ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Ντέρμπι… ειδικών συνθηκών

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Ντέρμπι… ειδικών συνθηκών

Σε ένα ντέρμπι, διαφορετικό από τα άλλα, η ΑΕΚ υποδέχεται τον καλύτερο Ολυμπιακό με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους.

Κάποτε, ήταν μία αναμέτρηση που έκρινε τον τίτλο. Άλλες φορές ένα αμφίρροπο παιχνίδι που η εξέλιξή του, μπορεί να έδινε το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό (όπως είχε γίνει το 2004 και 2010). Φέτος, δεν ισχύει τίποτα από τα δύο.

Τα… μεγαλεία του παρελθόντος της ΑΕΚ έχουν περάσει (όχι ανεπιστρεπτί) την ώρα που ο Ολυμπιακός δείχνει να είναι χιλιόμετρα μακριά από τους διώκτες του και τους ανταγωνιστές τους. Παρόλα αυτά, μία αναμέτρηση ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες, πάντα θα χαρακτηρίζεται ως ντέρμπι, ανεξαρτήτως συνθηκών.

Η ομάδα του Έβαλντ Λίνεν, έχοντας ως μειονέκτημα την εμπειρία και την ποιότητα συγκριτικά με την ομάδα του Ολυμπιακού θα προσπαθήσει να πάει το παιχνίδι στο πάθος και τις μονομαχίες, όπου όποιος δείξει μεγαλύτερη διάθεση και πίστη θα βγει κερδισμένος.

Από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν σίγουρα να παίξουν το δικό τους ποδόσφαιρο και να επιβάλλουν το ρυθμό τους, κάτι που θα τους κάνει και άμεσα φαβορί για τη νίκη.

Με σημαντικές αλλαγές αναμένεται να παραταχθεί η ΑΕΚ στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό συγκριτικά με την αναμέτρησή της απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Κωσταντόπουλος αναμένεται κάτω από τα δοκάρια με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Βλάχο και Λαγό στα μπακ και του Γιάγκο – Κουτρουμπή στο κέντρο αυτής.

Ως αμυντικά χαφ διατηρούν τη θέση τους οι Φέτσης και Κορδέρο με τους Κοντοέ και Κατίδη να είναι από μπροστά τους σε ρόλο εξτρέμ. Ως επιτελικός μέσος δοκιμάστηκε ο Γκερέιρο με τον Κατσικοκέρη να είναι μόνος του στην κορυφή της επίθεσης.

Η αποστολή: Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο, Κατσικοκέρης, Κατίδης, Γκερέιρο, Παυλής, Ρίκκα, Λαγός, Φουρτάδο, Φούντας, Φέτσης, Β. Βλάχος, Μπουγαΐδης, Αρκούδας, Κουτρουμπής.

Στα αγωνιστικά ο Λεονάρντο Ζαρντίμ αποφάσισε να μην συμπεριλάβει τον Κώστα Μανωλά στην αποστολή του Ολυμπιακού, καθώς δεν ήταν εντελώς έτοιμος να αγωνιστεί. Ο Μανωλάς αισθάνθηκε και πάλι ενοχλήσεις στο πόδι και ο Πορτογάλος δεν θέλησε να ρισκάρει ενδεχόμενη υποτροπή. Τη θέση του στην ενδεκάδα διεκδικούν οι Τάσος Παπάζογλου και Φρανσουά Μοντέστο, με τον Έλληνα άσο να είναι πιο πιθανό να ξεκινήσει το παιχνίδι.

Παράλληλα, ένα απρόοπτο προέκυψε με τον Μπάλαζ Μέγιερι στην προπόνηση του Σαββάτου, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στο αριστερό του γόνατο, από την εσωτερική πλευρά χωρίς να υπάρχει ανησυχία για τη συμμετοχή του. Κατά τα άλλα, εκτός είναι ο Κοντρέρας.

Η αποστολή: Κάρολ, Μέγιερι, Γιαννιώτης, Σιόβας, Χολέβας, Παπάζογλου, Τοροσίδης, Γκρέκο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μοδέστο, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Φέισα, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Βλαχοδήμος, Τζεμπούρ  και Μασάντο.



Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved