Τον... καθάρισε σε είκοσι λεπτά

Τον... καθάρισε σε είκοσι λεπτά

Μπορεί ο Αριέλ Ιμπαγάσα να μην πέτυχε κάποιο γκολ στη επιβλητική νίκη του Ολυμπιακού επί του Εργοτέλη με 3-0, στο άδειο λόγω τιμωρίας Καραϊσκάκη, ωστόσο ήταν αυτός που άλλαξε τη ροή του αγώνα...

Οι «ερυθρόλευκοι» τα βρήκαν σκούρα στο πρώτο μέρος, καθώς πέρα από το γεγονός ότι οι κρητικοί θα μπορούσαν να είχαν πάρει κεφάλι στο σκορ αν ο Λεάλ ευστοχούσε στο πέναλτι που κέρδισε ο Βερπακόφσκις (30’) , δεν μπόρεσαν να βρουν τρόπο για να... ξεκλειδώσουν, την αντίπαλη άμυνα. Το... κλειδί είχε, για άλλη μία φορά φέτος, ο Αριέλ Ιμπαγάσα, αποδεικνύοντας και πάλι ότι όταν δεν παίζει ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει προβλήματα στην επίτευξη του γκολ.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή... Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι θέλει να τελειώσει το ματς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Η πίεση που άσκησε στον Εργοτέλη ήταν πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα οι κρητικοί να παίζουν για τουλάχιστον ένα τέταρτο κλεισμένοι στα καρέ τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο διάστημα αυτό δεν κατάφεραν, ωστόσο, να δημιουργήσουν, με εξαίρεση τη φάση του Ντουντού, στο 19’, τις απαραίτητες προϋποθέσεις για το γκολ, καθώς η άμυνα των «κιτρινόμαυρων» ήταν στημένη άριστα. Στα επόμενα λεπτά η... ζυγαριά έγειρε από την άλλη, καθώς ο Εργοτέλης αρχικά κέρδισε κάποια μέτρα στο γήπεδο και στη συνέχεια, με οργανωμένες επιθέσεις, κυρίως από τα δεξιά, προσπάθησε να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του Πάρντο.

Στο 29’, σε μια φάση που η άμυνα του Ολυμπιακού... κοιμήθηκε, απείλησαν για πρώτη φορά την εστία των «ερυθρολεύκων», με τον Βερπακόφσκις, ενώ στο επόμενο λεπτό (30’) ο ίδιος παίκτης κέρδισε πέναλτι μετά από άτσαλο μαρκάρισμα του Ζαϊρί. Ο Λεάλ, όμως, ο οποίος σούταρε από την άσπρη βούλα, δεν στάθηκε τυχερός, αφού ο πορτιέρο του Ολυμπιακού μάντεψε σωστά και κράτησε το μηδέν παθητικό.

Αυτή η φάση... ξύπνησε, όπως φάνηκε, τους ποδοσφαιριστές των πειραιωτών, οι οποίοι προσπάθησαν εκ νέου να φτάσουν στα αντίπαλα καρέ. Οι κρητικοί, όμως, δεν άφησαν τους απαραίτητους διαδρόμους και η κατοχή των παικτών του Ολυμπιακού δεν... καρποφόρησε.

Στο δεύτερο μέρος ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τον Ιμπαγάσα (στη θέση του Ντουντού, ο οποίος για άλλο ένα παιχνίδι ήταν μακριά από το καλό του εαυτό), προκειμένου να ξεκλειδώσει την άμυνα των φιλοξενούμενων. Αυτό, βέβαια, δεν χρειάστηκε να γίνει στο πρώτο γκολ των «ερυθρολεύκων», καθώς η φάση ξεκίνησε από στημένη φάση και συγκεκριμένα από εκτέλεση κόρνερ, το οποίο, όμως, αξίζει να σημειωθεί, εκτέλεσε ο «κάνιο».

Στο 47’, συγκεκριμένα, ο Αλεξόπουλος στην προσπάθειά του ν’ απομακρύνει την μπάλα από τα καρέ, έστρωσε στον Μέλμπεργκ, ο οποίος πιάνει το σουτ στην κίνηση, αλλά στην πορεία της μπάλας παρεμβαίνει, με το κεφάλι ο Μοντέστο και την στέλνει στα δίχτυα του Δασκαλάκη (1-0).

Δέκα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 58’, μετά από πάσα του Ιμπαγάσα, ο αμαρκάριστος, Πάντελιτς, έκανε υποδειγματικό στοπάρισμα και στη συνέχεια, με ωραίο γυριστό σουτ, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έκανε το 2-0.

Ο καταιγιστικός ρυθμός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού δεν σταμάτησε εκεί και έτσι στο 65’ οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε τρίτο τέρμα, όταν μετά από κάθετη μπαλιά του Μοντέστο, ο Μιραλάς με εξαιρετικό πλασέ, μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Δασκαλάκη (3-0).

Στο 72’ ο Ρόμενταλ έχασε μοναδική ευκαιρία να γράψει το 4-0, αλλά το σουτ που έπιασε από εξαιρετική θέση έφυγε αρκετά μέτρα άουτ. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, καθώς οι παίκτες του Ολυμπιακού φάνηκαν να είναι ικανοποιημένοι από το σκορ και έτσι το παιχνίδι τελείωσε με τον πίνακα να δείχνει 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Αυτή ήταν η δωδέκατη φετινή νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα του.

Θυμηθείτε LIVE, λεπτό προς λεπτό, μέσω του Onsports την αναμέτρηση Ολυμπιακός-Εργοτέλης πατώντας  ΕΔΩ



Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved