Σούζα ξανά το... αλογάκι

Σούζα ξανά το... αλογάκι

Η Λάρισα κράτησε… ζωντανές τις ελπίδες της για την παραμονή της στην Σούπερ Λίγκα, καθώς εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της «πράσινης» άμυνας και επικράτησε με 2-0.

Ο Πανκράτ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους «βυσσινί» στο 22’ με τον Τσιμπάμπα στο 27’ να διπλασιάζει τα τέρματα των γηπεδούχων.

Η… σκακιέρα των προπονητών

Με σύστημα 4-2-3-1 παρουσίασε την Λάρισα ο Νίκος Κωνστένογλου, έχοντας τον Αμπάρη κάτω από τα δοκάρια, τον Μελίσση στο δεξί άκρο και τον Βενετίδη στο αριστερό. Στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Ταυλαρίδης και Νταμπίζας. Πιο μπροστά τους, οι Ρομέου και Ιγκλέσιας ήταν οι αμυντικοί μέσοι, έχοντας πιο μπροστά τους τον Μετίν στον άξονα, τον Πανκράτ στα δεξιά και τον Τσιμπάμπα στα αριστερά. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Κουζέν.

Από την άλλη, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, παρέμεινε στο… καθιερωμένο 4-3-3. Ο Τζόρβας ήταν στον «άσο» με τον Βύντρα στα δεξιά και τον Σπυρόπουλο στα αριστερά. Οι Καντέ και Σαριέγκι ήταν οι κεντρικοί αμυντικοί. Στην τριάδα των χαφ, ο Ζιλμπέρτο είχε πιο… ανασταλτικά καθήκοντα, με τους Νίνη και Καραγκούνη στα δεξιά και αριστερά, αντίστοιχα. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Σισέ, με τον Λέτο στο αριστερό άκρο και τον Γκοβού στο δεξί.

Πάνω κάτω η μπάλα

Γρήγορος ήταν ο ρυθμός του αγώνα στα πρώτα λεπτά, καθώς ο Παναθηναϊκός έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Βύντρα στο 5’ και τον Σαριέγκι στο 9’ φάση στην οποία διαμαρτύρονται οι «πράσινοι» για πέναλτι, καθώς η μπάλα έχει βρει στο χέρι του Μελίσση.

Η Λάρισα… απάντησε στις χαμένες ευκαιρίες, στο 11’, όταν ο Κουζέν πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Τζόρβας δεν έδειξε να ανησυχεί από την πορεία της μπάλας. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η… σειρά του Σισέ να απειλήσει, αλλά το σουτ που έκανε δεν αποτέλεσε πρόβλημα για τον Αμπάρη.

Στην συνέχεια, ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, καθώς είχαμε πολλές «μονομαχίες» στο κέντρο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την ΑΕΛ να προσπαθεί να βρει τους διαδρόμους για την εστία του Τζόρβα.

Πεντάλεπτο… μπλακ άουτ

Ωστόσο, δύο λεπτά μετά την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, είχαμε την ολική… καθίζηση της άμυνας του Παναθηναϊκού ή αν θέλετε είχαμε ένα πεντάλεπτο… δώρων από την «πράσινη» άμυνα στους παίκτες της Λάρισας.

Συγκεκριμένα, στο 22’ ο Μελίσσης έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Μετίν θέλησε να κάνει το κοντρόλ και να μπει στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Σαριέγκι θέλησε να τον κόψει, ο Πανκράτ έγινε αποδέκτης της κόντρας και με σουτ με το αριστερό, νίκησε τον Τζόρβα και έκανε το 1-0 για την ΑΕΛ.

Μάλιστα, πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, ο Βύντρα στο 27’ έδωσε την ευκαιρία στον Τσιμπάμπα να σηκώσει και πάλι στο… πόδι το «AEL FC Arena». Συγκεκριμένα, ο Έλληνας αμυντικός θέλησε να κάνει το κοντρόλ, αλλά του… έφυγε, με αποτέλεσμα, ο Αφρικανός που ακολουθούσε την φάση, έγινε κάτοχος της μπάλας και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα για το 2-0 των γηπεδούχων.

«Πράσινη» πίεση

Ο Παναθηναϊκός θέλησε άμεσα να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να πιέσει την εστία του Αμπάρη, κυρίως με μακρινά σουτ και με στημένες φάσεις. Στο 30’ ο Λέτο έκανε το σουτ, έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο Αργεντίνος ήταν ο πρωταγωνιστής και στην επόμενη φάση για τους «πράσινους», δύο λεπτά αργότερα, όταν εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα, αλλά σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Αμπάρη και απομακρύνθηκε.

Νεύρα και σκληρά μαρκαρίσματα

Η έντονη πίεση των φιλοξενούμενων έφερε και την… αντίδραση της άμυνας της Λάρισας, που προσπαθούσε να… ανακόψει τις προσπάθειες των «πράσινων», κυρίως του Νίνη, ο οποίος μέσα σε δύο λεπτά, δέχθηκε δύο σκληρά μαρκαρίσματα από Νταμπίζα και Ταυλαρίδη, που ήταν αρκετά για να… ανάψουν τα τέρματα.

Όμως, στο 39’ ο διεθνής μέσος του Παναθηναϊκού, που στα τελευταία λεπτά είχε δείξει να βρίσκει τα… πατήματά του και να βοηθάει στον οργανωτικό τομέα, αντικαταστάθηκε από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, με τον Μαρίνο, σε μια προσπάθεια του Πορτογάλου να ελέγξει το κέντρο.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήταν για τους «πράσινους» όταν ο Καραγκούνης βρήκε τον Σισέ, στην πλάτη της άμυνας της Λάρισας, αυτός έκανε το σουτ, αλλά ο Αμπάρης απέκρουσε.

Μονόλογος…

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός θέλησε να πιέσει προκειμένου να πετύχει ένα τέρμα που θα τον έβαζε και πάλι στην διεκδίκηση της νίκης, ενώ από την άλλη, η Λάρισα με το 2-0 υπέρ της, είχε δώσει χώρο και προσπαθούσε να επιτεθεί μόνο με αντεπιθέσεις.

Η υπεροχή των «πράσινων» στην… επανάληψη ήταν καθολική, μετά και την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο του Πετρόπουλου στην θέση του Γκοβού, όπου οι φιλοξενούμενοι με διπλή… εκπροσώπηση στην κορυφή της επίθεσης, θέλησαν να πετύχουν ένα τέρμα.

Ωστόσο, ο Αμπάρης ήταν σε καλή μέρα και έκανε ότι… μπορούσε για να κρατήσει το μηδέν στην εστία του, όπως στην φάση του 65’ που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Λέτο, αλλά και στο 69’ που μπλόκαρε το σουτ του Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Το σκηνικό της αναμέτρησης δεν άλλαξε στα επόμενα λεπτά, όπου ο Παναθηναϊκός θέλησε να πιέσει, αλλά δεν έβρισκε τους διαδρόμους προς την εστία του Αμπάρη. Μάλιστα, στο 86’ ο Μετίν λίγο έλειψε να δώσει διαστάσεις… θριάμβου στη νίκη της Λάρισας, όταν εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Τζόρβας έστω και δύσκολα απομάκρυνε.

Θυμηθείτε, λεπτό προς λεπτό, μέσω του Onsports την εξέλιξη της αναμέτρησης στο «AEL FC Arena», πατώντας ΕΔΩ



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved