«Τους τίτλους οι καλές ομάδες»

«Τους τίτλους οι καλές ομάδες»

Στην σημασία της συνολικής παρουσίας του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα στάθηκε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε ότι τους τίτλους τους παίρνουν οι ομάδες που έχουν καλή παρουσία από την αρχή του πρωταθλήματος και όχι αυτές που κερδίζουν τα ντέρμπι, ενώ σε ό,τι αφορά στον αγώνα στάθηκε στην παρουσία του Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος άλλαξε τη ροή του αγώνα.

«Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί για μας ήταν το παιχνίδι πολύ σημαντικό. Είχαμε το μειονέκτημα ότι παίζαμε χωρίς κόσμο. Ξέρουμε ότι ο κόσμος λέει ότι έχουμε κερδίσει το πρωτάθλημα, αλλά για μας δεν είναι έτσι. Αποδείχθηκε αυτό σήμερα. Ο Εργοτέλης έπαιξε καλή άμυνα και έχασε και ένα πέναλτι.

Τα πρωταθλήματα δεν κερδίζονται πριν τελειώσουν. Εμείς που ήμαστε μέσα στο ποδόσφαιρο ξέρουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν. Κάναμε ένα σημαντικό βήμα, αλλά δεν κερδίσαμε το πρωτάθλημα. Μας μένουν πολύ δύσκολα παιχνίδια μέχρι το τέλος», είπε και συνέχισε: «Αυτό που μας έλειπε σήμερα ήταν να σκοράρουμε γρήγορα το πρώτο γκολ για να ανοιχτεί ο αντίπαλος. Δεν το καταφέραμε στο πρώτο μέρος, αλλά στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Η παρουσία του Ιμπαγάσα σήμερα ήταν πολύ σημαντική. Είναι δύσκολο να βρεθεί παίκτης με αυτή την ποιότητα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μας βοηθάει να βρούμε ρυθμό. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε, βέβαια, το πρώτο γκολ στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ανοιχτήκαμε μετά το γκολ και είμαστε γενικά ευχαριστημένοι από την εικόνα μας».

Για τη σημασία του συνόλου, τόνισε: «Το σημαντικότερο στο ποδόσφαιρο είναι οι ποδοσφαιριστές. Αυτό που πρέπει να κάνει ένας προπονητής είναι να ενώσει όλα τα καλά στοιχεία που έχουν οι παίκτες και να φτιάξει ένα καλό σύνολο. Στο τέλος η δουλειά και η επιτυχία ενός προπονητή εξαρτάται απολύτως από τους παίκτες. Αυτό που πιστεύω είναι ότι έχουμε μια καλή ομάδα γιατί μοιραζόμαστε την ίδια ιδέα. Τα πρωταθλήματα τα κερδίζουν οι καλές ομάδες. Ένα ντέρμπι, μια φάση μπορεί να την κερδίσει η οποιαδήποτε ομάδα. Τα πρωταθλήματα τα παίρνουν οι καλές ομάδες».

Για τη κοινή παρουσία των Μιραλάς και Πάντελιτς στην επίθεση και την απουσία του Φουστέρ, είπε: «Ο Φουστέρ έπαιξε πολλά παιχνίδια και χρειαζόταν ανάσες. Προτίμησα να βάλω στην επίθεση τον Μάρκο (σ.σ Πάντελιτς) και τον Μιραλάς. Είναι αλήθεια ότι σήμερα ήταν πολύ κοντά ο ένας στον άλλον στο πρώτο μέρος. Μετά το γκολ ο καθένας βρήκε τη θέση του. Στη κορυφή έπαιξε ο Πάντελιτς και γύρω από αυτόν ο Μιραλάς. Δεν υπάρχει λόγος που δεν έπαιξε ο Φουστέρ στο ματς. Από τη στιγμή που ξέραμε ότι δεν θα ήταν ο Ιμπαγάσα στην ενδεκάδα, θέλαμε δύο επιθετικούς».

Για τους παίκτες που χρησιμοποίησε, πολλοί εκ των οποίων δεν αγωνίζονται συχνά μαζί, είπε: «Είναι πολύ σημαντικό να γίνεται αυτό. Πρέπει να διατηρείς κίνητρο για όλους τους ποδοσφαιριστές, κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχουν παίκτες που παίζουν πιο λίγο από τους υπόλοιπους. Είναι δύσκολο να τους ξεσηκώσεις κάποιες φορές. Τελικά το πρωτάθλημα δεν το κερδίζουν έντεκα. Χρειάζονται 18-19 παίκτες για να κερδίσεις ένα πρωτάθλημα. Συνήθως μας αρέσει να βλέπουμε τα ντέρμπι. Τα πρωταθλήματα δεν τα δίνουν αυτά τα παιχνίδια. Στα δίνουν ενδεχομένως τα τελευταία πέντε λεπτά σε ένα ματς με την Καβάλα. Δεν ξέρεις ποιος θα παίζει τότε», ενώ για τις τελικές προσπάθειες, δήλωσε: «Στο παιχνίδι στην Κρήτη παίξαμε επίσης με δύο επιθετικούς και κερδίσαμε 2-0. Η ανάλυση γίνεται μετά το αποτέλεσμα. Ο Ιμπαγάσα είναι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για μας. Δεν σημαίνει όμως ότι όταν βάλει τη φανέλα θα κερδίσουμε και το παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικός. Έχουμε κερδίσει παιχνίδια, όμως και χωρίς αυτόν. Σε κάθε περίπτωση είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε τον Εργοτέλη».



Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved