Γκούμας: «Έπρεπε να φύγει νωρίτερα ο Φερέιρα»

Γκούμας: «Έπρεπε να φύγει νωρίτερα ο Φερέιρα»

Την άποψη πως ο Πορτογάλος τεχνικός έπρεπε να αποχωρήσει νωρίτερα από την ομάδα εξέφρασε ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού.

Ο Γιάννης Γκούμας μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM» και τόνισε πως η αλλαγή προπονητή ήταν επιβεβλημένη, βάσει της εικόνας του Παναθηναϊκού, ενώ τόνισε πως η έλευση του Χουάν Ραμόν Ρότσα θα βοηθήσει στην αλλαγή της ψυχολογίας στην ομάδα έτσι ώστε να παιχθεί καλύτερο ποδόσφαιρο από τους «πράσινους» και να έρθουν τα θετικά αποτελέσματα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Γκούμας:

Για το αν ήταν σωστή η απομάκρυνση του Φερέιρα:

«Η απομάκρυνση του κ. Φερέιρα επιβαλλόταν. Στηρίχθηκε όσο κανένας άλλος προπονητής στον Παναθηναϊκό. Επρεπε να είχε φύγει νωρίτερα, καθώς δεν βλέπαμε καμία βελτίωση. Η παραμονή του περισσότερο κακό έκανε παρά καλό. Αν έφευγε νωρίτερα πιστεύω ότι τα πράγματα στην ομάδα θα ήταν καλύτερα».

Για τις συνέπειες μιας αλλαγής προπονητή:

«Όταν ένας προπονητής καταφέρει να αγγίξει έναν παίκτη, τότε τον κερδίζει. Πάνω κάτω όλοι οι προπονητές έχουν γνώσεις, αλλά αυτός που θα αγγίξει έναν παίκτη είναι και το καλύτερο. Θεωρώ ότι ο παράγοντας ψυχολογία είναι ο σημαντικότερος σε μία ομάδα. Αν κάνει τον παίκτη να πιστέψει ότι είναι ο καλύτερος, τότε του δίνει φτερά στα πόδια και ο παίκτης αποδίδει το 100% των δυνατοτήτων του».

Για τον Χουάν Ραμόν Ρότσα:

«Για μένα μετά τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός διαθέτει το καλύτερο ρόστερ σε ποιότητα, άσχετα αν αυτό δεν το έδειχνε στο γήπεδο. Στον τομέα ψυχολογία ο Ρότσα είναι πολύ καλός. Εχω δουλέψει μαζί του και το ξέρω. Μόνο καλό θα κάνει η παρουσία του στην ομάδα».

Για το αν μπορεί άμεσα να αλλάξει η εικόνα της ομάδας:

«Ο Παναθηναϊκός με τον Ρότσα θα παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο. Σίγουρα δεν είναι θαυματοποιός να αλλάξει τα πάντα από την μία μέρα στην άλλη, ωστόσο πιστεύω ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι θα υπάρχει μια μικρή βελτίωση. Και οι παίκτες θα είναι πιο πειθαρχημένοι και συγκεντρωμένοι με τον νέο προπονητή, αφού κανείς δεν θα είναι σίγουρος για βασικός».

Για την ως τώρα εικόνα του Παναθηναϊκού:

«Στον δρόμο με συναντούν αρκετοί φίλοι του Παναθηναϊκού και μου λένε ότι “δεν μπορούμε να βλέπουμε την ομάδα πάνω από 5-10 λεπτά. Μετά θέλουμε είτε να φύγουμε από το γήπεδο, είτε να κλείσουμε την τηλεόραση”. Αυτό που πειράζει περισσότερο τον κόσμο είναι ότι η ομάδα δεν παλεύει και χάνει με κάτω τα χέρια. Αυτό που πειράζει περισσότερο οπαδούς., όχι τόσο ότι χάνεις αλλά πως χάνεις. Από `δω και στο εξής όμως ξημερώνει μια καινούργια μέρα για τον Παναθηναϊκό. Ασχετα αν θα έρχονται τα αποτελέσματα οι παίκτες θα ματώνουν τη φανέλα».

Για την Εθνική ομάδα και τις κλήσεις του Φερνάντο Σάντος:

«Ο κ. Σάντος είναι ένας προπονητής ο οποίος πιστεύει στα νέα παιδιά και δίνει ευκαιρίες σε αυτά που έχουν ταλέντο. Ανεξαρτήτως ηλικίας καλεί αυτούς που είναι στην καλύτερη φόρμα και δείχνουν αν αξίζουν. Επίσης το ότι αρκετά από τα νέα παιδιά αγωνίζονται στο εξωτερικό και έχουν παραστάσεις όπως ο Ταχτσίδης, είναι πολύ καλό γιατί θα μπορούν να προσαρμοστούν καλύτερα. Αν έμεναν εδώ δεν θα είχαν την εξέλιξη που έχουν. Παιδιά όπως π.χ. ο Φορτούνης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Επίσης αν ο Φετφατζίδης είχε πάει στο εξωτερικό θα είχε αναδείξει καλύτερα το ταλέντο του. Εδώ δεν πιστεύουμε στα νέα παιδιά και τα θεωρούμε ταλέντα σε προχωρημένη ηλικία. Επίσης με την κρίση πρέπει να στραφούμε σαν ελληνικό ποδόσφαιρο στα νέα παιδιά και να τα πιστέψουμε. Είναι κακό στην θέση τους να παίζει ένας ξένος παίκτης και όχι ένας νεαρός Ελληνας. Εμένα, τον Μπασινά και τον Καραγκούνη μας πίστεψαν όταν ήμασταν μικροί και στη συνέχεια τους δικαιώσαμε με την πορεία που είχαμε».



Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved