε τουλάχιστον δέκα τελικές, στρωτό κι απλό ποδόσφαιρο και ελπίδα για το μέλλον. Αυτός ήταν κι ο λόγος που το χειροκρότημα στο φινάλε ήταν θερμό, ενώ η ιαχή «Φόρτσα Ρότσα, Μπουμπλής», ακούστηκε ξανά μετά από χρόνια στην Καλογρέζα, με τον Αργεντινό να ανταποδίδει την αποθέωση στο φινάλε…

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Όταν τα φλας αστράφτουν (photos)

Θυμηθείτε το pre-game της αναμέτρησης

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ



Formula 1: «Αφεντικό» στο πρώτο Sprint ο Φερστάπεν! - Η ώρα και το κανάλι του αγώνα στην Κίνα
Formula 1: «Αφεντικό» στο πρώτο Sprint ο Φερστάπεν! - Η ώρα και το κανάλι του αγώνα στην Κίνα
NBA: Οι Πέλικανς απέκλεισαν τους Κινγκς του Βεζένκοφ – Τα ζευγάρια των playoffs
NBA: Οι Πέλικανς απέκλεισαν τους Κινγκς του Βεζένκοφ – Τα ζευγάρια των playoffs
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved