Χιμένεθ: «Το καλύτερο βάλσαμο»

Χιμένεθ: «Το καλύτερο βάλσαμο»

Την δική της… αντεπίθεση έκανε η ΑΕΚ, στη σημερινή (6/3) αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του.

Αναλυτικά, ο Ισπανός προπονητής, αναφερόμενος στο παιχνίδι, τόνισε:
«Χρειαζόμασταν ένα καλό παιχνίδι στην έδρα μας. Είμαι πολύ χαρούμενος για τους παίκτες μου και ειδικά για τους φιλάθλους μας, που στα 90 λεπτά και κάτι του σημερινού ματς, νομίζω ότι απόλαυσαν το σημερινό μας παιχνίδι.
Ήμασταν αποτελεσματικοί και έχουμε επιστρέψει σε αυτό που θέλουμε. Να έχουμε ανέπαφη την εστία μας, που έγινε για δεύτερο σερί ματς.
Οι παίκτες μου έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια σήμερα, αλλά δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Αυτή είναι η υποχρέωση που έχουμε και αυτό είναι το ποδόσφαιρο που αναζητώ και ελπίζω να το επαναλάβουμε.
Επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι η νίκη ήρθε απέναντι σε έναν άμεσο αντίπαλο και ήταν παιχνίδι 4 βαθμών. Τρεις για τη νίκη και έναν για τη διαφορά των γκολ σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Μιας και θεωρώ τον ΠΑΟΚ άμεσο αντίπαλο και πολύ σημαντικό αντίπαλο».

Σχετικά με το αν βοήθησε στη σημερινή νίκη, η αλλαγή του συστήματος, επεσήμανε:
«Πιο πολύ από τις θέσεις, ήταν μια αλλαγή πάνω στην ίδια φιλοσοφία. Αυτό αναζητώ στις ομάδες που ήμουν, η πίεση είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Ήταν όμως η χρονική στιγμή για να κάνουμε μια επίθεση και να μην κοιτάξουμε ποιοι θα τραυματιστούν. Σήμερα ζήτησα από όλους να δώσουν τα πάντα και αν κάποιος έπεφτε στην προσπάθεια, να βρίσκαμε λύσεις μετά, αλλά η φιλοσοφία της ομάδας πρέπει να είναι πάντα αυτή και να πατάμε στο έδαφος. Εκτός έδρας παίζαμε καλύτερα. Το κάναμε και με Ολυμπιακό και με Παναθηναϊκό και με Άρη, αλλά στην έδρα μας φαίνεται σαν να μην είχαμε κάνει παιχνίδι όπως σήμερα.
Και βεβαίως πρέπει να επιστρέψουμε σε αυτό που έχω εγώ κανόνα. Την άμυνα με τη μπάλα και πάντα στο αντίπαλο γήπεδο αν γίνεται», ενώ για το αν υπάρχει η σκέψη να καθιερωθεί ο Σκόκο ως δεύτερος επιθετικός, υπογράμμισε:

«Σ’ αυτό το σύστημα όπως σήμερα βεβαίως υπάρχει αυτή η πιθανότατα. Αλλά πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο στη φιλοσοφία και λιγότερο στις θέσεις. Εμείς πάντα παίζαμε ένα σύστημα στο 4-4-2 και πάνω σε αυτό το σκελετό κάνουμε διάφορες παραλλαγές. Σήμερα βάλαμε περισσότερους στον άξονα και λιγότερους στα άκρα. Γι’ αυτό και η προσπάθεια όλων ήταν σημαντική. Είχαν πολύ καλή δυναμική, προσαρμόστηκαν και έκαναν σύγχρονο παιχνίδι. Αλλά δεν έχουμε πετύχει τίποτα, αυτή είναι η υποχρέωση μας. Το να βρισκόμαστε 3οι επιβραβεύει τη δουλειά που έχουμε κάνει έως τώρα, αλλά ακόμα έχουμε πολλά να δουλέψουμε».

Σε ερώτηση για το αν το σημερινό αποτέλεσμα, θα βοηθήσει ψυχολογικά την ΑΕΚ, ενόψει της ρεβάνς του Κυπέλλου, είπε:
«Είναι δυο διοργανώσεις διαφορετικές. Και το κάθε παιχνίδι έχει διαφορετική ιστορία. Έχουμε ένα πολύ σημαντικό ματς με την Καβάλα. Και μετά θα σκεφτούμε για το κύπελλο. Βεβαίως και το 4-0 μας δυναμώνει. Το καλύτερο βάλσαμο είναι να πετυχαίνεις μια νίκη. Όλοι απολάμβαναν το ματς σήμερα. Πρέπει να είμαστε δυνατοί, όταν τα πράγματα δυσκολέψουν να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε», ενώ τέλος για την παρουσία του Μανωλά στο δεξί άκρο της άμυνας:
«Λόγω της ταχύτητας και της φυσικής του κατάστασης, θα μπορούσε ο Μανωλάς να παίξει ως δεξί μπακ. Δύο εβδομάδες δοκιμάζεται εκεί, δεν είναι κάτι καινούργιο. Η δουλειά που κάνουμε, έχει να κάνει και με τον προγραμματισμό. Δεν παίζουμε λόττο. Προσπαθούμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις για την ομάδα. Ο Γεωργέας μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν αμφίβολος. Και ο Μανωλάς ήταν έτοιμος να παίξει και ως δεξί μπακ. Πρέπει πάντα στην ζωή να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Και ο Μανωλάς θα πρέπει να βελτιώνεται. Και είναι σημαντικό γι' αυτόν να παίζει σε διαφορετικές θέσεις. Είναι μια ενδιαφέρουσα λύση, να παίζει δεξί μπακ.
Ακόμα κι αν έκανε λάθος έπρεπε να τον στηρίξουμε. Αν το κάνει καλά όπως σήμερα όλα είναι τέλεια. Αν είχαμε χάσει το παιχνίδι από δικό του λάθος θα ήμασταν τώρα στημένοι στον τοίχο, αλλά δεν σκεφτόμαστε έτσι».



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved