Βέροια – ΑΕΚ: Ο χαμένος… χάνεται!

Βέροια – ΑΕΚ: Ο χαμένος… χάνεται!

Μια από τις κρισιμότερες αναμετρήσεις τους δίνουν Βέροια και ΑΕΚ στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, όπου ο ηττημένος θα μπλέξει ακόμα περισσότερο με τον υποβιβασμό.

ΒΕΡΟΙΑ

Το πολύ καλό ξεκίνημα της Βέροιας στο πρωτάθλημα, δεν είχε και την ανάλογη συνέχεια για την ομάδα της Ημαθίας. Στα τελευταία της πέντε παιχνίδια, αγνοεί την επιτυχία, έχοντας μόλις δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού μαζί με τους Λεβαδειακό και Πανθρακικό. Όπως είναι λογικό, απέναντι στην ΑΕΚ θέλει όσο τίποτα το θετικό αποτέλεσμα για να μπορέσει να ξεφύγει και να πάρει σημαντική βαθμολογική ανάσα, καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για απώλειες.

Ο Νίκος Καρύδας, ο οποίος έχει περάσει στο παρελθόν από την ΑΕΚ, τόνισε μεσοβδόμαδα: «Ξέρω πολύ καλά, από τότε που εργαζόμουν στην ΑΕΚ, τι σημαίνουν αυτές οι δύο ήττες. Ξέρω πολύ καλά επίσης ότι μοναδικός στόχος της θα είναι η νίκη, όπως ξέρω ότι αν δεν κοιτούσαμε την βαθμολογία και βλέπαμε μόνο το όνομά της, αυτό θα την καθιστούσε ως φαβορί του αγώνα. Όλα αυτά τα ξέρουμε και εγώ και οι παίκτες μου. Σεβόμαστε την ΑΕΚ αλλά δεν την φοβόμαστε, γιατί ο δικός μας στόχος σε κάθε ματς είναι, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και από το πού αγωνιζόμαστε, να παίρνουμε αυτό που μας αξίζει βάση της απόδοσής μας», θέλοντας να δείξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει αυτός και οι ποδοσφαιριστές του τη σημαντική αυτή αναμέτρηση.

Στα αγωνιστικά, ο Έλληνας τεχνικός θα έχει ξανά στη διάθεσή του τους Μπαργκάν και Σνάουτσνερ, οι οποίοι εξέτισαν την ποινή μίας αγωνιστικής που είχαν. Κατά τα άλλα, εκτός έμειναν οι Γεωργέας, Μπεθέρα και Τόμας.

Η αποστολή της Βέροιας: Τζόναθαν, Καντιμοίρης, Καλί, Ορέστες, Τζημογιάννης, Σνάουτσνερ, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Ζε Βίτορ, Καφές, Μπελόν, Καλογέρης, Καλτσάς, Ολαϊτάν, Γκιγέρμο, Ιωάννου, Καρλίνος, Κόστλι, Μπαργκάν.

ΑΕΚ

Τα… δύσκολα πέρασαν για την ΑΕΚ και στόχος της είναι να αποδείξει πως αυτά που έρχονται είναι… εύκολα. Μετά τα τρία ντέρμπι σε τέσσερις αγωνιστικές, όπου δεν μπόρεσε να πάρει κάτι θετικό, ξεκινάει μία σειρά από αναμετρήσεις όπου αντιμετωπίζει βατούς αντιπάλους και στοχεύει τουλάχιστον στους δέκα βαθμούς σε αυτά τα παιχνίδια έτσι ώστε να κάνει τη δική της αντεπίθεση και να αποδείξει ότι δεν είναι η δυναμικότητά της για να παλεύει για την παραμονή.

Απέναντι στη Βέροια, παίζει το σημαντικότερό της παιχνίδι, καθώς με ενδεχόμενη ήττα θα μείνει ακόμα περισσότερο μακριά από τις θέσεις της παραμονής και υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει την αυτοπεποίθηση που έχει κερδίσει από τη στιγμή που ο Έβαλντ Λίνεν την ανέλαβε.

Στην πρωτεύουσα της Ημαθίας όμως, δεν θα παλέψει μόνη της. Στο πλευρό της, θα υπάρχουν περίπου 1.000 οπαδοί της οι οποίοι για ακόμα μία φορά δείχνουν ότι στα… δύσκολα στηρίζουν το σύλλογο, όπως κάνουν διαχρονικά. Η πρόσφατη παράδοση είναι με το μέρος των «κιτρινόμαυρων», καθώς στις τελευταίες τους δύο επισκέψεις στη Βέροια, έφυγαν με το νικηφόρο 1-0, αποτέλεσμα που φέτος θα φανεί «χρυσό» για την Ένωση.

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά, ο Γερμανός τεχνικός, είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει κανονικά σε όλους του, τους ποδοσφαιριστές, καθώς και ο Γιάννης Κοντοές ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που είχε. Ο έμπειρος προπονητής, δείχνει να έχει κατασταλάξει στις δέκα από τις 11 θέσεις.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Βαλεντίνο Βλάχο (δεξιά), Παναγιώτη Λαγό (αριστερά) και Κουτρουμπή – Κοντοέ στο κέντρο της.

Τα δύο αμυντικά χαφ, αναμένεται να είναι οι Κορδέρο και Φέτσης που διατηρούν τη θέση τους, με τον Φούντα να είναι στα δεξιά της επίθεσης και τον Φουρτάδο στα αριστερά. Ως επιτελικός μέσος, δοκιμάστηκε ο Γκερέιρο που αποχώρησε νωρίς στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό λόγω της αποβολής του Γιάγκο. Στην κορυφή, υπάρχει το δίλλημα του Λίνεν, καθώς θα αγωνιστεί ένας εκ των Κατίδη ή Κατσικοκέρη.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Κοντοές, Κορδέρο, Κατσικοκέρης, Κατίδης, Γκερέιρο, Παυλής. Κοτσαρίδης, Ρίκκα, Σταμάτης, Λαγός, Φουρτάδο, Φούντας, Φέτσης, Β. Βλάχος, Μπουγαΐδης, Αρκούδας και Κουτρουμπής.



Euroleague Final Four 2024: «Τώρα είναι η σειρά μας να το πάρουμε» - Το αφιέρωμα στον Ολυμπιακό
Euroleague Final Four 2024: «Τώρα είναι η σειρά μας να το πάρουμε» - Το αφιέρωμα στον Ολυμπιακό
Στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η γυναικεία ομάδα Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδας!
Στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η γυναικεία ομάδα Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδας!
Roland Garros 2024: Τσιτσιπάς και Σάκκαρη για τη διάκριση στο χωμάτινο Grand Slam!
Roland Garros 2024: Τσιτσιπάς και Σάκκαρη για τη διάκριση στο χωμάτινο Grand Slam!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Θρίαμβος για την ελληνική κωπηλασία – Διπλή πρόκριση για το Παρίσι και ρεκόρ
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Θρίαμβος για την ελληνική κωπηλασία – Διπλή πρόκριση για το Παρίσι και ρεκόρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved