Ζει και βασιλεύει ο Λεβαδειακός, 2-1 τον Άρη

Ζει και βασιλεύει ο Λεβαδειακός, 2-1 τον Άρη

Τη δεύτερή του νίκη στη σεζόν πανηγύρισε ο Λεβαδειακός, ο οποίος επικράτησε 2-1 του Άρη στη Λιβαδειά, χάρη σε γκολ των Ζησόπουλου και Βασιλείου. Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι ισοφάρισαν προσωρινά με τον Κανούλα, αγωνίζονταν από το 50' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γκέσιου.

Το ματς με το οποίο οι δύο ομάδες θα ολοκλήρωναν το πρώτο τρίτο των υποχρεώσεών τους στο φετινό πρωτάθλημα κράτησε σε εγρήγορση τους περίπου 2.000 οπαδούς που το παρακολούθησαν διά ζώσης, εκ των οποίων οι 1.000 ήταν του Άρη.

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά για να βρουν ρυθμό οι δύο ομάδες, αλλά κάποια στιγμή τον βρήκαν και από το 20' μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου σημειώθηκαν τρία γκολ, χωρίς πάντως να χαθούν και ιδιαίτερες ευκαιρίες. Το πρώτο γκολ ήταν το θεαματικότερο όλων παρότι το πέτυχε αμυντικός μέσος.

Αφού έπαιξε το «1-2» με τον Βασιλείου, ο Πόι έβγαλε από δεξιά γλυκιά σέντρα στο πρώτο δοκάρι. Ο Ζησόπουλος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με εντυπωσιακό τακουνάκι νίκησε τον Βελλίδη και δικαιολογημένα δέχθηκε τα συγχαρητήρια συμπαικτών και Παράσχου (22').

Οι ποδοσφαιριστές του Άρη «πάγωσαν» για κάποια λεπτά, ωστόσο στο 40' ο Κανούλας φρόντισε να τους... ξεπαγώσει πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ σε επίπεδο Super League. Στο 40, λοιπόν, ο Γκέσος έκανε κεφαλιά πάσα στον Κρανούλα και ο δεύτερος, με νέα κεφαλίά ανάγκασε τον Κυριακίδη σε δύσκολη επέμβαση. Η μπάλα, ωστόσο, έκανε το χατίρι στον νεαρό επιθετικό που δεν αστόχησε δέυτερη φορά και έφερε το ματς στα ίσια. Όχι για πολύ πάντως...

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ το οποίο εκτέλεσε ο Μίλιεβιτς. Ακολούθησε παιχνίδι βόλεϊ μέσα στην περιοχή του Άρη με τους Μεντί, Ροτζέριο και Γεωργίου να κάνουν τρεις διαδοχικές κεφαλιές πριν ο Βασιλείου σκοράρει με κοντινό πλασέ. Κι εκεί που ο Λεβαδειακός είχε μείνει άσφαιρος για πέντε ολόκληρες αγωνιστικές, βρήκε δύο γκολ σε ένα 45λεπτο...

Ανατροπή δεδομένων...

Ο Άρης, ο οποίος το έχει σε συνήθειο στα τελευταία ματς να βρίσκεται συνεχώς πίσω στο σκορ, μπήκε φουριόζος στο δεύτερο μέρος προκειμένου να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Το έργο του όμως δυσκόλεψε πολύ από τη στιγμή που μόλις στο 50', ο Γκέσιος αποβλήθηκε δεχόμενος δεύτερη κίτρινη. Ο ακραίος των «κιτρίνων» έπεσε μέσα στην αντίπαλη περιοχή σε μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Βασιλείου. Ο διαιτητής Μάνταλος θεώρησε ότι ο παίκτης του Άρη προσπάθησε να τον κοροϊδέψει για να πάρει το πέναλτι και το χέρι του μπήκε αυτόματα στο τσεπάκι...

Από το συγκεκριμένο χρονικό σημείο και έπειτα, η εικόνα του ματς πήρε τη φυσιολογική τροπή που παίρνουν οι αγώνες στους οποίους η μία ομάδα αγωνίζεται με αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Λεβαδειακός είχε τη μπάλα συνεχώς στα πόδια του και ο Αρης προσπαθούσε να βρει τις προϋποθέσεις για να βγάλει μια καλή αντεπίθεση. Το ότι έμεινε για ώρα μέσα στο ματς, βέβαια, το οφείλει στον Βελλίδη ο οποίος με εντυπωσιακές επεμβάσεις νίκησε τόσο τον Κόρμπο στο 57' όσο και τον Πόι στο 68'.

Όσο κι αν προσπάθησε ο Άρης, δεν κατάφερε τελικά να ισοφαρίσει (αν και στις καθυστερήσεις φλέρταρε με γκολ, αλλά ο Παπαζαχαρίας βρήκε αέρα) με αποτέλεσμα ο ίδιος να γνωρίσει ήττα έπειτα από τρεις αγωνιστικές και ο Λεβαδειακός να νικήσει για δεύτερη μόλις φορά στο πρωτάθλημα σε ένα κομβικό για την πορεία του στο πρωτάθλημα, παιχνίδι. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το ντεμπούτο του Ρομέου με τους γηπεδούχους, καθώς επίσης και η αμιγώς ελληνική ενδεκάδα (αλλά και αποστολή) των φιλοξενούμενων.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα Λεβαδειακός-Αρης



Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός με τις καλύτερες αποδόσεις από ποτέ στα καταστήματα ΟΠΑΠ
Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός με τις καλύτερες αποδόσεις από ποτέ στα καταστήματα ΟΠΑΠ
Ντόντσιτς και Ντόνοβαν σόκαραν Οκλαχόμα και Βοστώνη
Ντόντσιτς και Ντόνοβαν σόκαραν Οκλαχόμα και Βοστώνη
Ολυμπιακός: Τα έσοδα της πορείας μέχρι τον τελικό - Πόσα θα πάρει αν κατακτήσει το Conference League
Ολυμπιακός: Τα έσοδα της πορείας μέχρι τον τελικό - Πόσα θα πάρει αν κατακτήσει το Conference League
Γιορτή απόψε στο ΟΑΚΑ για τους θριαμβευτές του Παναθηναϊκού AKTOR!
Γιορτή απόψε στο ΟΑΚΑ για τους θριαμβευτές του Παναθηναϊκού AKTOR!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved