Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Βλέπουν μόνο… νίκη!

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Βλέπουν μόνο… νίκη!

Το «Τριφύλλι» υποδέχεται τον «Δικέφαλο του Βορρά» στο ΟΑΚΑ (19:30, Onsports/Novasports) με τις δυο ομάδες να θέλουν μόνο τους τρεις βαθμούς και τίποτα άλλο!

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ κοντράρονται στο πλέον σημαντικό παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με τις δυο ομάδες να βρίσκονται σε αντίθετη τροχιά στο φετινό πρωτάθλημα αλλά να έχουν τον ίδιο στόχο. Αυτός δεν είναι άλλος από την νίκη καθώς τόσο οι «πράσινοι», όσο και οι Θεσσαλονικείς θέλουν τους τρεις βαθμούς για τους δικούς του λόγους ο καθένας.

Ο Παναθηναϊκός με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα να ντεμπουτάρει για τρίτη φορά στον πάγκο της ομάδας θέλει να επιστρέψει στις νίκες και να κάνει νέο ξεκίνημα στη μετά-Φερέιρα εποχή, αφήνοντας πίσω του την κάκιστη ως τώρα πορεία στο φετινό πρωτάθλημα. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Δώνη, που θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά ως προπονητής τον άνθρωπο υπό τις οδηγίες του οποίου έφτασε στους «4» του Champions League, θέλει για πρώτη φορά στην ιστορία του να φύγει νικητής για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν από το ΟΑΚΑ.

Χωρίς Λάζαρο, με άλλη ψυχολογία

Στο «τριφύλλι» αυτό που άπαντες περιμένουν να δουν στο πρώτο ματς του Αργεντινού στον πάγκο της ομάδας είναι η αλλαγή στην ψυχολογία των παικτών και ένα καλύτερο κλίμα στις τάξεις των «πρασίνων». Ο Παναθηναϊκός θέλει την νίκη επί του ΠΑΟΚ, με τα όποια αγωνιστικά προβλήματα έχει να λύσει ο Αργεντινός, έτσι ώστε να μπει στον δρόμο των επιτυχιών, να «αγοράσει» χρόνο και να αρχίσει να βελτιώνεται παικτικά.

Το «πλήγμα» της τελευταίας στιγμής ακούει στο όνομα Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, καθώς ο έμπειρος μέσος δεν είναι στην αποστολή της ομάδας μετά το πρόβλημα τραυματισμού που του παρουσιάστηκε. Εκτός του διεθνή άσου, νοκ-άουτ είναι και οι Μπουμσόνγκ και Πίντο, όπως και οι ανέτοιμοι Σο, Μπαρμπαρούσης.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού:

Καρνέζης, Κοτσόλης, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Βελάσκες, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Μαρίνος, Βιτόλο, Λαγός, Σισοκό, Πετρόπουλος, Φορναρόλι, Τοτσέ, Κουίνσι, Ζέκα, Μαυρίας

Να μείνει ψηλά, χωρίς Πάμπλο

Στον αντίποδα, στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς πως κατεβαίνουν στην Αθήνα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ως… φαβορί. Το momentum της ως τώρα πορείας των δυο ομάδων στο πρωτάθλημα αυτό δείχνει τουλάχιστον. Οι Θεσσαλονικείς αναζητούν το τρίποντο για να μην χάσουν την επαφή τους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και να συνεχίσουν το κυνήγι της πρώτης θέσης στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Τα προβλήματα δεν λείπουν ούτε για τον Γιώργο Δώνη, αφού παρά τα αντιθέτως φαινόμενα, ο Πάμπλο Γκαρσία υπέστη νέο τραυματισμό και θα μείνει εκτός για αρκετό καιρό, ενώ στη Θεσσαλονίκη έμειναν και οι Λόρενς και Γεωργιάδης.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ:

Αθανασιάδης, Γιάννου, Γλύκος, Κατσικάς, Κίτσιου, Κωνσταντινίδης, Παναγιωτούδης, Πέλκας, Πόποβιτς, Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Φωτάκης, Λίνο, Έτο, Κάτσε, Κουμάλο, Λάζαρ, Ρομπέρ, Χακόμπο, Βιβιάν

Έτσι θα παίξουν…

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να παραταχθεί με 4-3-3 και τον Ορέστη Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, με τους Σπυρόπουλο, Βελάσκεζ, Βύντρα και Σεϊταρίδη από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή καθαρά ανασταλτικό ρόλο θα έχει ο Βιτόλο με τους Ζέκα και Σισοκό μπροστά του. Στα άκρα της επίθεσης αναμένεται να πάρει θέση ο Χάρης Μαυρίας, με τον Χριστοδουλόπουλο να είναι νοκ-άουτ, στη δεξιά πλευρά ενώ ο Κουίνσι θα τοποθετηθεί αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης του Παναθηναϊκού θα είναι για ακόμα μια φορά ο Τοτσέ.

Ο Γιώργος Δώνης θα παρατάξει τον ΠΑΟΚ με το γνωστό 4-4-2, με την τετράδα της μεσαίας γραμμής να είναι στην ευθεία και όχι σε ρόμβο. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Χακόμπο με τους Σταφυλίδη, Κουμαλό, Κατσικά και Ετό από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στα χαφ θα πάρουν θέσεις οι Λαζάρ και Κάτσε, με τον Ρομπέρ στο αριστερό άκρο και τον Φωτάκη στο δεξί, την ώρα που οι Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης θα είναι το επιθετικό δίδυμο.

Διαβάστε ακόμα:

Παναθηναϊκός: Ρότσα εναντίον ΠΑΟΚ… (photos+video)

Ρετρό ιστορίες: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, το ντέρμπι της έδρας (photos+videos)



Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved