Πρωταγωνιστής ο «Σάλπι» στο 2-0 του ΠΑΟΚ επί του Πλατανιά

Πρωταγωνιστής ο «Σάλπι» στο 2-0 του ΠΑΟΚ επί του Πλατανιά

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη που στην 300ή του συμμετοχή σε επίπεδο Super League, πέτυχε το πρώτο γκολ  και σέρβιρε το δεύτερο στον Λίνο, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 του Πλατανιά στην Τούμπα και έκανε το 5 στα 5 στο «σπίτι» του. Αστόχησε από την άσπρη βούλα ο Αθανασιάδης, φωνάζουν οι Χανιώτες για το πέναλτι που καταλόγισε ο Αρετόπουλος και από το οποίο προήλθε το 1-0.

Πιάνοντας κατά διαστήματα πολύ καλή απόδοση, ο ΠΑΟΚ έκανε το χρέος του, πήρε την πέμπτη του νίκη σε ισάριθμα ματς και ξέφυγε από τον τρίτο Πανιώνιο και τον 4ο Αστέρα Τρίπολης. Οσο για τον Πλατανιά, συνέχισε το αρνητικό του σερί και πλέον βιώνει για τα καλά τις δυσκολίες της μεγάλης κατηγορίας.

Στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε αρκετά νωθρός και φάνηκε επηρεασμένος από τις πολλές και σημαντικές απουσίες. Ο Πλατανιάς προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και φλέρταρε με το γκολ σε δύο  περιπτώσεις. Τόσο ο Μαραγκουδάκης στο 11', όμως, όσο και ο Κάλαϊτζιτς στο 17' δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα με τον μεν πρώτο να στέλνει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια, τον δε δεύτερο πάνω στον Χακόμπο.  

Κάτι η αίσθηση της απειλής, κάτι οι φωνές του Γιώργου Δώνη, δεν ήθελαν και πολύ για να αφυπνιστούν οι παίκτες των γηπεδούχων. Κι από το 20' κι έπειτα, μετέφεραν το παιχνίδι στο μισό γήπεδο και κυκλοφορούσαν συνεχώς γύρω από την περιοχή του Κηπουρού. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 24' με τον Σαλπιγγίδη να κάνει το γύρισμα στην περιοχή, τον Αθανασιάδη να στρώνει στον Κίτσιου και τον τελευταίο να στέλνει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο «Σάλπι» έβγαλε νέα σέντρα από δεξιά, ο Αθανασιάδης πετάχτηκε και πρόλαβε να κάνει εντυπωσιακή κεφαλιά-ψαράκι, αλλά και η μπάλα πέρασε και πάλι εκτός εστίας. Η τρίτη δεν ήταν φαρμακερή, καθώς ο Πέλκας έκανε αδύναμο σουτ στο 32' και ο Κηπουρός μπλόκαρε εύκολα.

Ο πολύπειρος γκολκίπερ έδειξε ότι τα αντανακλαστικά του παραμένουν σε πολύ καλή κατάσταση στο 44'. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κίτσιου από τον Αγκιλέρα. Ο Αθανασιάδης ανέλάβε την εκτέλεση, αλλά νικήθηκε από τον Κηπουρό που έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε κρατώντας το 0-0.

«Σάλπι» ο λυτρωτής

Φαινόταν από το πρώτο ημίχρονο ότι ο Σαλπιγγίδης είχε κέφια. Και τελικά ήταν αυτός που έλυσε τον Γόρδιο δεσμό έστω και από την άσπρη βούλα. Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο, παρά την πίεσή του όμως, δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο να απειλήσει τον Κηπουρό. Μέχρι που φτάσαμε στο 66'. Ο Σταφυλίδης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα, ο Ποτουρίδης τη βρήκε με τον αγκώνα. Ο Αρετόπουλος καταλόγισε πέναλτι (αυστηρή η απόφασή του) και ο Σαλπιγγίδης νίκησε τον Κηπουρό λυτρώνοντας κόσμο, Δώνη και βέβαια τον Αναστασιάδη που νωρίτερα δεν τα είχε καταφέρει.

Οι παίκτες του Πλατανιά εκνευρίστηκαν με τον Αρετόπουλο, ωστόσο αυτός ο εκνευρισμός δεν τους βγήκε σε καλό. Χάνοντας την αυτοσυγκέντρωσή τους, δέχθηκαν δεύτερο γκολ... καπάκι. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Σαλπιγγίδης που τροφοδότησε εξαιρετικά τον Λίνο ο οποίος με πλασέ από το ύψος του πέναλτι «καθάρισε» το τρίποντο για τον ΠΑΟΚ. Ο Πλατανιάς προσπάθησε να μειώσει, το μόνο όμως που κατάφερε ήταν να χάσει μια καλή ευκαιρία με τον Ναζλίδη στο 84' (αποκρούστηκε το πλασέ του από το Χακόμπο).

Ο ΠΑΟΚ ζευγάρωσε τις νίκες του μετά το διπλό στη Νέα Σμύρνη, αύξησε τη διαφορά του από τις ομάδες που τον ακολουθούν και πάει με καλή ψυχολογία στη δυάδα αγώνων με Παναθηναϊκό (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός).

 

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης ΠΑΟΚ - Πλατανιάς



Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved